Vepřová chřipka, Romská pečeně a vize Komunistů.

Tak jsem si s pobavením přečetl na internetu zprávu o tom, že KSČM uspořádala dnes dopoledne v parlamentu tiskovou konferenci , Pavel Kováčik horoval o nutnosti změnit název chřipkového viru, který zrovna poutá pozornost médií. Zajímavé, že zrovna tato strana, která nedokázala za 20 let přejmenovat ani sama sebe.

 

„Jde o mexickou chřipku, podobně jako šlo v minulosti o hongkongskou nebo španělskou chřipku", hřímal tento vizionář. A proč to tvrdí ?

No to je jednoduché, asi přes noc ho napadlo, že název „prasečí chřipka" dozajista způsobí kolaps na trhu s vepřovým masem. Kdežto když se bude nazývat mexická, tak maximálně lidé nepoletí do Mexika . Moc by mě zajímalo co na to bude říkat Mexiko, které je naprosto závislé na turistickém ruchu.

 

Mají to ti naši komunisté dvacet let po revoluci ale starosti. Když vypukla ptačí chřipka, žádný drůbežář nezbankrotoval, maximálně zlevnila kuřata, ale to KSČM nemůže zabránit v tom, aby se aspoň na chvíli teď v předvolebním období postavila na stranu těch zemědělců , každý hlas dobrý... Co na tom, že ten virus chřipky o kterém mluvíme prasata vůbec neinfikuje, ani jedno prase na celém světě  kvůli tomuto viru ani nepšíklo. Co na tom, že ani jiné viry chřipky které prasata normálně mají, nemohou člověka nakazit konzumací masa..

Zkrátka demagogie a povyk pro nic za nic.

 

Myslím že je jedno jak se chřipka jmenuje, že daleko důležitější je teď práce lékařů a odborníků na pandemie aby jejímu šíření co nejrychleji zabránili. A plky našich komunistů nám moc nepomůžou.

 

Ale abych ještě vysvětlil ten titulek, v diskuzi pod článkem který informoval o této tiskové konferenci jsem objevil krásný názor jedné čtenářky, která je pro to, aby se věci nazývaly spisovně, tedy aby se psalo „Vepřová chřipka" a v obchodech se prodávala „Romská pečeně"

 

Mimochodem dneska jsem se z článku redaktora MF Dnes Vodičky dozvěděl jak ke svému názvu přišla tzv. Španělská chřipka, která na začátku minulého století způsobila celosvětovou pandemii. Ve Španělsku se ani neobjevila poprvé, ani poslední, ani tam na ni neumřelo nejvíc lidí..... Ale protože ve Španělsku se neválčilo a měli hospodářství v pořádku tak se tam o ní nejvíc psalo..........

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Olejníček | středa 29.4.2009 14:06 | karma článku: 21,12 | přečteno: 2226x