Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Lze si na někoho objednat trestní stíhání?

Co by to bylo za demokracii, kdyby ne? Udání se podá, policie je musí zaevidovat, prozkoumat a předat potom soudu výsledek. K tak složité naší úřednicko-právní džungli se přidá navíc ta z EU a nějaká ta chyba je zaručena.

     Na každého se dá něco najít, i kdyby to byl nesmysl. Určitě jen málo lidí si myslí, že Babiš se nevyzná v ekonomických a s tím spojených zákonech spojených s podnikáním, jinak by totiž byl chudší než většina obyvatel této země. Kdyby ale přesto byl neznalý všemožných zákonů slučujících se s podnikáním, měl by dost rozumu a zaplatil si odborníky, kteří mu vše vysvětlí, zařídí a následně zpracují. Je zajímavé, že si to dnes komentátoři a novináři neuvědomují, navíc nikdo z nich nepřipustí, že udat kohokoliv lze snadno a prakticky beztrestně. Na každém prováděném projektu se dá najít vždy nějaká chybička, protože orientovat se stoprocentně ve spleti příkazů a zákonů je dnes stále složitější.        Každého podnikajícího člověka lze nachytat na sebemenší chybičku a po udání policii se vždy najde opomenutí něčeho sebemenšího, třeba jen i špatně pochopeného, poté je předána soudu obžaloba na onu maličkost, něco se ještě přidá a již se jen čeká na rozhodnutí, zda udání bylo oprávněné a potrestá se projektující strana, v opačném případě se přitom nepotrestá udavač za to, že poškodil stranu obžalovanou. Mělo by se také u soudu zjistit, zda udání bylo třeba záměrné a zda by bylo vhodné potrestat udavače a s ním přiživující se novináře a redaktory. Každý podnikající jednotlivec, ale i rozhodující úředník, by si měl uvědomit, že takto se dá zlikvidovat alespoň na několik let kdokoliv. Následné omluvy se nekonají a nařčený ztratí chuť se vrátit ke svému původnímu podnikání, je mnoho těch, co se raději po vysilujících a nechutných sporech přemístí k „lopatě“.

     Nepíšu to proto, že bych někdy chtěl volit Babiše, důvodem tohoto článku je snaha pokusit si uvědomit onu celkovou neobjektivnost ohrožující každého z nás. U Babiše se mi ale nelíbí jeho přeskakování z jednoho názoru na opačný během třeba jednoho dne, viz snaha přijímat muslimy a prosazovat tento postoj zástupci strany ANO v EU. První jeho projevy mě šokovaly, následně jeho příznivec Telička získal dokonce povýšení za snahu schválit eurodotace muslimů do Česka. Další Babišem nedomyšlená akce je snaha zrušit mnoho malých podnikatelských provozů zavedením EET spolu s mnoha jiných sledovacími mechanismy nasazených ke komplikaci existence podnikatelského dění.  Každý podnikatel bude sledován doslova ve všech směrech, aniž si to zatím kdokoliv uvědomuje.  Otázkou je, proč jsou tyto sledovací mechanismy vůbec zaváděny a komu mají sloužit?             EU také dříve zaváděla elektronickou kontrolu všeho, ale na druhé straně právě nyní připravuje doslova cestu do pekel tím, že pokuty se budou dávat za sebemenší únik povinně vedených údajů. EU se řítí ke kolapsu díky zaváděným absurditám. Na konci května tohoto roku čeká revoluce s nakládáním osobních údajů zákazníků i zaměstnanců. Vstupuje v platnost evropské nařízení o osobní ochraně údajů (GDPR). Na jedné straně se zavádějí evidence každého kroku s pomocí elektronické evidence a na druhé straně se nesmí nikým zneužít. Trestán bude víc ten, co si ta data neohlídá, než ten který je zneužije. Je pravda, že moderní kroky Babiše zavést evidenci všeho se vyplatí sledovat a státní aparát se může rozrůst a přidávat do kas hromady peněz, ale výsledkem nakonec bude velká nenávist k těmto zavedeným krokům a především k jeho autorovi. Bude zapotřebí proškolit soukromníky s náklady od desítek tisíc až po velké firmy s desítkami milionů, kde se musí navíc určit zaměstnanci pro ochranu osobních údajů. Sankce budou ohromné a jednotné pro celou EU, tedy i u nás. Méně závažné provinění bude stát 10 milionů eur (u nás 264 milionů Kč) a závažnější bude stát dvojnásobek. Musí si každý ověřit, že i třetí strana jako je třeba Facebook, Google, dodavatel vašeho webu, cloudová úložiště, e-mailingové nástroje aj. mají též vše nastaveno a zabezpečeno v souladu s GDPR. Jestliže to někdo neudělá, nezbavuje se odpovědnosti, že je třetí strana má v nepořádku a vina je na původci. Kam se ten vývoj vyspělého světa nasměroval? Úředníků, kontrolorů, tajných i netajných zaměstnanců státu sledující každý krok jednotlivců i různých společností se rozšiřuje do stále větších detailů, velikostí a nesmyslů. Kde to za čas skončí?

