Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

R^ To jsou komunistická fakta. Jsem rád, že to někdo občas připomíná, neboť dnes opět levicová seskupení sílí na všech frontách. Vše co se nestočí doleva veřejného blaha je označeno nálepkou extrémismu. Vymrskat komunisty sametem bylo programem nastupujících měkčích, namočených levicových intelektuálů. To, že dnes prosakují do vedoucích postů EU je usvědčuje z jejich levicového extrémismu chrlícího na Brexit.

0 0
možnosti
LC

Nemám až tak zásadně nic proti popisu reálií, ale vaše srovnání pokulhávají. Průměrný plat tehdy jde srovnávat spíše s dnešním mediánem (17-18k). A váš plat ... no, já nastupoval po VŠ o rok později než vy, současně s manželkou. Já 2,2k, manželka-učitelka 1,6k. V panelárně na place nikdo pod 2,5k neměl. Vašich 1,8k v těžkém průmyslu ...:-) ... pod 3k neměl nikdo, kromě svačinářek.

1 1
možnosti
KS

Medián mezd v ČR v 1Q 2016 byl 22 533 Kč.

0 0
možnosti
KP

Když jsem si přečetl,že za základ srovnání berete tzv průměrný plat 27000 Kč, tak jsem skončil se čtením z obavy, jaké další skvosty bych se od Vás mohl dozvědět.

3 2
možnosti
PK

S tím sportem - dnešní vrcholový sport už není sport v pravém slova smyslu, navíc pro úspěchy chodíte i do "lékárny" atd. Je to podobné ve všech evropských (dříve nebo dosud) bělošských státech, stačí podívat se na národní či spíše státní mužstvo Francie, Německa, Belgie v kopané.

0 0
možnosti
FK

Veškeré ukázky cen z různých období jsou nic neříkající. Zkuste se zeptat rodičů, zda si pamatují, kolik stál nájem, kolik elektřina či plyn. Tyto položky nikdo neřešil. Mě, jako starému obchodníkovi s důrazem na "starý", spíš utkvělo žebrání prodavačů - "mohu vám dát k té kýtě kousek bůčku, či mohu vám přidat kousek krásného hovězího na polévku," Mastné, ne mokré papíry od salámu, pivní orgie, kde 10 čárek byla norma. Dlouhé řady na zmrzlinu, kde se kopečky nepočítaly. Nebylo aut, ale ceny autobusů či vlaků nikdo neřešil a městskou dopravu vůbec. Cigarety si nabízeli kuřáci aniž by to řešili. A tak bychom mohli pokračovat. Zbyl by nám jediný argument. Fronta na banány. ;-D

8 1
možnosti
VV

Ja si to tedy pamatuju ponekud jinak. Jako treba Pane vybirat si muzete kosile a ne maso, nebo k tomu bucku vam trochu hoveziho prodam. A jeste neco, ten tehdejsi bucek se s dnesnim vubec neda srovnavat. Kdyz tam byla aspon ctvrtina masa, byl uz to temer zazrak.

A s tou mestskou dopravou mate pravdu. Tu neresil take nikdo. Tramvaje a autobusy v Praze narvane k prasknuti, nekdy sofer musel vystoupit a odtrhavat lidi od dveri aby sly zavrit.

Jedine co se komunistum povedlo bude jen to metro.

4 3
možnosti
  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1010x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik