Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P9

pavel 99

23. 3. 2009 16:06
On bude také problém v množství zákonů

a předpisů. V "dřevních dobách podnikání" jste získal "živnosťák" (zpočátku se to snad i jmenovalo jinak) a stačilo se obeznámit co člověk povede za agendu - v podstatě jenom finanční. Pokud přibyl(i) zaměstnanec(ci), zase dvě další evidence. Nyní máte takovou ohromnou spleť povinností, že by bylo třeba přijmout alespoň tři další lidi jenom na evidence, výkazy a přípravu na "buzerační návštěvu úředníka". (On to (naštěstí) nikdo ze nově začínajících netuší - jinak by byl šílenec, kdyby se do toho pouštěl.)

Jenom jako perličku. Když máte provozovnu a zaměstnance, tak musíte zde mít přístroj, zvaný TELEFON a u něj musíte mít ČERVENOU cedulku s nápisem TELEFON (pro kontrolu hasičů - jinak pokuta). U téhož přístroje však ještě musíte mít ZELENOU cedulku s nápisem TELEFON (pro kontrolu ins. bezpečnosti práce) - a to vše v situaci, kdy má každý v kapse nejméně jeden mobil.

Absurdita požadavků zřejmě nezná mezí a tudíž lze očekávat povinnost označit PODLAHU jako podlaha a STROP jako strop - .

0 0
možnosti
P9

pavel 99

23. 3. 2009 16:08
Re: On bude také problém v množství zákonů

aby to nikdo nepopletl. (Pochopitelně s obrázky pro negramotné). A to jsou pouze dvě poměrně okrajové oblasti, kde se může kontrolující úředník "vyřádit".

0 0
možnosti
T

trefakam

23. 3. 2009 16:02
Vážený pane autore,

čekal jsem, že váš článek zmizí dosti rychle. Ale že to bude tak rychlé ? No, nějak jste cenzorům nepadl do oka. Takový Ruda Polanecký bude na vývěsce jistě delší dobu.

0 0
možnosti

3lipy

23. 3. 2009 15:49
Přidávám se

ke kverulantovi.Máte pravdu!V

0 0
možnosti
PK

kraken

23. 3. 2009 15:07
myslim, ze nejde o absolutni pocet uradu

nektere maji opravdu vyznam, svou cinnosti pomahaji firmam,  lidem i jinym uradum. Myslim, ze volani po zruseni uradu neni dobra cesta, byt je to modni.

Problem je v efektivite uradu, v duplicite cinnosti (spravna idea je - at neobiha urady obcan, ale dokument)..ale uplne nejvetsi problem je v top managerech uradu (nebo jak je nazvat), teri problematice uradu nerozumi a jsou tam dosazovani z politickych konexi. Takovi lide pak samozrejme nemuzou urad ridit efektivne a dobre. Urady soutezi v poctu uredniku (viz. Jiste, pane...), takze snizovani stavu moc nehrozi. Sam na statnim uradu delam a vidim - porad se neco meni a reorganizuje, prace se tim zneefektivnuje. Kdyz se to nejak usadi a zacne to fungovat, prijdou nove volby a znovu se vse reorganizuje. Cast lidi dela, cast se jen veze...

0 0
možnosti
P9

pavel 99

23. 3. 2009 15:44
Re: myslim, ze nejde o absolutni pocet uradu

on bude nejspíš problém v definici "cíle". Pokud by cílem skutečně bylo efektivní fungování, tak by k výrazným úsporám došlo, jako dochází v soukromém sektoru. Tam za pomoci počítačů dokáže personální agendu firmy s 50-100 zaměstnanci (včetně mezd a souvisejících agend) zvládnout jedna či dvě pracovnice, což dříve obnášelo několik kanceláří s nejméně desetičlenným osazenstvem (a během výplat ještě vypomáhaly další).

Jenomže ve státní správě je cílem cokoliv jiného (občas marně pátrám co vlastně), jenom ne to efektivní fungování.

0 0
možnosti
T

trefakam

23. 3. 2009 14:47
Myslím, že je nás mnoho,

kteří mají stejný názor. Někdy mi to připadá přímo hrůzné a říkám si, jak je možné, že to všechno ( tedy my, občané ) utáhneme. Myslím si, že máme několikrát více úředníků, než před rokem 89.A to se všicni dušují, jak je pořád nižujeme. Přitom výpočetní technika udělala obrovský pokrok, který by se měl nějak projevit. Pravice měla mnoho řečí, co všechno udělá (daňové přiznání na A4, výkřiky Římana, jak se rozrůstá úřednický aparát, atd.)

A to ještě jsou další skryté objemy neproduktivních pracovníků.Dřívější VB jsma nahradili policií státní, policií městskou, a armádou bezpečnostních agentur. Ještě ze jsme zrušili povinnou prezenční službu.

Třeseme se ( jak jste uvedl ) před tím, zda jsme něco neopoměli, jinak přichází tvrdý trest. Pokuty, exekuce. Přitom vyznat se v těch zákonných povinnostech je v podstatě nemožné.Myslím, že  snaha nachytat , potrestat a pokutovat občana je přímo záměrem jak těch, co zákony tvoří, tak těch, co je kontrolují.

.

0 0
možnosti
PK

kraken

23. 3. 2009 15:13
Re: Myslím, že je nás mnoho,

Zrizeni mestske policie je v v pravomoci obecnich uradu, nemusi ji mit, kdyz nebudou chtit. Jenze oni chteji, protoze pokuty MP vybrane jsou do kasicky mesta. Bezpecnostni agentury jsou ryze soukrome firmy, s tema nemam stat co delat. Ty taky doplnuji sluzby, ktere za komunistu nebyly (hlidani v obchodech, preprava cennych zasilek a penez...) a nebo je zajistovala nepolicejni moc (lidove milice, vratni jako zamestnanci podniku).

Problem je, ze jednak nejsou dobre zakony, takze se daji porusit snadno i kdyz se clovek chova dle nejlepsi moralky dobre... problem je, ze politici maji pocit, ze kazdy problem vyresi urad nebo komise. Problem je, ze ukoly se resi nahodne, neoptimalizuje se, neuvazuje se, jesli by to nemohl resit uz stavajici urad pripadne jestli by nepomohlo, kdyby se data sdilela atd atd.

0 0
možnosti
  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1010x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik