A k čemu ten tablet je?

„S novými tablety se roztrhl před Vánoci pytel…“ Nechápu. Ještě mi nikdo smysluplně nedokázal vysvětlit, k čemu ta placička je. Na hraní. A na filmy a klipy do letadla nebo do vlaku. To chápu. Ale jinak?

Můžeš tím fotit! To můžu foťákem, případně mobilem, taky. A na foťák mi to přijde trošku velké a nejsem si jista, zda to dosahuje kvalitativně parametrů foťáku.

Můžeš stahovat poštu, dokumenty, surfovat po netu, vyhledávat informace. To můžu na laptopu taky.

Je lehký. Můj přenosný počítač také.

Můžeš si k tomu přidat klávesnici. To mám i na notebooku.

Tak k čemu? Nevím. Módní výstřelek za hodně peněz, bez kterého se rozhodně obejdu.

Kolem sebe mám plno známých, kteří podlehli a tablet koupili. Sami uznali, že ho vlastně nepotřebují, protože pracovat se na tom pořádně nedá, operačně ani programově to kvalit notebooku nedosahuje. A když tak za nepoměrně vyšší cenu. S přídavnou klávesnicí a obalem to váží jen o málo méně, toť možná jediná výhoda. 

Jinak ale tablet notebook plně nenahradí a mít obě zařízení, s chytrým telefonem, tři, je zcela zbytečné. Kdo by se s tím tahal, že? Někdo si z toho udělal čtečku knih, jiní přenechali tablet svým dětem. Nyní si na něm hrají hry a pouštějí si na něm pohádky. Na můj vkus trošku drahá hračka... Jenže zkuste někde říct nahlas, že je tablet zhola zbytečný spotřebič. Okamžitě vás mají ve škatulce. "No jo, zase další, co nechápe technologický pokrok a nejde s dobou! Zpátečník jeden! Vždyť kdo nemá tablet, nežije..."

Autor: Olga Bartoňová | čtvrtek 7.11.2013 15:19 | karma článku: 34,80 | přečteno: 2362x