Ostalgie České televize

Ano a máme tady další ostalgický pořad na víkend – Zlatý časy! Jak rychle soutěžící zabalí trabanta na dovolenou? Po Vyprávěj, Retru, seriálů typu Dynastie Nováků, brakování archivů se všemi možnými scénkami ze Silvestrů a Kouzelníků další retro počin naší veřejnoprávní televize.

Ostalgie, původně termín pro stesk východních Němců po životě v bývalé NDR, je hitem i v České televizi. Nevím, zda je stesk po době minulé opravdu takový, ale podle sledovanosti těchto pořadů asi ano.

„Ty se nedíváš na Vyprávěj, jo?“ „Vždyť je to úžasný, se v tom můžeš vidět!“ Není snad kancelář, kde by dámy neprobíraly poslední díly tak strašně oblíbeného, cenami ověnčeného seriálu. A zkuste odporovat. To nemá vůbec cenu zkoušet, natož uvádět některé věci na pravou míru nebo sdělit vlastní vzpomínky, případně příběhy rodičů, v tu chvíli se propadáte na úroveň asociála, který stejně nic nechápe a jste jen stupínek od „alternativy“, tj. člověka, který snad vůbec nemá doma televizi!

Nový pořad se poveze přesně na této vlně – vždyť jste tu dobu zažili, tak hrozně prima!!!!

…trabantem nebo škodovkou na Balaton nebo do Jugošky, výjezdní doložky, dovolené ROH, na šestou do práce, v půl třetí z práce, nemocenské na malování, chatičky a lančmíty, céčka, tesilky, no jen si zavzpomínejte… ne? Nechcete? Asi jsme na tom stejně, o víkendu to nemá smysl ani pouštět, do Zločinu, který přesunuli v neděli až na 23. hodinu kvůli jinému úžasnému pořadu Celnice, nic pořádného na České televizi nedávají…

Autor: Olga Bartoňová | pátek 19.4.2013 15:43 | karma článku: 25,77 | přečteno: 1091x