Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

obr Kolodej

8. 11. 2011 3:54
A moralni pouceni je:

ze bozi mlyny melou pomalu, ale po certech dobre (Limonadovy Joe).

Pan ktery v zemi okupovane sovetskymi vojsky kolaboroval s nepritelem a stal se kandidatem KSC, byl osudem za svuj cin (ktery se blizi vlastizrade) po zasluze potrestan.

Bohuzel, zivot neni poucna bajka a byvali komousi si sve tluste zadnice casto vozi v Mercedesech, ci sedi v parlamentu.

Snad aspon u toho boziho soudu - jestli nejaky je - se dockaji za sve ciny odplaty.

0 0
možnosti

pavel 99

26. 10. 2011 9:00
Nemá tento text

přinášet podprahové sdělení, že KAŽDÝ kdo je bohatý se chová (choval) jako Petr a každý kdo NENÍ bohatý, jako Pavel? život je velmi pestrý s lze popsat tisíce velmi odlišných příběhů.:-/

0 0
možnosti

Oldřich Slováček

30. 10. 2011 19:55
Re: Nemá tento text

Jak jsem napsal, pokud v příběhu čtenář pozná někoho konkrétního, je to jen náhoda. Příběh měl jen ukázat (možná nedokonale), že společnost se skládá z konkrétních lidí a že každý z nich má svoji povahu, jiné ambice, různé schopnosti i neschopnosti, jiný osud. Proto by společnost neměla preferovat jen někoho a slušnou životní úroveň by měl mít každý, kdo je čestný, chová se slušně a spořádaně a živí se poctivě. Protože všichni z objektivních i subjektivních důvodů nemůžou podnikat a není správné se na ně dívat jako na neschopné lenochy a pobírače sociálních dávek. To samé samozřejmě platí i o podnikatelích a drobných živnostnících. Ne všichni zbohatli nepoctivě, ne všichni jsou asociálními zbohatlíky. Stejně to platí i o politické orientaci. Slušní a pracovití, ale i darebáci a budižkničemové jsou jak vpravo, tak i nalevo. Nic neberte osobně a nehledejte věci tam, kde nejsou. Podobné ideologické konstrukce politruků let minulých ostatně sám odsuzujete.

0 0
možnosti

Fred2

25. 10. 2011 16:31
Autor měl tu smůlu,že tam napsal

Autor měl tu literární smůlu,že tam napsal,že byl členem KSČ!Obyčejných,nevinných,darebáků znám také pár a také se dobře učili,zvláště když učitel rád přivřel nad takovým obě oči,a také byl inženýrem za jedno milicionářské cvičení!Že soudruhu Pavelče z Ostravska!;-DV

5 0
možnosti

Milan ,důchodce

25. 10. 2011 16:19
Hezká pohádka ale jenom pohádka

;-DJedna knihovnice je předsedkyní parlamentu a také traktorista byl předsedou parlamentu!Jelikož se ale moc neučil,byl v té funkci směšný,jak jen směšný může poškolák být,proto musel s ostudou prchnout!Ale o té knihovnici se uvažuje jako o kandidátce na presidentku,zatím ten traktorista je někde z milosti boží!;-D:-P!!

7 0
možnosti

Kruton

25. 10. 2011 16:23
Re: Hezká pohádka ale jenom pohádka

Němcová není knihovnice ale knihkupec..

0 0
možnosti

jsem tady zas

25. 10. 2011 16:02
Příběh mnohých,kteří věřili KSČ

Věřili tak,že neviděli kolem sebe a neslyšeli nic jiného!I takové jsem znal a vím proč bych je s chutí,každý den,pokud ještě budu žít,kopnul do zadnice,až by na těch chromích nohách poskočil!:-P!!

5 0
možnosti

Kruton

25. 10. 2011 15:59
Je možné,

že Petr chtěl být také knihovníkem, ale včas mu došlo, že umět něco rukama je důležité, a že musí racionálně rozhodovat o svém životě. Pokud bych dnes zanechal své práce a šel "za svým profesionálním srdcem", tak bych možná byl šťastnější, ale asi bych měl i poloviční plat. Je na každém z nás, jestli půjdeme za srdcem nebo za výdělkem a práce v knihovně (a podobné práce) je pro většinu knihovníků mizerně placený koníček.

0 0
možnosti

xena123

25. 10. 2011 15:17
Aha tak jako když se nědko dobře učí

a dosáhne maturity a pak je knihovník tak by měl jako zbohatnout.

A automechanik, který si sám umí sehna kšefty tak by jako měl mít míň než nějaký knihovník, který bere stálý plat a nic moc vymýšlet nemusí? A to jako proč? protože nemá maturitu a měl na základce pár trojek?

3 0
možnosti

krajinar

25. 10. 2011 14:48
Vlastní zkušenost.

Bohužel,v tomto lidštějším a bohulibějším světě hraje náhoda a přítelíčkování daleko důležitější roli než v totalitě.Zároveň dokáže tento lidský systém zašlapat lidskou důstojnost daleko více než totalita,když tyto dvě věci vás míjejí.

1 0
možnosti

jsem tady zas

25. 10. 2011 16:52
Re: Vlastní zkušenost.

Tu totalitu si nezažil na vlastní kůži!Jestli je to jinak,dobře ti tak!:-P!!

2 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3134x
Jsem ročník 1950 a to v mnohém ovlivňuje mé názory. Leccos o životě jsem pochopil, jiné asi už nepochopím nikdy. Tragickou chybou bojovníků "za něco" je, že začnou bojovat "proti někomu".