Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

Chytry.Levicak

18. 2. 2011 10:58
Děkuji. Moc dobrý článek.

Přivítal bych, kdyby jste takových naspal více o zaměstnáních, která jsou jaksik na okraji společnosti. Sám pracuji jako dělník. I když dnes se tomu spíše říká operátor. Souhlasím, že dnes se spíše zastane spíše lékařů,hasičů, policistů.  Nikdy jsem netvrdil, že by měli měli dělníci brát takový plat jako někteří lékaři,manažeři,soudci, právníci, ale jak říkáte vy poctivou mzdu. Třeba zvýšení daně, zvýšení soudních poplatků a jiné perly, které občanům znepříjemnují život jsou schváleny hned, ale třeba zvýšení min.mzdy se nekonalo 5 let. (pominuli její zvýšení o směšných 40 kč) Po volbách v roce 2006 jsme tušil hned, že to špatně dopadne. To samé i po volbách 2010 a to mám k jasnovidectví daleko.

0 0
možnosti
PSI

Pavel Skeptik IV

17. 2. 2011 17:38
Tím vyspělým

zemědělstvím myslíte Jééézeddéééé;-D

0 0
možnosti
V

VN63

17. 2. 2011 18:12
Re: Tím vyspělým

nepochopil jsem, čemu se smějete

0 0
možnosti
W

Wesloun

17. 2. 2011 16:22
americký sen

 je pro mnohé dnes skutečností, i pro ty chudé a poctivé.Z mého ročníku se ti co se nebáli za ním jít mají všichni dobře - a ačkoliv do jednoho jsou z prostředí chudého tak se mají více než dobře - ovšem za cenu toho že se odstěhovali do cizího města makali dočasně třeba i ve špatné práci a sdíleli byt s mnoha dalšími postiženými.

---

Chápu že vy o tom nic nevíte no vydávat to za fakt je poněkud krátkozraké ...

0 0
možnosti
OS

OSLO

17. 2. 2011 16:32
Re: americký sen

Proto také máme v republice tolik bohatých lidí, například u nás v baráku na hlavní třídě se v nebytových prostorách za posledních pět let vystřídalo již 8 šikovných, pracovitých, nápaditých a skromných obchodníků.

0 0
možnosti

jrc

17. 2. 2011 16:10
Ty máš karmu s vykřičníkem!

Ten proletariát nám někam zdrhnul.

Chudák Marx už nemá svoje děti!  Chudák KSČM.

Tak hergot, kdo tu bude vůbec něco dělat?

Všichni mladí studují a myslí si, že se uživí kecáním. Kdeže loňské sněhy jsou? Maturita je už základní vzdělání, ale makat z nich už nikdo neumí. Kdopak to uživí?

A k tomu přiblblý kapitalistický sen, jak zbohatnou. Přitom žebráků je stále víc! Chudáci ti mladí pravicoví naivkové!!![>-]!!

0 0
možnosti

petr66

17. 2. 2011 15:45
Vidím to hodně podobně

Dobře napsanéR^

0 0
možnosti
PS

Petr-007

17. 2. 2011 15:33
Žádný zaměstnavatel (s výjimkou státu) nedá

zaměstnancům víc než musí. Je to logické a opačné jednání by navíc odporovalo zákonům. Zaměstnanecký poměr není o dělení zisku. Zaměstnavatel má svůj zisk a zaměstnanec zase svůj (mzdu). O vyšší výdělky si dělníci musí říct, zaměstnavatel je sám o sobě nenabídne. Faktem je, že při vyjednávání o platech mají vždy horší pozici lidé, jejichž práce je lehce zvládnutelná a nepotřebuje speciální dovednosti. Na druhou stranu se lidé těchto profesí můžou domáhat vyšších mezd tím že se spojí a ovládnou trh, takovéhoto monopolu se dosahuje pomocí různých zájmových sdružení, říká se jim odbory. Někdy ani sdružování nepomůže, pak je na čase změnit profesi nebo území, mistři v tom jsou třeba Poláci nebo Ukrajinci. Apelacemi na slušnost, spravedlnost nebo cokoliv podobného si v dnešní době nijak nepomůžete.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

17. 2. 2011 15:35
Re: Žádný zaměstnavatel (s výjimkou státu) nedá

R^

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

17. 2. 2011 15:24
dobrý úmysl váš šlechtí

nicméně pojem "poctivá mzda" je pitomost......práce má tržní hodnotu.....to, že se něco hodnotí "vysoko" a něco "nízko" není poctivé ani nepoctivé.....to je poptávka a nabídka.

p.s. samozřejmě platí to jen tam, kde vůbec nějaký fungující trh je. Státní sektor z toho tak trochu vyjímám......tam je to na hlavu celé. V soukromém zase netuším, jak byste chtěl někomu nakázat, kolik komu platit. Přeplatit může jedině konkurence

0 0
možnosti
E

eightman

17. 2. 2011 15:34
Re: dobrý úmysl váš šlechtí

poctivost je vůbec pitomost,že ?

0 0
možnosti

jarinka

17. 2. 2011 15:21
Přesné, také mě

často napadne, kam je zašantročili. Vůbec se o nich nemluví, jakoby neexistovali. Jako by už všude pracovaly jen počítače anebo jako by nás živila ta armáda politiků a všelijakých přicmrndávačů, jen ty nám stále podsouvají do zpráv a do novin, až do úmoru.

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

17. 2. 2011 15:21
víte napsal jste celkem známé myšlenky

dělník se samozřejmě neztratil, dělník je tu stále a je důležitou součástí ekonomiky, jen už nemá to privilegované (i když jen imaginární) postavení, už se nikdo neohání zájmy dělnické třídy atd atd, pak ovšem narazíme na představu lidí co to je, cituji vás:" standardní životní úroveň sobě a své rodině, bude pro ně

dostupné vzdělání, veškerá lékařská péče, bydlení, kultura a také

volnočasové a rekreační aktivity" pod těmito pojmy si každý představuje něco jiného, dnešní dělní má oproti dělníkovi padesátých či šedesátých let životní úroveň o které se jim tehdy moc nesnilo, co všechno zahrneme do standardní životní úrovně? vlastní byt? ale jaký? ve velkém bytě? ve vlastním domku? nebo jen dva plus jedna? co si představit pod pojmem kultura? a tak bych mohl pokračovat dál a dál, to že je dělník na svém zaměstnavateli závislý je fakt, jak se on rozhodne tak se bude dělník mít a pokud se rozhodne špatně, dělník je bez práce  

0 0
možnosti
PK

krok_original

17. 2. 2011 15:14
Aháá

"Za nejhloupější a současně pravěké považuji demagogické tvrzení, že každý je strůjcem svého štěstí."

Takže strůjcem mého štěstí ( a neštěstí) nejsem já, jste to VY! Takže okamžitě a střelhbitě zajistěte moje štěstí. Jinak budu já strůjcem vašeho neštěstí.

0 0
možnosti