Nejlepší dieta je… vazba! :)

Vězeňská služba České republiky našla možnost, jak si přivydělat při využití svých volných kapacit. Nově bude nabízet klientům ve svých vazebních věznicích odtučňovací a klidové kůry. Střídmý stravovací a pitný režim, pravidelné procházky a volno určené k odpočinku a přemýšlení pomohou lidem, kteří dřou jak koně, shodit několik kilogramů váhy, najít čas a klid k přemýšlení a nastartovat novou životní etapu…

"Jak jste na tento nápad přišli?"

„Víte, lidé sem přicházejí z běžného života velice sedření a vystresovaní, zároveň přesyceni rozmanitým jídlem a pitím, často mají dost i všech těch únavných večírků plných alkoholu a nezdravých pochutin. Přijdou sem, dostanou klid, nikdo je neobtěžuje. Nejsou pod tlakem moderních technologií a atakováni neustálým přísunem informací, neruší je zvonění telefonu či nejsou stresováni neustálou potřebou odpovídat na e-maily. Mají klid jen sami pro sebe, žádné dotěrné návštěvy. Zároveň jim naordinujeme střídmou stravu ve stanovený čas, spolu s ideální velikostí porcí a nulou alkoholu, je zázrak na světě. Z vazby často odcházejí jako jiní lidé – štíhlejší, zdravější, vyrovnanější. Řekli jsme si, proč toho nevyužít i komerčně a náš program byl na světě!“ vysvětluje vězeňský lékař zodpovědný za nový fit program v rámci Vazební věznice Ostrava Petr Břicháček.

Za pravdu mu dává i kolega z Pankráce, Tadeáš Outlý, který zmiňuje i velký dopad na psychiku a zmírnění agresivity: „Měli jsme tu několik velkých „zvířat“ a po pár dnech by je nikdo nepoznal. Díky našemu režimu se stali takoví jedinci mnohem vyrovnanější, ta tam byla agresivita z běžného života. Nalezli kýžený klid a díky novému režimu přehodnotili i své priority. Není výjimkou, že po odchodu z vazby změní takoví lidé zaměstnání či odejdou např. z vrcholné politiky do ústraní. A kdybyste viděli, jak nám všichni děkují, že tady s námi vůbec mohli nějaký čas pobýt!“

Celosvětově unikátní program zní zajímavě a teď nejdůležitější otázka: "Kdy budou kurzy otevřené pro širokou veřejnost?"

„Bohužel, zatím nemáme schválený program Ministerstvem spravedlnosti, tudíž jediná možnost, jak se dostat do našeho unikátního programu, je zatím přes vrcholnou politiku či business, i když ne vždy to vyjde, že? A těžko se odhaduje, na jak dlouho Vám to naordinují... To víte, soudce je také jen člověk. Ale nebojte se, na schválení tohoto programu pracujeme a věříme, že to bude co nejdříve otevřeno i pro veřejnost,“ shodují se Břicháček s Outlým.

Uvidíme. Budeme se těšit a o novinkách tohoto fit programu vás budeme včas informovat! :)

Autor: Olga Bartoňová | pátek 19.7.2013 15:19 | karma článku: 25,45 | přečteno: 1306x