Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AA

Jack Russell

16. 5. 2011 14:31
To, co pravičáci předvádějí v diskuzi

je podle mě přesně to, o čem autor píše a co si zřejmě ne důkladně přečetli. V 10milionovém státě jsou 2 miliony spravedlivých, schopných, pracovitých a k smrti udřených osvícenců a 8 milionů závistivých a neschopných lenochů, kteří mají to štěstí, že je ty dva miliony živí a ještě mají tu drzost si stěžovat. Dovolte mi, vy spravedliví pravičáci, abych se vašim názorům alespoň svobodně zasmál. ;-D Nebo už ani to se nesmí? Opět jen držet hubu a krok?

0 0
možnosti
S

svann

16. 5. 2011 14:48
Re: To, co pravičáci předvádějí v diskuzi

R^

0 0
možnosti
PB

Barkynson

16. 5. 2011 11:14
Tohle je autore

trošku nošení dřeva do lesa..Já nevím, ale osobně si myslím, že nemůže existovat kovaný pravičák, který by uznával levičáka a naopak.Hlavní rozdíl vidím v tom, že někdo jako já, tedy člověk kdesi uprostřed si rád poslechne a přečte názor toho či onoho.Výsledkem mé reakce je vždy hon na čarodejnice, tedy mne, protože jsem si dovolil napsat třeba názor výhradně svůj a nesouhlasil jsem s levičákem nebo pravičákem.Toto je totiž u nás v zemi tak zprofanované, že neexistuje úcta k druhému a ani chuť naslouchat.Pro pravičáka je v této zemi každý kdo smýšlí trošku sociálně komunista a naopak pro levičáka, každý kdo uvažuje kapitalisticky jen vykořisťovatel a zloděj..Podle mne, již velmi brzy příjde nová doba, něco, co otevře oči všem znalcům politiky tak, že uvidí, že jak levice tak i pravice se hluboce mýlila ve svých ideálech.Nevím co to bude, ale každý rozumný člověk to už musí cítit, že takhle to dál nejde.Třeba nastane Velký třesk a pak už nebude důležité zda levice, či pravice...

0 0
možnosti
PB

Barkynson

16. 5. 2011 11:16
Re: Tohle je autore

ale podstatné bude, si uvědomit, že jsme lidé, hlavně lidé a né politické ovečky, žít tak, aby jsme konečně mohli uctívat jeden druhého a né na souseda jen proto, že je levičák flusnout, ale tak aby vás neviděl, přesně tak jak se to tady v této zemi děje.Otevřeně vám totiž nikdo nikde neřekne, že mu lezete na nervy a co si o vás myslí.....a až se tohle změní, budeme se mít všichni mnohem lépe a bude uplně jedno, zda zemi povede levice nebo pravice...

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

16. 5. 2011 10:30
autore ...

neni nic spatneho byt levicakem, stejne tak, jako neni nic spatneho byt pravicakem. problemy ale zacinaji v okamziku, kdy ti levicove smyslejici se z nejakeho duvodu zacnou domnivat, ze zrovna ten jejich pristup je jediny spravny a ze se podle nej maji ridit povinne VSICHNI, tedy i ti, kteri zadnymi levicaky nejsou, nikdy nebyli a velmi pravdepodobne ani nikdy nebudou. ja nemam vcelku nic proti nejake te solidarite, socialnimu statu nebo "socialne spravedlivemu prerozdelovani" ... do doby, nez se neceho podobneho musim ucastnit i ja. vy chcete socialno, fajn, vy si ho klidne budujte ... ale chran vas marx i engels dohromady, pokud do toho socialna zacnete zatahovat me nebo moji penezenku.

pravicakum je jedno, jestli je jejich soused take pravicak, levicak, nebo treba anarchista ... dokud ten soused respektuje moje osobni a majetkova prava, pak at si je treba sedmy veleknez rise vraal, me je to jedno. je vam stejne jedno, kdyz vas soused se nebude ridit podle vasich levicovych idealu ?

0 0
možnosti
OS

Oldřich Slováček

16. 5. 2011 10:45
Re: autore ...

