Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AA

Azazel333

16. 2. 2009 18:40
Tak dlouhý článek

a přitom taková blbost :)

Existuje řada studií, které astrologii jednoznačně vyvrací - osobně se divím těm lidem, co to dělají, protože nefunkčnost astologie je vidět na první pohled, stačí použít mozek.

0 0
možnosti
AA

Azazel333

16. 2. 2009 18:49
Re: Tak dlouhý článek

Mimochodem, existuje nadace, která vyplatí velice pěkné peníze (1milion dolarů) komukoli, kdo prokáže že platí jakákoli paranormální teorie - včetně astrologie.

zatím "překvapivě" nikdo neuspěl :)

viz http://www.randi.org/site/index.php/1m-challenge.html

0 0
možnosti
ZK

SID09

12. 2. 2009 14:49
Konečně

Te´d jste konečně těm zeleným jasně a zcela nezvratně vyložil, jak je to skutečně s tím oteplováním země ;-D

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

12. 2. 2009 12:27
Nemyslíte to vážně, že ne

že je to jen taková legrace8-o

0 0
možnosti
PB

kybernetik

12. 2. 2009 12:02
Co je věda?

Věda je určitý způsob hledání. Kybernetika má jako jeden ze základních principů tzv. metodu černé skříňky. Skříňky, do které zavádíme informační vstupy a sledujeme odpovědi na výstupu. Podle vztahů mezi výstupem a vstupem se pak usuzuje na vlastnosti "uvnitř" skříňky. A astrologie přece nedělá nic jiného. V bibli se píše, že se jí člověk nemá řídit, ale ne že nefunguje, ale to je na delší debatu.

Astrologie byla podnícena zkoumáním jevů podobnosti osudů ve vazbě na datum a místo narození u levobočků panovníků, kteřých bývalo mnoho a byli vedeni v "seznamech". Kdysi byl čas vázán na hvězdy a tak tedy postupně došlo k nalezení "vlastností" (pravidel) černé skříňky. Jedná se o pravidla pravděpodobnostní, nikoli deterministická.

0 0
možnosti
J

Johan4

12. 2. 2009 12:43
Re: Co je věda?

Obávám se, že o Vaší definici základního principu kybernetiky, by se dalo s úspěchem pochybovat.

0 0
možnosti
J

Johan4

11. 2. 2009 18:26
Pane Šrámku,

nezlobte se na mne, ale takovouto snůšku nesmyslů může vyplodit jen člověk zcela nedotčený vzděláním v přírodních vědách.

A co se týká astrologie, tu si vymysleli staří astronomové, aby si přilepšili na živobytí. Jednoduchému člověku je jedno co astronomové pozorují a zkoumají, ale když se dozví, kdy splodit syna, nebo jinou závažnou informaci, rád pustí nějaký ten groš. Obchod s lidskou hloupostí je odjakživa  jeden z nejvýnosnějších. 

0 0
možnosti
MS

Awathorn

11. 2. 2009 22:39
Re: Pane Šrámku,

No,vypadá to že naše skepticko-záhadologické bojiště se rozšíří o další bitevní pole.:-)

0 0
možnosti
EK

Eles

11. 2. 2009 17:48
Ouvej ouvej

Ne že bych pojednání nějakého astrologa někdy četl....ale takovouhle snušku nesmyslů jsem už dlouho nečetl. Nebál bych se použít i výraz "krávovin". Odstavec o konjunkci s přirovnáním ke kladiváři je nesmyslný v tolika směrech, že to fyzicky bolí. Následné vysvětlování katastrof a významných událostí na Zemi pomocí postavení planet pak už jenom agónii dovršuje. Že se nestydíte pane Šrámku, psát takovéhle nesmyslné plky...

0 0
možnosti
PK

dolch

16. 2. 2009 22:35
Re: Ouvej ouvej

Mě nejvíc dojalo, jak kruhová dráha Země přechází v eliptickou. To fakt bolíííí ;-(

0 0
možnosti
DK

Bertiik

11. 2. 2009 17:45
Ach jo

Ach jo...

To je asi tak všechno, co se dá o astrologii říci na odborné úrovni. Astrologii vyvrátili už staří Římané. Bohatý římský patricij nechal porodit svého syna současně a na stejném místě s mužským potomkem otrokyně. Oba tedy měli hvězdami určený tentýž osud. A co se nestalo? Syn prožil život bohatého patricije, zatímco potomek otrokyně "v klidu" dožil v otroctví... Asi to byl Osud a Hvězdy, které to tak určily... Rv

0 0
možnosti
EK

Eles

11. 2. 2009 17:48
Re: Ach jo

Vtipný příklad :-)

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

11. 2. 2009 17:09
Co astrologům a senziblům vyšlo?

Někdy mají předpověď, co bude v příštím roce. Vyjdou někdy věci - co je vágně formulované a vlastně z věcí samých je patrné, že se tak budou vyvíjet.Pokud je astrolog šikovný, netvrdí nic konkrétního, tak se ani nebude moc mýlit.

Pokud senziblové, kartářky atd. hledali např. pohřešované dítě apod. - tak tvrdili, že je živé atd. Pak se našla jeho mrtvola. Kartářky a astrologie, to má k sobě moc blízko, v podstatě stejná "věda".

Když budu předpovídat počasí, tak předpovím-li, že bude zítra pršet, tak mám 50% šanci se trefit - obecně. Je-li zataženo, nebo znám-li předpověď meterologů, tak mám šanci daleko vyšší. A tihle umí nejlíp předpovídat, co vědí od jinud. Např. nyní - je ekonomická krize, tak jde dát předpovědi, kde se zaručeně nemůžou mýlit.

0 0
možnosti
AA

Azazel333

16. 2. 2009 20:46
Re: Co astrologům a senziblům vyšlo?

http://www.chmi.cz/meteo/om/inform/grafrh.html

0 0
možnosti
AZTSČ

A zas ten sedlák Čupera

11. 2. 2009 16:13
jsem odpůrce těchto pavěd

ale zas na druhou stranu, konečně to někdo popsal trošku s rozumem a trochu s vědeckým podtextem..(až na to kartářství)

by mě zajímalo, že není zas tak zázrak že se narodí např. 2 děti (cizí) ve stejnou dobu..tzn. že budou mít uplně stejný osud?

 

nevěřím, že je jen 12 druhů lidí(nebo kolik je těch znamení), jestli jsou tam nějaké rozdíly vůbec, které by se daly konkretizovat pro určité skupiny lidí, viděl bych to např. ve skladbě potravin při vývoji plodu (v lětě se jí něco jiného než na podzim a v zimě atd.) mozek pak má např více určitých látek atp.

 a taky by mě zajímalo, jak se počítá při zkoumání člověka a např. jeho budoucnosti se "sociálním zázemím", s tím co prožil atd.. tipuju, že 2 narození ve stejnou dobu ale jeden bude doma týrán a druhý ne, bude mít rozdílné výsledky do budoucna, planety neplanety

0 0
možnosti