Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J37a24n 17H82a24v83e35l84k25a

18. 12. 2014 19:05

Karma. Jako terapeut se přečasto setkávám s lidmi náboženstvím opravdu poškozenými, v rozporu s všeobecně rozšířenou představou, že víra přináší vnitřní mír. Náboženství často přináší mír asi podobně, jako komunismus přináší svobodu a prosperitu. Akorát plná huba keců, ale realita je pak přesně opačná.

2 1
možnosti
Foto

Pane Havelko, opravdu je poškodilo náboženství jako takové - nebo jeho nevhodné uplatňování například ze strany rodičů těchto Vašich klientů ve výchově?

0 0
možnosti

každá víra je jen vymývání mozků!!

4 3
možnosti

Pozor! To vymývání je prostředek, jak se šíří do neinfikovaných oblastí (mozků). Víra sama ale je nakažlivá a pravděpodobně nevyléčitelná duševní choroba. ;-)

0 1
možnosti

Hodit vyzvavače polyteismu a východních kultů do jednoho pytle s ateisty tím, že napíšeme, že vlastně věří "ateistickým způsobem", je dost zavádějící. Co to vlastně znamená "věřit ateistyckým způsobem"? Potkal jste někdy hinduistu?.. Jejich chápání víry a smyslu života je v mnoha ohledech bližší praktikujícímu katolíkovi než průměrnému českému ateistovi.

Nenávist vůči židům není v současném křesťánském světě součástí jeho mainstreamu, týká se některých jeho okrajových proudů.

3 0
možnosti
Foto

Přesně jste vystihl moji hlavní faktickou připomínku k článku. Jak může autor hodit do jednoho pytle ateisty ve smyslu osob, kterým chybí víra v cokoli, co přesahuje možnosti současného smyslového poznání, či ve smyslu aktivních odpůrců náboženství jako takového (např. autor článku nebo pan Wunsch tady z komentářů), s osobami věřícími v rámci jiného konceptu metafyzického poznání, než je personifikovaný bůh?

Největší připomínkou obecnou ale pořád z mé strany zůstává, že je článek povrchní, nepropracovaný a v zásadě poměrně hloupoučký.

1 0
možnosti

židé nejsou předmětem nenávisti katolíků, naopak, své starší bratry mají ve veliké úctě.

v minulosti nešlo o nenávist motivovanou vírou, pogromy vedla xenofobie a závist úspěchu, podobné problémy měli i habáni (křesťané) a jiní, odlišní.

2 0
možnosti
Foto

Ano, to je zajímavé.

Katolíci mají nyní ve velké úctě židy, nebo evangelíky, ale nenávidí pravoslavné křesťany - viz jejich protisrbské a protiruské tažení, ať již za II. světové války, tak nyní.

0 1
možnosti
  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik