Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kozel

7. 2. 2008 16:45
Proč má ....

Ano souhlasím s reformou a dokonce bych  si , při dodržení opravdu zdůvodněné solidarity , aby si o způsobu péče o své zdraví mohl každý rozhodovat sám , ale musel by počítat na zadní kolečka . Opravdu tak masivní přelozdělování prostředků zdravotního pojištění není možné . Když vememe v ůvahu , že primárním činitelem je lékař/ stanovuje diagnosu i terapii/ je zřejmé, kde je třeba začít . Myslím ,že přirozený výbě při komkurenci by uměl v dohledné době udělat pořádek . V řemesle když neumíš , zkrachuješ . Zdraví si každý dříve chránil a lékař byl vážen . Každý řemeslník věděl , jak se chránit . Bohužel myšlení , že sním prášek a budu zdráv nemá dobré výsledky . Reklama je mocná a často zhoubná čarodějka . Andělíček strážníček na ni bývá velmi často alergický .

0 0
možnosti

Tonda

6. 2. 2008 13:30
Automaty

Pane Olejníček že to píšete zrovna vy kterej hází peníze do automatů

0 0
možnosti

Vlada

3. 2. 2008 19:19
Proč zpochybnovat zjiskovost nemocnic??

Ty troubo, až budeš nemocný, budeš chtít, aby Tě léčili.Pokud nemocnice sleduje zjisk..Přijme tě.Když má prázdná lůžka, ne když seš moc nemocnej..

A   pokus nemáš   smrt na jazyku budopu Tě vyštřovat vyšetřovat,vyšetřovat..

0 0
možnosti

Sonya

1. 2. 2008 16:57
naprosto s Vami souhlasim,

pane Olejnicku. Je videt, ze mate zdravy pohled na vec a hlavne - ze premyslite, nez neco napisete. To je velmi cenne  a vzacne. Jen tak dal R^

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

29. 1. 2008 19:00
prostrednici

Cim vice prostredniku bude existovat mezi doktorem a nemocnym tim mene penez zbyde na zdravotnictvi. Financni sektor ma velke zkusenosti jak v teto roli pro sebe uloupnout co nejvice a poslance snadno podplati. Teste se az prijde ten vas iluzorni raj a modlete se aby jste zustal zdravy a nemusel si svoje idealy overovat v praxi.

0 0
možnosti

Sonya

1. 2. 2008 17:05
Re: prostrednici

Mohl byste svoji zpravu upresnit? O jakych prostrednicich mluvite? Myslite tim zdravotni pojistovny? Myslite si, ze by bylo lepsi, aby zadne neexistovaly a lide platili za ukony cash a na miste? Hmm, toto funguje napriklad v Gruzii - v nemocnici jsou pokladny, kde se nejdriv zaplati za ukon, a teprve pak se dany ukon provede. Chcete rentgen ruky? Prosim, zaplatte a prijdte s listeckem. Vy byste chtel i rentgen nohy? Neni problem, bezte dolu a zaplatte a pak prijdte s listeckem. Po nekolika letech se sumarizuji platby a teoreticky by lide meli dostat sve penize zpatky. Teoreticky... Anebo by se Vam vice libi system USA, kte neni pojisteni povinne a lecba je tak draha (operace slepeho streva stoji pro samoplatce tak od 5000 USD vys, pro pojistovny trojnasobek), ze si ji lide jednoduse nemohou dovolit? Modlete se, aby Vas neco nepotkalo treba ve Francii, kde za ambulantni lecbu platite cash a pak vymahate proplaceni na pojistovne.

0 0
možnosti

+++

29. 1. 2008 15:19
Nejprve to začalo u zubařů,

 teď už to dostávají i praktici- chorobnou žravost!

0 0
možnosti
JK

quesh

29. 1. 2008 13:25
Pro levičáky

Proč poplatky? Aby se z vašich (našich) těžce vydělaných a odvedených peněz hradila péče tomu, kdo ji potřebuje, nikoliv tomu, kdo jde k lékaři jenom na kafe a aby ušetřil 6 korun za paralen..

Proč další kroky reformy? Abyste si lepší oční rohovku mohli zaplatit legálně ze svých peněz, a ne pomocí tzv. spozorských darů a jiných pololegálních instrumentů.

0 0
možnosti

kojak

29. 1. 2008 13:38
Re: Pro levičáky

legálně, ze svých peněz, tak to se mi ulevilo, už jsem myslel, že to snad bude platit nějaká pojišťovna, no začalo to dobře, 30,- za to, že mám tu čest doktora zahlédnout, ale doufám, že se tento příspěvek bude každoročně, jak se u nás hezky říká, valorizovat...

0 0
možnosti

kojak

29. 1. 2008 12:57
levné léky je lepší si koupit sám,

teď ještě aby nebyly na předpis, pochybuju, že každý ví, který lék se dá jiným nahradit aby nedošlo k neštěstí a ještě přitom "ušetřit".

To spěje akorát k tomu aby si každý sehnal knihu

"domácí lékař", někde na poliklinice řekl nějaké bábě u vokýnka, že je mu to a to a ať mu vybere "levný lék". K tomu celá slavná reforma akorát tak spěje. To, že si někdo chce připlatit za "lepší péči" budiž, ale řešit to takhle paušálně může chtít akorát ten kdo má alespoň ten statisticky průměrný plat.

0 0
možnosti

Glock

29. 1. 2008 13:22
Re: levné léky je lepší si koupit sám,

hmm, máte pravdu. Já osobně se modlím za to, že někoho na MZ napadne do další části reformy zabudovat mechanismus "účinné látky", která se bude předepisovat namísto názvu léku. To je totiž fungující systém (v SRN), který nemocnému nechává na výběr léky dle jeho peněženky.

0 0
možnosti

Honza

29. 1. 2008 12:56
Pojišťovny?

To je tedy pěkná blbost! Měla by být pouze jedna pojišťobna. Nevím proč je třeba tolik různých darmožroutů, kteří se pakují hlavně sami.

0 0
možnosti

Kamil

29. 1. 2008 13:17
Re: Pojišťovny?

Hlavně by se to vůbec nemělo jmenovat pojišťovna. Správný název je přerozdělovna, se skutečnými pojišťovnami to nemá nic společnýho. Právně (neřídí se zákonem o pojišťovnictví), obchodně (neřídí se zákonem o pojistné smlouvě) ani nijak jinak (funguje na úplně jiných principech).

0 0
možnosti
JK

quesh

29. 1. 2008 12:34
Dobře jste to vystihl

R^Karma.

0 0
možnosti

Glock

29. 1. 2008 13:19
Re: Dobře jste to vystihl

ode mne taky K. R^

0 0
možnosti