Autor: Oldřich Šrámek | pondělí 22.1.2018 18:29 | karma článku: 15,63 | přečteno: 532x
  • Další články autora

Oldřich Šrámek

Zaručený vývoj lidstva?

Teprve nedávno jsem se dozvěděl o pokusu s názvem Vesmír 25 amerického vědce Calhouna. Vědec 25 myší zajistil komfortem, stravou, bezpečím a pozoroval jejich předpokládané rychlé rozmnožování. Očekávaná populační exploze se

15.8.2019 v 15:34 | Karma: 24,58 | Přečteno: 1666x | Diskuse| Věda

Oldřich Šrámek

Hmyzu a ptáků je méně, ale proč?

S mobily lidstvo snižuje mobilitu hmyzu i ptáků a to je hlavní důvod snižování jejich množství. O vlivu elektrifikace na vývoj a existenci všeho živého na naší planetě se z taktických důvodů nemluví.

20.3.2019 v 8:16 | Karma: 24,42 | Přečteno: 1090x | Diskuse| Věda

Oldřich Šrámek

Oslabování Číny se také nemusí vyplatit

Na světě je asi 7,5 miliard lidí, z toho v USA a EU je jen jedna sedmina. Tato menší část je sice významná vědecky a ekonomicky, ale ne absolutně. Nemůže se snahou odstavení Číny způsobit zaostávání této pokrokové části světa?

20.12.2018 v 10:39 | Karma: 17,05 | Přečteno: 310x | Diskuse| Politika

Oldřich Šrámek

Všichni mu na to skočili

Pan president Zeman velice takticky uklidnil celou společnost a vše provedl se svou sobě vlastní dávkou humoru. V čem? V TV Barrandov označil Bezpečnostní informační služby za čučkaře a tím vlastně zakryl jimi odhalená nebezpečí.

12.12.2018 v 11:06 | Karma: 16,36 | Přečteno: 829x | Diskuse| Politika

Oldřich Šrámek

Nic se nesmí přehánět

Ministr Metnar neuváděl v textu své diplomky průběžné odkazy na autory, které ale uvedl v seznamu použitých zdrojů až v jejím závěru. Diplomová práce je odborný text, ne román pro kdekoho.

26.7.2018 v 19:39 | Karma: 15,12 | Přečteno: 377x | Diskuse| Věda
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Izrael zasáhl budovu bezpečnostních sil v Damašku, osm vojáků utrpělo zranění

3. května 2024  6:43

Při izraelském vzdušném úderu byla ve čtvrtek večer zasažena budova syrských bezpečnostních sil na...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

Soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, na které uhořelo 34 lidí

3. května 2024  6:14

Americký soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, při jejímž požáru zahynulo v roce 2019...

iDNES Premium jen za 49 Kč na 3 měsíce. Získejte i vstupenky na MS v hokeji

3. května 2024

Před blížícím se mistrovstvím světa v hokeji přichází iDNES Premium s mimořádnou akční nabídkou....

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik