Prosím školu bez internetu a jakýchkoli technologií!!!!

Jsem pro, aby děti psaly tužkou do sešitů a učily se z učebnic. Nejsem proti, aby některé materiály byly ad hoc v elektronické či interaktivní podobě. Ale aby děti vyměnily sešity i učebnice za tablet? To jsem proti. Sice chápu, že je to více baví, ale naučí se toho více?

Nic proti technologickým novinkám a pokroku samotnému. Nevyhneme se mu a je důležité, aby děti šly s dobou. Ale opravdu je nutné vyměnit rázem učebnice a sešity za tablety? Naučí se děti více nebo je to jen baví, protože je to hračka jako každá jiná? Možnost, jak si  zaklikat nebo zasurfovat po netu při hodině ve škole?

Jakoby nestačilo, že některé děti vedou mimoškolní život jen a pouze ve virtuální síti. Teď firmy dodávající na trh tato zařízení lobbují v rámci „digitalizace“ školství za to, aby byla děcka (a nejlépe všecka) v té síti celodenně. Ve jménu pokroku samozřejmě!

Tak zatímco dnes rodiče vyhledávají školy, kde dávají takovým nesmyslům zelenou a dokonce se předhánějí, která škola bude více "digitalizovaná" a více online, za pár let bude situace opačná. Rodiče budou vyhledávat školy, kde se bude učit klasicky, kde nebude online nic a kde se budou informace hledat v knihách a děti budou umět číst a světe div se, dokonce psát rukou... prostě školy, kde si děti od informačního reje nejen odpočinou, ale i v klidu se něco naučí!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Olga Bartoňová | čtvrtek 17.10.2013 15:45 | karma článku: 33,58 | přečteno: 1593x