- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Doba si žádá espresso. A nejlépe od certifikovaného baristy! Článků o kávě a možných způsobech přípravy, o Češích, co neumějí kávu pít. S tím se roztrhl pytel a hlavní heslo zní: Zatratit turka!
Kávu miluji a mám ráda dobrou kávu. Ale vám se nikdy nestalo, že vám přinesli hotovou tragédii? Někdy i v podniku, co se tváří, šálek kávy tam stojí majlant, ale pít se to nedá. A nedej, když to musíte ze zdvořilosti vypít. Bez komentáře nechávám událost, na které nám naservírovali překapávanku se solí. Nebo ty ranní hotelové snahy o kávu. Brrr….
Domácí pokusy o „lepší“ kávu většinou končí taktéž s velkým otazníkem. Latéčko! Kapučínko! Proti gustu žádný dišputát. Naše máma takovému nápoji říká „culifinda“, ač to se používá spíše pro kávu z melty. Ale jak říká, ty „kávy“ z těch strojů plné sušeného mléka stejně o kávových bobech nikdy ani neslyšely…
Ale takový turek. Proč ne?
Chápu, že proti němu baristi brojí, bere jim práci a nevypadá tak vznosně. Ale turek je turek. A ten pravý z džezvy, který mi připravila Didem z Turecka, to je hotový poklad. Na to žádné espresso nemá, ale těch odsudků, když to někde řeknete... Někdo se holt spokojí s naředěným "presíčkem", někdo si dá radši turka. Jak jste na tom vy?
Další články autora |
Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...