Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Astaroth

25. 11. 2010 12:31
zemetreseni v Peru

Vsak si prectete clanek z hlavnich zprav o slavnych fotkach, jak jakousi slecnu zavalily trosky a zalila voda a nemohli pro ni nic udelat, tak se kolem ni 3 dny modlili, nez se ji racilo umrit. To uz je lepsi byt aspon hned umlacen tyci, kdyz uz ne zastreleny nejakym vojakem.

Take co trupici a nepohyblivi, co jen lezi deponovani v nemocnicnich kobkach bez hnuti cela leta?

0 0
možnosti
V

Vikiš

1. 12. 2010 18:38
Re: zemetreseni v Peru

Přemýšlel jste vůbec o tom, o čem autor ten článek napsal? Nikdo vám nevnucuje, abyste se, až budete bez hnutí, bez naděje a v nesnesitelných bolestech umírat, rozhodnul pro edutanázii. Já jsem společně s autorem článku proto, abych, kdyby mě tahle hrůza někdy potkala, měla právo o předčasném ukončení svého utrpení rozhodnout. Vy si udělejte podle svého rozhodnutí. Ale nebraňte možnosti ostatních, mít tohle poslední právo jednat svobodně.

0 0
možnosti
ZN

PowerCut

25. 11. 2010 10:36
karma

R^

0 0
možnosti
KL

cliff

25. 11. 2010 10:19
Neznabozi!!!

dlouhé a bolestně umírání je očistec pro podobné jako vy !!!!!!!!!!!!!! a sebevrazi půjdou do pekla !!!!!!!!!!

tedy alespoň křesťani, protože to tak chtěji :-)

0 0
možnosti
MP

Vrah

25. 11. 2010 22:40
Re: Neznabozi!!!

Pozor, zasekává se vám vykřičník. Asi máte rozbitou klávesnici. Kupte si novou.

0 0
možnosti
D

dannny

25. 11. 2010 10:02
Chybný argument

Autore, trochu jste to popletl. Píšete, že jste pro individuální volbu, pro svobodu rozhodnutí, jak naložit s vlastním životem. A jako příklad uvádíte Vaši kočku. Promiňte, ale Vaše kočka o žádnou smrtící dávku nepožádala. O tu jste veterináře požádal Vy, protože Vám bylo za těžko starat se o trpící zvíře a investovat prostředky do nákladné léčby. Byla to Vaše volba, kterou nijak nesoudím, ale používat ji jako argument pro eutanazii je, s prominutím, blbost. Když si nežití zvolí zvíře, přestane jíst a pít, někam zaleze a umře. Nepřenáší odpovědnost za své rozhodnutí ani na příbuzné, ani na soud, ani na kněze v bílém plášti a zákonem ošetřený institut humáního zbavení života

0 0
možnosti
PS

Petr-007

25. 11. 2010 10:18
Naopak, dobrý argument.

Autor právě tím příkladem nechtěně ukazuje na problémy spojené z eutanazii. ON si myslel, že rozhodl správně, ON do násilné a nechtěné smrti kočky míchá JEHO svobodnou volbu a ohání soucitem. Přitom ve skutečnosti by ŽÁDNÁ kočka dobrovolně smrt nezvolila. Kočky vždy bojují až do konce. Když se chytnou do želez, ukoušou si nohu, jen aby mohly dál žít.

0 0
možnosti
W1

Woren 1

25. 11. 2010 9:31
Bezvýhradný souhlas

Sama smrt je milosrdná (horší je mnohdy to, co jí předchází). Vždyť proč se bát něčeho, co  je stejně  neodvratné a patří to k životu jako např. narození. Jestli mám z něčeho opravdu panický strach, je to ze situace, kdy se o sebe nebudu schopen sám postarat  a zůstanu na obtíž. Každý, kdo prožíval smrt svých rodičů (například po dlouhé nemoci) ví, o čem to je. Proměníte svým nejbližším život v očistec na zemi a sami je připravíte o několik let plnohodnotného života. Chcete, aby si Vás pamatovali právě takhle ? Jó, umět holt včas umřít..., to je umění nebo velký dar !

0 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

25. 11. 2010 10:02
Re: Bezvýhradný souhlas

Umět včas umřít, k tomu je potřeba správný životní styl. Podívej se třeba na takovýho Steva Fosseta nebo AmudsenaR^

0 0
možnosti
PS

Petr-007

25. 11. 2010 9:12
Právo volby vám nikdo nebere,

sebevražda pokud vím trestná není a na rozdíl od minulosti nejsou nijak postiženi ani vaši dědicové. Zvolit si smrt můžete vždy. Je to vaše právo, možnost vzdát se, utéct. Jsem ale rozhodně proti aby do této velmi citlivé oblasti zasahoval jakýkoliv zákon. Slovo eutanazie nemá v našem právním řádu co pohledávat.

0 0
možnosti
S

sámvelkýmao

25. 11. 2010 9:34
Re: Právo volby vám nikdo nebere,

zapoměl jste na dvě podstatné věci.ne každý dokáže spáchat sebevraždu a leckterý se ani hnout nemůže,jen mozek pracuje,takže i kdyby ji spáchat chtěl,technicky to není možné.je jedno,jak se bude dobrovolnému odchodu ze světa říkat,ale kdybych se někdy v takové situaci octl sám,určitě bych chtěl odejít rychle a bezbolestně.viděl jsem na vlastní oči několik lidí umírat roky a věřte,že to není nic hezkého.........................

0 0
možnosti
K

Kkony

25. 11. 2010 8:11
určitě ano

Myslím,že u nemocných s rakovinou se stejně víceméně používá,jak psal někdo níže.Kruté bolesti se tišší vysokými dávkami morfinu a to stejně vede k rychlému konci.Tak proč ten konec protahovat o týden třeba?Proč by se ten člověk nemohl rozhodnout?

Nebo lidé s jistou prognosou,že budou navždy upoutaní na lůžko,ochrnutí a na kyslíku,např.V tom případě,pokud je ten člověk prokazatelně při smyslech by bylo jednoznačně namístě ,aby měl právo se sám rozhodnout,jestli chce takhle žít.

0 0
možnosti
A

atamka

25. 11. 2010 3:16
Jen nevím,

0 0
možnosti
A

atamka

25. 11. 2010 3:17
Re: Jen nevím,

kdo by ze sebe udělal dobrovolně kata?

0 0
možnosti
LB

Lawrence z Arábie

25. 11. 2010 2:31
Řešení

Zcela vás chápu, jste prostě srab.

Ovšem vypadá to, že se zatím hýbat můžete, jestli se bojíte bolestivého umírání, zabijte se raději hned, abyste ho posléze nezažil, nikdy nevíte, kdy se  můžete třeba zmrzačit a zůstat neschopný  připoutaný k posteli v bolestech a v ideálním případě s mentální retardací neschopný o eutanázii byť jen požádat, takže hurá do toho a je po nebezpečí.

0 0
možnosti
MC

greybeard-

25. 11. 2010 4:42
Re: Řešení

Zcela vás chápu, jste prostě ... .:-/

0 0
možnosti