Papír! Mýdlo! Ručník!

V nemocnici nedostatkové zboží. V nákupních centrech, v Mc Donald´s… kdekoli jdete, všude visí na WC list s podpisy o pravidelných kontrolách toalet. Všude je toaleťák a mýdlo, protože si nechtějí zákazníky pohněvat.  A v nemocnici? Zapomeňte.

Strávila jsem neděli a pondělí nechtěně v největší plzeňské nemocnici. Lékaři, sestry, super. Péče skvělá. Ale dojít si takhle v nemocnici na toaletu a nechytnout něco, to je kumšt!

Tak třeba přímo u příjmu jsou toalety, kde si během dne šlo odložit do zkumavky několik d

esítek lidí. Toaleta se nedá uzamknout, bez toaletního papíru, mýdla a papírových ručníků. Během několika hodinového sezení nešla kolem jediná uklízečka. Ale alespoň je záchod k dispozici. O víkendech se navíc v nemocnici totiž hraje bojovka – najdi otevřený záchod. Většina je totiž uzamčena, asi aby někdo nešlohl prkýnko nebo nádržku?

Pondělní den nebyl o nic lepší. Otevřených toalet bylo sice více a dokonce jsem jednu toaletu s papírem našla – v 10. patře u oční ambulance, ale mýdlo jsem nenašla na žádné ze 7 navštívených toalet během dvou dnů.

Chápu, že provoz nemocnic něco stojí, ale co je moc je moc. Nešlo by to nakupovat třeba za regulační poplatky? Za těch 30,- Kč (o víkendech 90,- Kč) zakoupit toaletní papír, mýdlo a papírové ručníky? Třeba jen proto, že do nemocnic chodí na vyšetření spousta dětí (a nejen jich), které si odskočit musí a nemusí si nutně něco nežádoucího, třeba žloutenku, domů odnést? Já si vezmu příště vlastní zásobu, ale je to normální?

Autor: Olga Bartoňová | úterý 2.10.2012 9:56 | karma článku: 25,28 | přečteno: 1207x