Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

Fakt je ten, že některým bezdětným ženám z toho hrabe a maj potřebu to těm s potomkama řádně osolit...

0 0
možnosti

Naše společnost neumí motivovat vzdělané a schopné lidi v plození dětí, umí jen dávkami motivovat nevzdělané a nezaměstnatelné pobírače doživotních dávek ... Musí tu být jasné opatření podporující pracující, tedy za dítě ne fixní přídavky, ale slevu na dani z příjmu, slevu na úroku z hypoteky 3 roky po narození, mateřskou např. 70% platu atp....

5 0
možnosti

bohužel, řešíte jedno číslo vytržené z kontextu .. plodnost, je jedno jestli je to 1,5 nebo 2,5 dítěte, když neuvažuje jiná čísla v kontextu, jako např. věk dožití, dětská úmrtnost, průměrný věk rodiček , nezaměstnanost atp. .... To je pak zcela diskuse o ničem... dle wikipedie má čr již cca 100 let cca 10 mil obyvatel s malými odchylkami ... je logické, že když se lidé dožívají delšího věku, tak se musí rodit méně dětí,aby jsme se sem vešli ..naopak, pokud prvorodičky budou stále starší, pak bude potřeba více dětí ..

3 0
možnosti
RT

Dobrý článek.R^ Prostě pro dnešní moderní ženy a potažmo manžele (partnery) jsou dnes děti vnímané jako zátěž.A to je špatně!

3 0
možnosti
DB

to není špatné, to je evoluce..je to normální, jen politici to netušili, protože neměli potuchy o evoluci a jak se bude vyvíjet...

Proč si myslíte, že je to šatně, když je v EU asi 25 až 50 milionů lidí bez práce, když bude více dětí, bude více nezaměstnaných....chcete to????

1 0
možnosti
JM

Vadí nám vůbec nižší porodnost? Myslím, že je lépe, aby nás v Evropě žilo méně, ale v přepychu. To, co se dnes děje spěje paradoxně k jednomu konci - kolapsu díky nedostatku pracovních sil.

2 0
možnosti
AK

Vážně?

A jak si potom vysvětlit 23 miliony nezaměstnaných v EU?

2 0
možnosti
KH

A to nešlo populační problém, který nepochybně v tzv. vyspělé Evropě je, řešit kontrolovaně? Vybírat si, koho vpustím na svoje území, komu dám možnost studovat a pracovat?

Stejně nebo podobně, jako to po válce vyřešilo Lucembursko - pozvali na obnovu své rozflákané země mladé muže z Portugalska. Rozhodně ale ne každého. Nyní čítají Portugalci (už to bude asi 3. generace?) 13% obyvatelstva Lucemburska. Jsou to vážení občané a daňoví poplatníci ;-)

Takže pokud docházejí pracovní síly (i když je mi velice nepříjemné mluvit o lidských bytostech pouze jako o "pracovní síle") tak proč se nepoohlédnout tam, kde je mi to kulturně blízké. A hlavně mít to pod kontrolou, krutibrko.

3 0
možnosti
AT

Má to několik háčků. Jeden z nich je, že ty "kulturně blízké" zzemě mají nebo budou mít stejný problém

0 0
možnosti
DB

Už v perexu je zásadní chyba. Ona to sice říká, ale není to pravda. Je to jen finta na lidi, aby si to mysleli. A psali podobné články, které se netrefí.

Plodnost a počet obyvatel coby pracovní síly není dnes již podstatný ve vyvinutých zemích, kde pracují především roboti. Jinak je tomu v zemích silně méně vyvinutých , kde je zapotřebí více primitivní nejjednodušší lidské práce. Evropa má velmi nízkou natalitu, protože je to evolučně výhodné, všechny normální páry to nějak tuší a mají málo dětí.

2 0
možnosti
VV

Nojo, jenze roboti vam na penzi neprispeji.

1 0
možnosti
JR

J76a39r71a 97R24a37n41k

3. 1. 2016 19:00

Zadne pozvani nebylo.....po nekolika stech utopenych a nekontrolovatelnem mnozstvi kolik set tisicu, byla jedinym statnikem, ktery si VSIML, ze se neco deje.

2 14
možnosti
JB

Jestli byla jediným státníkem, který si všiml, že se Evropou promenádují statisíce - jak píšete, nezvaných - lidí, neprověřených, bez dokladů, bez identifikace, tak takové státníky vykopat z jejich míst, a rozhodně přiště zvolit někoho jiného. A že nikoho nepozvala? A jak byste to teda nazvala?

6 0
možnosti
AT

Čína něco vyřešila regulací porodnosti?

1 0
možnosti
KH

Ano, chybí jim tam ženy.

4 0
možnosti
AK

Migranti přicházejí jako na zavolanou.

Problémy stagnujících příjmů nižších a středních vrstev budou přehlušeny problémy bezpečnostními a osekávání sociálních jistot bude přehlušeno problémy vyplývajícími z odlišných náboženských a kulturních orientací.

Pokud by s tím spojené zhoršování životní situace chtěli zaměstnanci kritizovat, budou prohlášeni za xenofoby nebo rasisty.

Jakákoliv kritiky poměrů bude prohlášena za projev nacionalismu nebo dokonce fašismu.

Ideální situace jak kritikům zavřít ústa.

8 0
možnosti
  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1010x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik