- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
1) Rozdat pokuty, ale pořádné. Bez rozdílu všem, co vědomě podváděli zákazníky. Postihnout výrobce, distributory, prodejce, aby si to příště rozmysleli. Kdo nebude mít na pokuty, zavřít výrobnu, prodejnu, sebrat oprávnění k podnikání,…
2) Označit produkty s koninou a dát se slevou zpět na pulty obchodů. Za dobrou cenu to lidé, kteří nemají problém jíst koninu, koupí a snědí. Takové označení nemusí být nikterak technicky náročné, označí se zboží en bloc v prodejně a je to. Proč ještě podporovat zbytečné plýtvání? Stejnak by to nezlikvidovali a potajmu prodali do školních a jiných jídelen!
Konina, maso jako každé jiné. Ze zdravotního hlediska mnohem prospěšnější než např. vepřové. Tak proč ne?
Vzpomínám si, jak jsme na internátě měli jeden čas každý druhý den klokaní maso – klokaní steaky, klokaní guláš,… V prvních dnech jsme byli zděšeni, máme jako jíst klokany? „Přemnožili se v Austrálii, tak je dováží za dobrou cenu. A je to mnohem zdravější maso, nemá tolik tuku, vy toho naděláte!“ slýchali jsme od kuchařek. „Fuj. Ty jako budeš jíst Skippyho, jo?“ Netrvalo dlouho a zvykli jsme si, mimochodem dodnes považuji klokaní guláš za výbornou pochoutku! Takže konina? Sem s ní!
Další články autora |
Ajvar skvěle dochutí všechny grilované pokrmy. V redakci jsme vyzkoušely jemný i pálivý Ajvar, který se hodí k masu i zelenině. Jaké recepty se...