Samozřejmě, že je mi to jedno. Mě dokonce ani nevadí můj soused truhlář, který zaměstnává 21 dělníků s průměrným platem vysoko nad celostátním průměrem. Protože dokáže správně ocenit hodnotu práce svých zaměstnanců a dělá pro ně víc, než by řekněme musel. Vůbec mu nezávidím jeho dvě drahé dovolené v roce a každou chvíli nové luxusní auto a nákladné koníčky. Dokonce by mi nevadil ani v případě, že by při své vysoké životní úrovni jeho zaměstnanci dostávali mzdu menší jak 20 tisíc hrubého. To je věc jeho dělníků, ne moje. Ale dovolte mi můj názor, že v tomto případě by byl můj soused vydřiduch a vykořisťovatel.

0 0
možnosti
M

ministrbezportfeje

16. 5. 2011 9:41
Výstižně a přesně

popsána právda. Jenom bych doplnil, že pravicově orientovaní lidé  by se něli také zamyslet nad tím, proč ve státech, které nikdy nebyly ani socialistické, ani kapitalistické, jako je Portugalsko, Španělsko, Řecko, či Irsko, se v poslední době projevují negativní dopady kapitalistického hospodářství, že se tam stávkuje a demonstruje za sociální jistoty atd. Pokud se naši pravičáci ohánějí tím, že jsme postkomunistická země a proto je všechno zaviněno minulým režimem, tak se hluboce mýlí. Každý, jak podnikatel, tak i zaměstnanec chce, aby za svoji práci měl také přiměřenou odměnu a to buď zisk, nebo odpovídající plat. Je smutné, že většina lidí v našem státě nedosáhne ani na tu průměrnou mzdu a že se stále rozevírjí nůžky mezi dvěma skupinami a to mezi bohatými a mezi chudšími. Pokud si přečteme naší novodobou ústavu tak zjistíme, že zejména touhle vládou je porušována v sociální oblasti nejvíce.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

16. 5. 2011 9:47
Re: Výstižně a přesně

Víte proč nedostávají vyšší mzdu? Protože jejich práce nikomu za tolik peněz nestojí (čistě eufemisticky je moc drahá) A víte na čem to je poznat nejlépe? Že ti stávkující v podstatě nikdy nikomu nechybí.

Ti co jsou skutečně třeba nestávkují protože ty se nedá nezaplatit adekvátně.

Možná by stálo za to aby si ti "stávkující" konečně uvědomili že je nikdo k ničemu nepotřebuje.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

16. 5. 2011 9:36
Tak i Baťa

začal svou kariéru díky válečným zakázkám. V USA příliš neuspěl. Konkuroval především lací díky nízkým mzdám.

0 0
možnosti
S

svann

16. 5. 2011 9:08
Praracovití pravičáci

Pane Slováčku,to jste zase píchnul do vosího hnízda pracovitých a vzdělaných pravičáků kteří pracují 25hodin denně a zachraňují tím dodavatelsko-odběratelské vztahy.Vaše úvaha nemá chybu ale k jejímu pochopení to chce určitý nadhled a schopnost vést "akademickou" debatu. Doufám že se tady alespoň několik takových diskutujících objeví.

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XV

16. 5. 2011 8:35
Máme svobodu slova, pište si, co chcete

... třeba o zahrádkaření. Ale psát ve smyslu, že "zvítězil kapitalismus" a že "levicový bloger nemá o čem psát"? Pište, pište, jen neadorujte socialismus a jiné "pokrokové" -ismy, neb ty prakticky nikde a nikdy nefungovaly tak, jak hlásaly jejich teoretické modely.

0 0
možnosti
TM

TommyCZ83

16. 5. 2011 8:34
Typy chování

Z reálného světa znám spíše případy, kdy levičáci rozhodně žádní lidumilové nejsou, jen se tímto zaštíťují a ospravedlňují svou touhu mít pro sebe více na úkor druhých a druhým by i koleno vrtali, kdyby z toho něco káplo. A říkají tomu vznešeně pro nás chudé..

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

16. 5. 2011 8:28
modročepičkáři nebo .....

nejde spíš jen o to si zanadávat? je jedno na koho .....

0 0
možnosti
M

mak24

16. 5. 2011 8:27
průměrná mzda

prostě průměrnou mzdu nemůže brát většina, protože pak byste jako první křičel, že je to nespravedlivé. Firma 10 lidí, z nich jeden ředitel. 9x50.000 +1x 100.000 průměru  dosáhne jen ten ředitel, což je správné on je jen jeden nenahraditelný, těch 9 se zastupuje. Aby většina dosáhla průměru musel by buďto ředitel dělat za 40.000, ale to by šel radši dělat dělníka. Nebo by se musel dát 4 dělníkům plat jen 30.000.

0 0
možnosti