sKarty: 2 miliardy v luftu a může za to…?

sKartám v říjnu definitivně zazvoní umíráček. Senát projekt bývalé vlády ukončil. Účet? Podle NKÚ skoro 2 miliardy korun! A to se ještě neví, kolik bude chtít na kompenzacích Česká spořitelna. Vyvodí se něčí zodpovědnost? Zaplatí někdo škodu?

Nebo si jen povzdechneme, o jak úžasný projekt jsme přišli a jen kdyby byl více pochopen, mohl ušetřit…????

Myslím, že jako první by měli vyvodit zodpovědnost ti, co včera vyšli s heslem: Budeme bránit právo a svobodu. Mohou začít. Byl to jejich projekt, protlačil ho jejich ministr a jde-li jim o právní stát a zodpovědnost na všech úrovních, měli by jít příkladem, a vyvodit zodpovědnost za tento nepodařený projekt jako první.  

Ale proč se o slovo nehlásí i ostatní? Haló! Stát rozfofroval 2 miliardy z eráru a arbitráž se Spořitelnou je za rohem! Slyšíte?! Kde jsou ti, co se zajímají o příběhy lidí nebo ti, co jdou s l(L)áskou a pravdou do voleb? Kde jsou už nějaká trestní oznámení? Nebo ti zleva, co taktéž hájí spravedlnost… Nebo ti, co mají hlavu vzhůru a ti, co tvrdí, že bude líp či tamti z LESa…?

Nejsem naivní a obávám se toho nejhoršího. Nestane se nic. Teď je předvolební kampaň a pak bude země o necelé dvě miliardy lehčí. A až přijde na kompenzace s Českou spořitelnou, jiná vláda jen stroze oznámí: "Nezbývalo nic než zaplatit. Víte, to ti před námi, my jen sklízíme plody jejich nezdařené práce… To za nás!"

Za vás budou vznikat podobné projekty. Dokud totiž nebude daná zodpovědnost za politická rozhodnutí, budou kluci a holky na správných místech vymýšlet podobně (ne)smyslné projekty. Z jejich kapsy to nejde, peněz dost, zodpovědnost žádná, tak o co jde, že?

Autor: Olga Bartoňová | pátek 13.9.2013 7:49 | karma článku: 30,10 | přečteno: 889x