Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrph

1. 2. 2011 12:02
Tak možná,aby se Evropa skutečně zasmála

Tak jste mohla taky zahraničním účastníkům vysvětlit,jak tato "nulová tolerance" u nás probíhá.Že tedy policisté mají příkaz u každého zastavení vozu měřit alkohol. Pokud najdou i jen ten zbytkový alkohol,na hranici měřitelnosti, tak to musí řešit - minimálně tím že vůz odstaví a po půl hodině měření zopakují.V případě trochu většího měřitelného promile alkoholu (stále jen třeba  v nějaké,jinde tolerovaném rozsahu) už řidiče v podstatě zatknou na třeba desítky hodin aby se mu odebrala krev).

Zatímco, pokud dojde pod vlivem alkoholu k dopravní nehodě,tak nikdo není povinen vůbec policii volat.....:-)

0 0
možnosti

buxus

1. 2. 2011 12:17
Re: Tak možná,aby se Evropa skutečně zasmála

Tiše, nedělejte rozruch. Nebo ještě nám nařídí, abychom vozili v povinné výbavě i alkoholtester, každého půl roku s ním chodili na kalibraci a při případné bouračce ověřovali zda druhá strana požila.

0 0
možnosti

martin5.33

1. 2. 2011 11:42
Podivné

Můžete třeba popsat, jak funguje běžný Čech? Je zaměnitelný s obyčeným?

Jak byl vznesený dotaz níže, pokud u statistik nehod zaviněných alkoholem nebude napsána naměřená hodnota alkoholu v krvi, tak je to zase jen strašení a to fakt nefunguje. Protože to není pravda, snad každý má vyzkoušeno, že po jednom pivu se nechová divně, nemá problémy s koordinací pohybů a tak ví, že lžete.

Taky by tam mohla ta vyjevená stážistka dopsat, jaké procento nehod je v tom Dánsku/Holandsku spácháno pod vlivem alkoholu.

0 0
možnosti

buxus

1. 2. 2011 11:00
Nulová tolerance - tedy nula promile skutečně ..

.. hloupost je. Problém je v tom, že jakmile jsme začali používat dechové alkoholmetry a začali jim dokonce přikládat rozhodující význam, zapomněli jsme na to, že takové chemické stanovení obsahu alkoholu v krvi není přesné. Zatímco přímá zkouška obsahu alkoholu prováděná za přesně stanovených podmínek v laboratoři ze vzorku krve prováděná kvalifikovaným personálem si může činit vysoký nárok na přesnost, potom stanovení alkoholu v krvi na základě jeho obsahu v dechu (testerem), prováděné někde na silnici za nejrůznějších, často velmi odlišných, podmínek (teplota, vlhkost vzduchu, přítomnost nejrůznějších látek v dechu, které stanovení mohou ovlivnit, atd.) a k tomu nekvalifikovanou obsluhou (lépe či hůře zaškolenou) a přístrojem, který se bůhvíkde v autě válel, je značně nepřesné a může být zatíženo významnou systematickou i nahodilou chybou. Proto je nutné seriózně ověřit a stanovit toleranci, která by tyto chyby zohlednila. Absolutní nula bez tolerance je za daných okolností nesmysl.

0 0
možnosti

comme il faut

1. 2. 2011 10:47
To snad není pravda

Že patlá o coachingu, ze všeho je překvapená, no dejme tomu, ale plést si Nizozemsko s Dánskem, to je opravdu síla. A tihle lidé vám budou vládnout.

0 0
možnosti

AAA2

1. 2. 2011 10:47
Na doplnění zajímavého příspěvku uvádíme alarmující čísla

A jak by pane poslance ta alarmujici cisla vypadala, kdybychom od nich odecetli alespon ty pripady kde byl alkohol naprosto zanedbatelny, tedy do tech 0.2 promile? Kdyz ono tupe hazet cokoli do jednoho pytle je tak vyhodne pro prezentovani "alarmujicich cisel", ze...

0 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 795x
Oldřich Vlasák je konzervativní politik, který pevně věří, že rozvoj samosprávné demokracie je základní podmínkou prosperity státu. V současné době je místopředsedou Evropského parlamentu, místopředsedou Svazu měst a obcí České republiky, výkonným prezidentem Rady evropských obcí a regionů (CEMR), členem Světové rady spojených měst a místních samospráv (UCLG)a zastupitelem města Hradec Králové.
Oldřich Vlasák je členem Výkonné rady ODS.

Seznam rubrik