Policie rozkryla korupci… a půjde někdo bručet? a zaplatí škodu?

Policie rozkryla korupci a odhalila systém machinace s veřejnými zakázkami na MPSV. Obviněným hrozí 12 let. Dobrá. Tak nechť začne soud a šup s nimi za katr, ne? A zaplatit všechny způsobené škody!

Nevím, zda mám takový pocit jen já, ale vždycky je humbuk jen na začátku. Konec kauz je jaksi v dálce, v mlze, v nedohlednu…

Jako s Davidem Rathem, jeho zatčení se pár dní řešilo, však také bylo před volbami, tak se sehrálo divadýlko pro plebs ve Sněmovně a jede se dál. Už je ve vazbě 9 měsíců, ještě mu nebyli schopní sebraat poslanecký plat. A až jednou k nějakému soudu dojde, jestli vůbec, dostane 3 roky, které bude mít už vazbou odseděné a půjde domů. Bude podnikat a rozvíjet svoje aktivity z doby před zatčením.

A co velká kauza na MPSV? Jak ta dopadne? Kdy dojde na soud? Kdy půjde Vladimír Šiška sedět? Z vazby ho propustili, i když zdá se, zpronevěřil celkem více milionů než Rath. A ostatní účastníci? Mají obstavený majetek nebo budou dál podnikat, jako když se nic nestalo? Nebo jen přepíšou firmy a majetek na manželky a děti? Donutí je někdy někdo zaplatit škody, které způsobili?

Pochybuji. Problém Česka není korupce samotná, ale nicnedělání a laxnost při jejím řešení! I proto korupce prorostla celým stromem společnosti, protože kluci a děvčata na těch "správných" místech vědí, že i při jejím odhalení, dojde jen stěží k jejímu potrestání!

Autor: Olga Bartoňová | úterý 5.3.2013 14:05 | karma článku: 25,87 | přečteno: 637x