Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

blecha v psím kožichu

25. 4. 2012 13:21
Paní Veselá,

co ty chyby v interpunkci, úprava? ?roč to nedáte do vhodných odstavců a neučešete to trochu. Tohle je na ostudu. Taková vizitka pana místopředsedy Evropského parlamentu ! Hrůza. Ani jako slohovka na gymplu by to neprošlo.

1 0
možnosti
TB

Rengman

25. 4. 2012 10:52
Vážený pane místopředsedo

Navrhuji následné vyřešení. Bude se jednat o obdobné řešení jaké provedli už v mnoha zemích. Navrhuji následující. Celý EP přestěhovat do Štrasburku - jedná se z hlediska polohy o daleko lepší místo než Brusel, a to za a) je zde blízko jak do Paříže tak do Frankfurtu. b) jedná se o "Německo- francouzské" území c) není hlavním městem žádného státu - považuji za velkou chybu umístit centrum EU do hlavního státu Belgie, ať vím že se jednalo o kompromis - Belgie je krásně zasazená mezi Německem a Francií. d) toto bude nejpodstatnější krok - vyseknout Štrasburk z Francie a ustanovit kolem něj unijní District. Je mi jasné, že na první pohled to vypadá šíleně, ale na druhou stranu každý větší stát to řešil tímto způsobem - USA ( Washington je přesně ve středu zakládajících kolonií, Austrálie - Canberra je přesně uprostřed mezi neustále hádajícími se Sydney a Melbourne atd..) EU je vesměs umělý projekt bez tradice, přesně tak jako Austrálie či USA, proto by toto mohlo ukončit spory mezi N a F.

1 0
možnosti
TB

Rengman

25. 4. 2012 10:53
Re: Vážený pane místopředsedo

*Mezi Německem a Francií o "hlavní město EU".

0 0
možnosti
VJ

velký jarda

25. 4. 2012 10:26
V tom Bruseli mají ale problémy

tak at si hodí eurem a zůstanou v jednom sídle, když mají sídla dvě. Už vidím jak někoho moudře napadne, že se postaví sídlo třetí.

0 0
možnosti
JD

pedr64

25. 4. 2012 10:16
a nebylo by vůbec nejjednodušší

kdyby neměl sídlo žádné?

1 0
možnosti
KS

karels

25. 4. 2012 10:20
Re: a nebylo by vůbec nejjednodušší

1950 zveřejněna Schumanova deklarace 1951 podepsána Pařížská smlouva o založení Evropského sdružení uhlí a oceli. Signatáři byli Belgie, Francie, Itálie, Lucembursko, Nizozemsko a Spolková republika Německo. Smlouva začala platit od 27. července 1952 1957 podpisem Římských smluv vyniklo Evropské hospodářské společenství (EHS) a Evropské společenství atomové energie (EURATOM)1965 dohoda o sloučení institucí všech tří existujících společenství (začala platit 1. července 1967) 1968 dokončení vzniku celní unie

0 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 795x
Oldřich Vlasák je konzervativní politik, který pevně věří, že rozvoj samosprávné demokracie je základní podmínkou prosperity státu. V současné době je místopředsedou Evropského parlamentu, místopředsedou Svazu měst a obcí České republiky, výkonným prezidentem Rady evropských obcí a regionů (CEMR), členem Světové rady spojených měst a místních samospráv (UCLG)a zastupitelem města Hradec Králové.
Oldřich Vlasák je členem Výkonné rady ODS.

Seznam rubrik