Naboural vám někdo auto a ujel? Smůla, nic nedostanete!

Pobavil mě dnešní článek o tom, jak a co dělat v případě, že vám někdo nabourá auto a ujede. Povím vám to jednoduše. Máte smůlu a zaplatíte si opravy sami. Bez důkazů ostrouháte. Stejně jako já loni.

Jela jsem po dálnici z Prahy do Plzně. Na dálnici najížděl kamion, vyhodil blinkr, zamyškoval přede mě, aniž by zpomalil. Odletěl od něj jakýsi trámek, co zřejmě ležel na krajnici a buch ho, a přední sklo prasklé. Blikám, troubím. Ujíždí dál. Dítě vzadu na dětské sedačce začne řvát jako o život. Zastavím na parkovišti, volám na policii. Jeďte na nejbližší stanici. Jedu na stanici, sepíšu protokol. Vyhledají podle SPZ, kde je kamion pojištěný, obraťte se tam. Jedu tam, vypíší se mnou formuláře, na čelní sklo mi udělají kříž, abych snad neuplatnila škodu jinde. Ještě jsem ani nedojela domů a volají mi ze smluvního servisu České pojišťovny, pojeďte k nám, opravíme to. Počkám až na vyjádření pojišťovny, děkuji. Čekám týden, dva. Nic. Volám do pojišťovny. Nechte si to opravit, proplatíme vám to. Oprava za vlastní v našem servisu, protože v tom smluvním chtěli třikrát tolik. Za tři měsíce přijde dopis. Ouha. Nedáme vám nic. Řidič sice v době nehody na dálnici podle GPS byl, ale jakoukoli vinu popírá, na kamionu žádná škoda není, žádný incident se nestal.

„Jo, paní, máte důkaz, že to byl on, třeba fotku aspoň z mobilu, záznam z kamery, nemáte v autě kameru? nebo aspoň podepsaný formulář o nehodě? Příště ho musíte dohonit nebo zavolat policii za jízdy, aby vám ho odchytili. Bez záznamu máte smůlu, důkazní břemeno je na Vás a když nic nemáte, on tvrdí, že se nic nestalo!“

Jo, díky za radu, příště si ho dohoním sama, vybrzdím ho, nechám ho zastavit a vyříkám si to s ním přímo na místě nebo zavolám na policii: Dobrý den, honím kamion po dálnici D5, rozbil mi přední sklo a nechce zastavit, jedu za ním, ale musím zastavit kvůli dítěti, můžete mi ho, prosím, odchytit, ať mi podepíše formulář, že to byl on? Potkáme se třeba na benzínce u Rokycan? Tak jo. Děkuji za pomoc, jste moc hodní!

Jasně, dobrý vtip. Ale bohužel platí jiná rovnice - kdo ujede, vyhraje, kdo má škodu, zaplatí!

Autor: Olga Bartoňová | úterý 9.7.2013 14:59 | karma článku: 41,34 | přečteno: 4986x