Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

wiki5

18. 10. 2010 2:41
vy

nejste "stara struktura" vy jste prach sprostych aspon 100 dukatu

0 0
možnosti
OS

Naivní volič

16. 10. 2010 15:32
Ještě jednou...

...jsem si přečetl celý článek a mám, Pavle 99, dojem, že jste to vy, kdo tady vkládá někomu do úst něco, co nenapsal. Dám vám příklad : " Šel jsem zasněženou ulicí, mrzlo, ale mě zima nebyla, protože jsem byl teple oblečen, i když někomu možná zima byla". Vypovídá snad tato věta o tom, že mám nebo nemám zimu rád? Nebo že mám raději léto ? Nebo že TS neudržují silnice sjízdné ? Nebo že je zima špatná ? :-P

0 0
možnosti
P9

pavel 99

16. 10. 2010 15:46
Re: Ještě jednou...

a což "... My jsme byli spokojení, po demokracii, svobodných volbách a svobodě

slova jsem netoužil (ani jsem pořádně nevěděl, co to znamená),..." - to vypovídá o čem?:-/

0 0
možnosti
C

carolusI

16. 10. 2010 12:25
ŠTĚSTÍ

Autor článku měl prostě štěstí,že na něm neulpělo zlé oko komunistického bachaře.Já mu to nevyčítám.Že si nevšimnul že žije v koncentráku oploceném ostnatým drátem svědčí jen o jeho naivitě a možná i hlouposti,ale ani to mu nevyčítám.Každý chce prožít život v klidu.Že se jednalo o koncentrák jen potvrzují někteří diskutéři,kteří tu zuřivě brání pohraničníky.Ti chlapci možná opravdu netušili,řemu slouží.Ale vím,že k této službě byli pečlivě vybíráni chlapci z prověřených komunistických rodin proč asi?

0 0
možnosti
OS

Naivní volič

15. 10. 2010 10:03
Pavle 99,

neodpověděl jste mi na otázku který jste ročník. Ne že by to mělo na něco podstatný vliv, jen bych chtěl vědět, jestli s minulým režimem máte osobní zkušenost nebo jen zprostředkovanou. Já jsem například nezažil 1. republiku ani protektorát a měl jsem takovou představu získanou zprostředkovaně, že za 1.republiky to bylo strašné, jen bída, hlad, nezaměstnanost a střílení do dělníků. Za protektorátu že všichni bojovali v ilegalitě nebo jako partyzáni v horách. Nyní se zase dozvídám, že za socialismu lidé byli buďto provilegovanými členy KSČ nebo bojovníky proti režimu a politickými vězni. Všichni chtěli emigrovat nebo utéci přes hranici, kde byli "loveni" a stříleni na potkání. A potom tu bylo pár miliónů takových, jak jste to řekl "vymaštěnců a kusů hovězího", kteří brali režim takový jaký je a žili spokojeným životem. Takže, kde je pravda ? Máte ji jen vy nebo připustíte, že by ji mohl mít také někdo jiný a že ten, kdo nic nepochopil jste vy ?

0 0
možnosti
C

cojanato

15. 10. 2010 19:50
Re: Pavle 99,

Naivní voliči, smím se na chvilku přidat ?:-).....Jste snad autor ?....

Nejsem Pavel 99, ale dávám mu víceméně za pravdu. Něco z těch dob minulých pamatuji taky a mlaďoch zas tak moc nejsem.

Pavel 99 trochu přestřelil s termínem "hovězí". Já bych to zevšeobecnil a tu mlčící, dostrašenou většinu, jenž oplývala navíc netečností a bezbřehou lhostejností k nehorázným praktikám bolševiků, bych nazval jednoduše stádem.  Stádem beranů a ovcí (i hovězí kusy by se našly).

Jestli někdo umí vést spokojený život pouze ve společenství stáda, za stěkotu ostrých ovšáckých psů, pak ho mohu jen politovat. Takovým lidem potom vůbec nevadí, že stovky nebo tisíce kusů stáda padne nebo je roztrhají vlci.Rv 

0 0
možnosti
E

echo.3

14. 10. 2010 20:25
Propagandisticko alibisticky pamflet

:-((

Fandim Pavlovì99!

0 0
možnosti
C

cojanato

15. 10. 2010 19:27
Re: Propagandisticko alibisticky pamflet

;-D.....Co to píšeš za šifry, kolego ?....

Ale je fakt, že diskuse je zde nevelká, ale výživná.

