Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KASNTH

kladivo a srp, naroste ti hrb

5. 10. 2011 20:45
Není to špatné

R^...článek mě zaujal.

Pane Slováčku, jak to jen ale dotáhnou do konce, toť otázka současné, hektické doby.

0 0
možnosti
PP

echo.3.

5. 10. 2011 16:58
Tak tomuto karmu dám

i když nejde o přesná čísla. O přesnějí údaje žádejme odborníky.

Jde o podstatu problému a to zde autor vyjádřil výborným způsobem.

Škoda, na závěr mohlo zaznít něco ve smyslu ... "A nyní hoši, všichni z hrušky dolů!"

         :o))

0 0
možnosti
A

Antisocialista

19. 8. 2011 11:00
Jsem šokován

je neuvěřitelné, že ve sdělovacích prostředcích mohou působit tak nevzdělaní a dokonce hloupí redaktoři. Veřejné šíření komunistických lží by mělo být trestně stíháno jako šíření tzv. osvětimské lži.

Aby bylo jasno, zadlužování státu je dvojího druhu. Levice zadlužuje stát tím, že korumpuje své voliče různými sociálními dávkami a daňovými úlevami. To umožňuje levici prodlužovat rabování majetku státu, a to bez ohledu na důsledky pro budoucnost společnosti. Levice umí pouze projídat budoucnost státu. Naproti tomu pravice používá deficitní rozpočet pouze k tomu, aby stimulovala rozvoj ekonomiky investicemi do infrastruktury. Tyto investice se v budoucnu společnosti bohatě vrátí v růstu národního důchodu a potažmo umoření dluhu. Kam vede touha po moci levičáků kupovaná za cenu rabování státní pokladny možno demonstrovat na Řecku.

0 0
možnosti
J

jabc

5. 10. 2011 16:30
Re: Jsem šokován

Jsem také šokován, ale blábolem co jste tady napsal antisocialisto. Je neuvěřitelné, že se svojí inteligencí dokážete vůbec psát na klávesnici. Jste hlupák pane a to jsem velmi mírný.

0 0
možnosti
LM

lada222

22. 7. 2011 12:21
Blábol

Celkově je ten výpočet nesmyslná konstrukce. Některé příjmy, konkrétně ty z privatizace, počítáte zřejmě dvakrát.

0 0
možnosti
OS

Oldřich Slováček

22. 7. 2011 18:40
Re: Blábol

Netvrdím, že se jedná o rigorózní práci. Jen jsem čerpal z oficiálních informací MF a ČSÚ. Pokud nejsou údaje správné nebo vyčerpávající, má laskavý čtenář možnost mě opravit. Právě příjmy z malé a velké privatizace jsou zahaleny rouškou tajemství a pravděpodobně ani MF nezná přesná čísla. Typické pro naše vládní "odborníky".

0 0
možnosti
H

hanick

22. 7. 2011 0:31
Ani nové volby to nezachrání.....

Navrhuji toto řešení: "Rozpustit vládu i politické strany, pozvat ze zahraničí na dva roky  100 odborníků, každému dát plat 1 milión týdně a ať v tom udělají pořádek včetně zákonů i ústavy (protože ani v tom jsme neschopni něco rozumného stvořit). Bude nás to stát pouze pakatel z toho, co se za rok ukradne a vytuneluje a věřte mi, že nezávislí najdou rozumná kriteria a hlavně to nebudou naši vyžírkové !!!!!!

0 0
možnosti
H

hafusak2

22. 7. 2011 8:40
Re: Ani nové volby to nezachrání.....

To by bylo řešením, ale chce to ještě druhé kolo: Až bude připravena nová Ústava a program pro řešení krize, tak poslat před parlament a vládů pár tanků, na balkon pro diváky postavit dva lehké kulomety a : "Teď tohle pání poslanci jednomyslně schválíte, nebo .........".

Ono toziž vymyslet dobrý program by ani nebylo tak těžké. Problém je ho prosadit.

0 0
možnosti
NN
NN

sisemen@centrum.cz

21. 7. 2011 21:14
Re: dva odkazy k tématu

jak je patrno z grafu druhého odkazu, státní dluh narůstá exponenciálně bez ohledu na to, zda-li právě vládla "pravice" či "levice", takže z toho můžeme usuzovat, že se jedná o systémovou chybu současného systému.

Rakovinou dnešní doby je úrok, nesplatitelný úrok; proč je asi zadlužen prakticky celý svět (a komu?) a nejzadluženější zemí jsou - USA?

0 0
možnosti
AA

Jack Russell

21. 7. 2011 19:01
Doplním.

Podle prezidenta Svazu průmyslu J. Hanáka "spolkne" korupce ročně 40 miliard, podle NERVu 64 mld. a podle podnikatele K. Janečka dokonce až 100 miliard korun. Vezmeme-li si průměr 70 mld./rok, rozdělili si korupčníci mezi sebou za 18. let 1,26 bilionu korun. Ale ať už je to jak chce, nikdo mě nepřesvědčí, že státní dluh vznikl díky sociální politice státu. Vznikl díky špatné politice a nekompetentnosti všech, kteří o rozpočtu rozhodovali - vlády, poslanců a senátorů. A také díky naší důvěře, že volíme ty správné strany a kandidáty.

0 0
možnosti
G

Gašpo

21. 7. 2011 19:11
Re: Doplním.

To číslo je v skutočnosti ďaleko vyššie, pretože každá predražená zakázka prináša sekundárne faktory ako napr. nevýhodné zmluvy, arbitráže atd., ktoré doja štátnu kasu ešte niekoľko rokov. A mnohé zakázky sa zdajú v poriadku, ale v skutočnosti je to inak.

Pre predstavu: MZ, aby som bol spravodlivý, ešte pred nástupom súčasného ministra si "objednalo" softwérovú aplikáciu pre "uľahčenie práce úradníkov" za 80 miliónov !!!

Výsledok je špatný vtip. Je to webová aplikácia, čiže strašne pomalá, úradníci klikajú a čakajú, klikajú a čakajú... Úroveň asi taká, ako keď to parta študákov urobí v garáži na kolene. Zmluvne ošetrené tak, že všetky zmeny ktoré sú nutné aby sa aplikácia vobec dala používať sú účtované ako vícepráce, pretože prototyp bol schválený úradníčkom ( podmazaným ), ktorý tam stále sedí. Zmluva samozrejme ošetruje aj niekoľkoročný servis. Keď to spočítate, za tie peniaze by sa dal urobiť snáď aj operačný systém. A na takéto "laskominky" narážate kam prídete.

0 0
možnosti
K

Kvetuska55

21. 7. 2011 17:40
Doplnění informací a malá úvaha

Podle informačních letáků z kuponové provatizace,(které mám stále schované)se privatizoval majetek za více než 4 biliony korun v tehdejších cenách.Nešlo zřejmě o účetní majetek,ale o jakési odhady.Hodně majetku se však prodávalo předem určenému kupci (Československý tabákový průmysl, banky a podobně).

Pokud se týká vládnoucí junty(jak autor vlády nazývá),levice tady vládla jen 8 let,z toho 4 roky spolu s ODS pod oposmlouvou.

Podle Transparency International jsou veřejné zakázky,především ty velké (Kapsch,Gripeny,Pandury...) předražené o 20 - 80%.S použitím jednoduchých počtů je zřejmé, že stát má peněz dost na zdravotnictví, důchody, silnice a další výdaje pro lidi, jen tak trochu víc jeho úředníci kradou.Celý dluh, který máme teď znovu umořovat,prostě rozkradli.

A teď ta malá úvaha:

Jestlipak voliči v přístích volbách budou volit podle hysterických mediálních štvanic typu paroubkiáda, bártiáda nebo už konečně použijí vlastní mozek? Já doufám, že snad ten mozek.

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

21. 7. 2011 17:49
Re: Doplnění informací a malá úvaha

Pokud by použili mozek, nemohli by volitb žádnou stranu, která byla za posledních 20, potažmo 60 let v Parlamentu ..... na to to ale podle průzkumů nevypadá ... spíš na to, že část občanů mozek nemá a volí jiným orgánem.:-(

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

21. 7. 2011 17:33
Výborně napsáno pane kolego

karmaR^

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

21. 7. 2011 17:28
Dle údajů režimu byl zprivatizován majetek za 780 miiard Kčs

v tzv. malé a velké privatizaci. Tato částka (780 mld.) je složena z účetních zbytkových cen majetku - byla-li např. nějaká budova postavena v roce 1955, byla její cena vyjádřena v hodnotě z roku 1955 mínus odpisy. (Lze tedy uvažovat, že je tato částka zprivatizovaného majetku vyjádřena zhruba v cenách z roku 1970).

Přepočítáme-li zprivatiovanou částku na hodnotu v dnešních cenách, pomocí oficiálních koeficientů inflace (mezi lety 1990 a 2011), dojdeme k částce zhruba 3,5 bilionu Kč. Pokud bychom však uvažovali, že jde o ceny z roku cca 1970 (což odpovídá realitě mnohem přesněji), bude činit celková ukradená/zprivatizovaná částka cca 2x tolik R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3134x
Jsem ročník 1950 a to v mnohém ovlivňuje mé názory. Leccos o životě jsem pochopil, jiné asi už nepochopím nikdy. Tragickou chybou bojovníků "za něco" je, že začnou bojovat "proti někomu".