Seniors for President

Už jsem snad slyšela všechny argumenty pro oba kandidáty. Ani jeden z nich se mi nelíbí. Zvažuji vhodit prázdnou obálku, splnit účast. Proč? Teď napíši něco, co se leckomu nebude líbit. Ale nepřijdou vám oba kandidáti na post prezidenta staří?

Na blatníku auta přede mnou veselý nápis „Volím Karla“. Ve škole má spolužák ve věku mého táty na klopě barevnou placku „Karel for President“ . „Karel má facebook.“ „Karel je everywhere…“ Jeden má placku, druhý placatku… Punk Karel. Familiární Karel. Karel do každé rodiny.

Najaté agentury se nám snaží vecpat obraz omlazených politiků. Karel na mě vyskočí kdykoli zapnu počítač. Karel zvládá informační technologie, Karel je moderní. Karla volí mladí. Na Karla nám nesahejte. Musím uznat, že mediálně to má zmáknuté. Omlazení. Člověk by ani nevěřil, že mu je tolik, když je pro všechny „Karel“. „Miloš“ takovou cool kampaň nemá, také ještě nedávno o sobě referoval jako o „důchodci z Vysočiny“, ale prý ještě leccos napraví mocným finišem, vrhne se nám také do sítí…

„Věk nehraje roli, zdraví a sil máme dost,“ slyšeli jsme během kampaně. To tvrdí postarší novopečení otcové a matky taky a jak pak koukají… Věk prostě svou roli hraje a nesmaže ho ani jeden z kandidátů. A teď nic proti stáří. Velice si vážím aktivních seniorů, oproti jiným jim neříkám důchodci a již dávno to není jen skupina obyvatelstva s letákem Penny Marketu v ruce. Jenže nemusí se věnovat státnickým povinnostem, necestují hodiny v autě a letadle, nemusí se zúčastňovat porad, audiencí, konferencí, ceremonií, přijímání návštěv… Takže ruku na srdce…  neměl by opravdu být napříště nastavený nějaký věkový limit pro post prezidenta, třeba jako mají soudci? 70 let a dost?

Autor: Olga Bartoňová | středa 16.1.2013 16:12 | karma článku: 19,51 | přečteno: 913x