Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

ippokorny

15. 3. 2010 7:18
Já myslel v zemích EU, třeba Německo, Itálie

a že u nás se o zvýšení také uvažuje. Pokud ale zaplatíte třeba 3 000 ročně, je to pro vás málo či hodně? pro mě hodně. P.P:

0 0
možnosti

radek.stembera@volny.cz

15. 3. 2010 0:31
zrušit

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

15. 3. 2010 0:16
To je masakr...

...co vsechno clovek muze zkouset obhajovat.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

14. 3. 2010 13:19
Daň z nemovitosti

je špatná - trestá lidi za to, že něco vlastní. :-/

-

Stát lidem, kteří něco vlastní, neposkytuje k tomuto vlastnictví nějaký servis zdarma, kvůli kterému by se měla vybírat z vlastnictví daň. Daň z nemovitosti se vybírá z jednoduchého důvodu - vybírá se totiž velmi snadno. Vlastníci se nemají kam schovat, stát je může kasírovat bez větších potíží. Rv

0 0
možnosti
KD

Kamil_D

14. 3. 2010 12:59
Proč mají přispívat jen vlastníci?

Napsal jste: "Úklid komunikací je povinnost, ale zároveň služba, kterou si občané platí, třeba právě zvýšením místního koeficientu."

Proč by na to měli přispívat jen vlastníci nemovitostí?

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

15. 3. 2010 0:12
Re: Proč mají přispívat jen vlastníci?

Uklizene komunikace - treba ty chodniky - navic vubec nejsou pravidlem. Kdyz je levnejsi se proti zlomeninam pojistit...

0 0
možnosti
PP

ippokorny

14. 3. 2010 11:59
Je naprosto nemorální ba přímo hnusné,

když někdo musí prodat nemovistost, ve které bydlí, když nemá na zaplacení daně z nemovitosti, tedy přijde tím o střechu nad hlavou.  Všechny daně se dají přestěhovat, ale dům přestěhujete těžko. A proč neplatí daň z nemovitosti stát, pokud má pozemky a budovy na území města či obce, třeba rekreační budovy, když využívá to, co obec vybudovala, vodárnu, ulice, knihovny, kina.. V cizině také stát daně ze svých budov na území měst a obcí neplatí? P.P:

0 0
možnosti
NM

nesmrtelná medvědice

15. 3. 2010 0:25
Re: Je naprosto nemorální ba přímo hnusné,

daně z nemovitostí jsou velmi nízké. kvůli nim nikdo prodat dům nemusí.

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

14. 3. 2010 11:49
Soudruh z ODS bojuje za zvýšení daní !

To jsou ale paradoxy !

Kdyby se soudruh z ODS podíval do vlastního článečku, zjistil by, že nejnižší daně má Švýcarsko. Ale škaredí , prosperující  Švýcaři  nejsou tím pravým vzorem.

Samotné myšlení tohoto pána je scestné. Neuvažuje, jak by stát mohl omezit svoji velikost a neobtěžovat občany. On uvažuje, jak z těch ovčanů vyždímat co nejrychleji co nejvíce.

To, že to bude třetí zdanění stejných peněz, to  mu nevadí !

Soudruhu, je čas si místo Marxova Kapitálu přečíst něco od Hayeka nebo Misese !

0 0
možnosti
JV

jafava

14. 3. 2010 11:40
Ač už nevlastním žádnou nemovitost, tak zastávám názor, že

u nás je daň z nemovitostí daní nemravnou. Myslím tím tu daň, kterou musí platit občané, kteří si vlastní pílí a utrhováním od úst pořídili bydlení a na rozdíl od těch "prejásaných a prepitých" se o svůj majetek musí starat, opravovat ho atd.

Pokud má někdo nemovitosti k výdělečné činnosti, nájemní dům, nájemní komerční prostory, nájemní pozemky, nechť je zdaněna pouze skutečná výtěžnost těchto nemovitosí jako daň z příjmu.

Města a obce hospodaří s penězi někdy velmi podivně, viz třeba Praha se svými předraženými zakázkami, a není důvod je v tom podporovat tak, že své spořádané občany budou vycucávat zvyšováním daní z nemovitostí, aby mohli zastupitelé svévolně rozhazovat a plátcům se smát do obličeje. Teď se hospodaření obcí osvětlilo i v souvislosti s napadlým sněhem a uklízením chodníků.

Politici jako pan Vlasák mají tendenci od lidí vybrat maximum na daních, aby mohli rozhodovat z božských výšin o bytí a nabytí nás, z jejich pohledu směšných daňových poplatníků.

0 0
možnosti
1

102030abc

14. 3. 2010 11:36
Krádež

V principu je každá daň legální krádež. Jak moc je daň mravná nebo nemravná, záleží na skladbě a kvalitě služeb, které za ně stát poskytuje. Daň z nemovitosti je jedna z těch nejvíce nemravných. Hned za zlodějinou typu - daň při převodu nemovitosti, daň darovací daň dědická (ve své nejcyničtější podobě - přímá rodiná linie - naštěstí zrušena). Obecně platit daň z toho, že něco vlastním, je opravdu choromyslný feudální přežitek. Argumentovat tím,že je potřebná, protže je jediným příjmem toho či onoho subjektu je nemravé snad ještě víc, než smaotná daň. Daní by mělo být co nejméně, i kdyby to celkovou zátěž nezměnilo. Prostě co nejméně položek, s velmi jasným výpočtem a co nejpřímější vazbou na výkon ekonomiky. Stát by měl poskytovat služeb co nejméně a co nejméně přerozdělovat, pak by nemusel vybírat daně na nesmysly, jenže to by nebylo dost peněz k rozkrádání a živení lidí, kteří nic neumí a nic neprodukují. Každá koruna kterou vyděláte a utratíte je zdaněná mnohokrát a to je ta chyba

0 0
možnosti
NM

nesmrtelná medvědice

15. 3. 2010 0:27
Re: Krádež

Dańové zatížení je vysoké, ale daň z nemovitostí je až směšně nízká. a stát někde vzít peníze musí. Ono zajišťovat soukromě policii či silnice dost dobře nelze.

0 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 795x
Oldřich Vlasák je konzervativní politik, který pevně věří, že rozvoj samosprávné demokracie je základní podmínkou prosperity státu. V současné době je místopředsedou Evropského parlamentu, místopředsedou Svazu měst a obcí České republiky, výkonným prezidentem Rady evropských obcí a regionů (CEMR), členem Světové rady spojených měst a místních samospráv (UCLG)a zastupitelem města Hradec Králové.
Oldřich Vlasák je členem Výkonné rady ODS.

Seznam rubrik