„Oddlužení“ nebo cesta do ještě větších problémů?

„Dobrý den, hned se do toho dáme,“  vyřvává metrosexuálně laděný chlápek vystupující z limuzíny s nápisem oddlužení. Opodál postává jeden chlapík v montérkách, druhý v ošoupaých džínách. Týpek v limetkovém svetru a značkových džínách jim má pomoct. Inu, kdo chce kam, pomozme mu tam!

Hejsek ve věku 25-30 let, nějaká směsice metrosexuála s vekslákem nervózním chlapíkům podává ruce, culí se u toho jak celebrita. Auto naleštěné, s výrazným nápisem, že poradí s dluhy a oddlužením. Nechci říkat, že je z něj podvodník cítit už na dálku. „Máte s sebou ty listiny a výpis z katastru, jo?! Takže to nebude problém, hlavu vzhůru, do měsíce to bude vyřešené!“  Sebejistý, sebestředný, ukřičený, vlezlý. Nejlepší kombinace pro tuhle práci.

Zaslechla jsem ještě pár útržků, z kterých bylo jasné, že pánové v pracovním přijdou o ten zbytek majetku, co mají, a tenhle frajírek si udělá další zářez. Taky, kde by na to auto na parkovišti vzal, že? Ale pánové podepisují svůj ortel, podávání rukou, 5 minut, možná? Ani si neobjednali kávu a je hotovo.

Počítám, že do měsíce od podpisu smlouvy, budou oba pánové bez nemovitosti nebo pozemku. A s ještě většími dluhy a problémy. Nebo se mýlím. Ale odkdy se oddlužuje zrovna v kavárně u hobbymarketu?

Co je asi dohnalo svěřit se do rukou takového člověka? Jasně, dluhy a? Důvěřivost, hloupost, naivita, beznaděj, nevědomost? Nevím, ale podle nárůstu aut podobného typu s patřičnými nápisy, nemají očividně o zákazníky nouzi. Kolika lidem asi pomohou s oddlužením a kolik se díky nim dostane do ještě větších problémů? Uvidíme, média nás jistě s takovými životními příběhy seznámí…

Autor: Olga Bartoňová | středa 13.3.2013 11:42 | karma článku: 23,45 | přečteno: 1189x