- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Zákaz kouření určitě svobodu nezvýší. Mnohem více se ovšem člověk osvobodí, když přestane kouřit sám ze své vůle. To vám potvrdí každý odnaučený kuřák, který se svého návyku definitivně zbavil. Najednou není potřeba hledat každou volnou chvilku k tomu, aby si člověk někde u stojanu s popelníkem "šlehnul" svoji dávku. Člověk také zjistí, že i u piva a vína se po čase dá v pohodě posedět bez těch "děvek kutnohorských". Časem zmizí i ranní chrchlání a peníze z peněženky ubývají mnohem pomaleji. Teprve pak člověk zjistí, jaký byl blbec, že obětoval tolik let nesmyslné vášni, zvané kouření a formou spotřební daně cpal státu do chřtánu vlastní těžce vydělané peníze. Ale na to musí přijít každý sám.
minus-Karma
Na počátku 20. století se vykouřilo 100 krát méně cigaret, než v roce 2000. Proto také zřejmě méně mrtvých a jistě také i proto, že statistiky ze začátku minulého století jistě nebyly tak precizní, jako dnes.
A takhle by se daly rozcupovat všechny vaše ostatní argumenty, pokud by si člověk na to vzal čas. Mimochodem, japonská Studie provedená v letech 1950 až 2008 prokázala, že kouření zkracuje lidský věk o minimálně 10 let.
Počet kuřáku v obyvatelstu: Česko 31, Japonsko 24 procent.
Neboli stručně - pravda se z vašeho článku rozplývá právě tak rychle, jako cigaretový kouř ve vzduchu.
Karma
Ten článek velmi dobře znám (Kouření vás může zachránit před rakovinou plic!), je to zajímavé počteníčko.
Ano, bude mene zemi, kam pan Zeman bude moci cestovat
Zákaz kouření zlikviduje některé restaurace, EET dorazí ten zbytek a pak bude ráj, co se máte, holoto jedna, co scházet v restauracích, ještě by se nám tam rozbujeli nějací kverulanti, doma sedět a mozek si nechat vymývat veřejnoprávní televizkou! Tak je to správné a tak to má být!
Tady uz se nekouri pres 10 let, hospody jsou vice narvane, nez predtim.
Zajedte si do Londyna, ani se nevejdou dovnitr pubu...
Z vítězných revolucionářů se časem stávají hajzlíci, ba i něco horšího.
Četl jsem až tam, že nekuřáci si mohou vybrat nekuřáckou část restaurace. To jako ten kouř respektuje tu hranici ? Trapný.
Máme přeci uzákoněné stavebně oddělené prostory pro nekuřáky...
Ale mnohem podstatnější je, že vzniká víc a víc nekuřáckých podniků. Ona pokud je poptávka, objeví se i nabídka. Žel, pokud poptávka není, není ani nabídka, bez ohledu na to, kolik se na to přijme zákonů...
...... nic nového pod sluncem ,- asi tak jako špenát a železo (?),- asi tak jako normál máslo a umělej hnůj Rama, tak jako čistý sádlo a humusácký oleje, asi tak jako maso, uzenina, pajšl zpracovanej hnedle po zbourání nebo to samý v marketu z pilin, votrub a vodpadu ...... testováno, ověřeno, propagováno, navíc zkušenosti předků přebírané po staletí,- a my né a nééé na to slyšet ! Sociální inženýrství nám diktuje co je zdravé a co nezdravé, jak máme kvalitně žít, jak máme cítit, jak máme "přijímat", jak máme relaxovat, dokonce jak máme splachovat retich,- aj na to už máme normy ! Šak lidi nejsou blbci a vedou si svou, což už samo o sobě je znakem "svobody" a tak to bude až do skonání světa !
S posledním odstavcem souhlasím bez výhrad, o tom ostatním bych rád znal z čeho jste vycházel.
Existují holt nepublikovatelná témata. Nízká, nebo žádná škodlivost kouření, nižší IQ cikánů, černochů a arabů, nepoužitelnost ženských k některým činnostem...
A tím, že se o těchto věcech média ani nepokouší zmínit, pro většinu lidí to znamená, že neexistují.