0 0
možnosti
OS

Naivní volič

12. 10. 2010 20:45
Pavle 99,

autor přece vůbec nehodnotí minulý režim, jenom říká jak žil on a možná i několik miliónů jeho vrstevníků. Sám jsem bydlel v pohraničí a vím, že nikdo se omylem do hraničního pásma nedostal. Každý z nás, tehdejších občanů moc dobře věděl, co se stane, když se pokusí zelenou hranici ilegálně překročit - bylo to vědomé riziko. Také neutíkali jen političtí, ale i kriminálníci, mankaři, neplatiči alimentů, dobrodruzi apod. Prostě to tak bylo. Má někdo ze čtenářů nějakou statistiku kdo byl kdo ze zadržených nebo zastřelených kopečkářů? A co ti 20 letí kluci pohraničníci, kteří tam zemřeli rukou vraha? To asi vůbec nejste schopen pochopit, co to byla ZVS u PS pro takového kluka. Tisíce obyvatel hraničních obcí byli rádi, že tam pésáci jsou, vzájemně si pomáhali a mnoho vojáků se tam také oženilo. A nenazývejte ty lidi kusem hovězího, poctivě žili a nemají se za co stydět. Mě by zajímalo, co máte za sebou vy... možná jen smrad !

0 0
možnosti
F

fanda1

12. 10. 2010 21:43
Re: Pavle 99,

Ano, smrad a naočkovanou nenávist ke všemu, co zde bylo dřív. Tohle černobílé vidění světa je jen a pouze ukázkou jednoduchosti člověka.

K té statistice kopečkářů - určitě někde v archivech ty statistiky jsou, já osobně věřím (nemám žádné důkazy) z osobních zkušeností, že těch kriminálníků atd bylo mnohem, mnohem víc, než "politických". Ne-li 90 %. A neváhali střílet do bezbranných lidí, zabíjet je, unášet ...

Nikdo z těch mladých neví, že ty ostnaté dráty nebyly "okolo" celé republiky, a tam kde byly, proč byly. Prostě se to nechce vědět a vše se překrucuje.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

12. 10. 2010 18:56
Takže jeden kus

(několik kusů) hovězího prožije "spokojený život" u svého žlabu, má to být nějaký důvod, aby byli u toho žlabu uvázaní všichni?

Komu se totiž u toho žlabu nelíbilo, byl loven cvičenými psy.:-/

0 0
možnosti
MK

krčmárka

12. 10. 2010 19:14
Re: Takže jeden kus

Fíha,  teda niekoľko kusov hovädzieho bolo OK a ostaní, nespokojní boli lovení cvičenýmí psami8-o To bola divoká doba!

No, dnes je to fakt inak. Zopár je ich pri žľaboch a ostatní môžu čokoľvek, ani pes po nich neštekne.8-o

0 0
možnosti
JM

janacz

12. 10. 2010 14:40
Já vám závidím a Obdivuji

:-/vaši skromnost a trpělivost. Já jsem nebyla spokojena ani trochu, i když mě nikdo nepronásledoval.

0 0
možnosti
K

kuba1234

12. 10. 2010 6:54
pravda pravdoucí

To, co jste napsal, je pravda a popis života, jaký doopravdy byl. Nečekejte ovšem, že bude tak i přijímána. Prostě se to teď (a hlavně tady) nenosí, nejste "in". Moc lidí, kteří takhle žili, úplně normálně, dnes vykládají svým potomkům, jakýže byli odbojáři, jak nenáviděli režim, jak proti režimu bojovali atd. A ti mladí jim to "žerou", majíc vymyté mozečky, někdy je to až smutné.

No, máte odvahu - napsat pravduR^

0 0
možnosti
V

Vikina

12. 10. 2010 19:28
Re: pravda pravdoucí

Všichni ne ... já svým již dospělým dětem neustále vštěpuji, jak svinský je dnešní režim (to ani nemusím, vidí to samy) a co bylo za komoušů blbý a co naopak dobrý. V podstatě jim říkám to, co je v tomto článku .... a nemusím nic dodávat, ony si to již přeberou.

0 0
možnosti
AL

alvin53

11. 10. 2010 18:31
Konečně něco pravdivého.

!!!R^R^ Jsem zvědavý na bouřlivé ohlasy revolucionářů (podpostelových)R^R^.

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3134x
Jsem ročník 1950 a to v mnohém ovlivňuje mé názory. Leccos o životě jsem pochopil, jiné asi už nepochopím nikdy. Tragickou chybou bojovníků "za něco" je, že začnou bojovat "proti někomu".