Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

psycholog.idnes

25. 11. 2011 23:49
Pro OBRA KOLODĚJE

Aha, takže škodite a mstíte se na dálku.  A je vás zde takových víc. Něco jako zhrzená láska, že? Vy jste odsud odešel do Kanady za socíku a takhle už to ve vás zůstalo zapsané.Nejsou to vzpomínači, ale vy, kdo stále žije v minulosti, v socíku a stále jen plivete na to, co už tu skoro čtvrt století není. My, na rozdíl od vás, v této zemi žijeme chceme žít, takže vaše kafrání,  škodění a rozeštvávání na dálku nemohu považovat za nic jiného, než pomstu a zhrzení. Toto je nevýhoda internetu. Umožňuje  vám se anonymně vmísit do davu, jako byste byl jeden z nás a na dálku bez rizika ovlivňovat dění, v kterém nežijete. Možná máte skoro božské pocity, jako někdo kdo bezohledně píchne klackem do mraveniště a pak se ukájí tím, jaký zmatek a škodu vyvolal.

Čím hůř bude v naší zemi, tím veseleji těm, co z ní utekli, že?

Smutné.:-/

6 0
možnosti
OK

obr Kolodej

26. 11. 2011 2:31
Re: Pro OBRA KOLODĚJE

Predevsim se "psychologu" uklidnete. Co to jste za psychologa, kdyz se nedokazete ovladat a zurite jako nejaky spratek ?

Hodne se ve me mylite. Ja sve "stare vlasti" preji to nejlepsi a proto stejne jako vetsina lidi nezapominam na zlocinnou komunistickou diktaturu (slovo "socik" si strcte nekam), ktera z te krasne a bohate zeme udelala ubohou gubernii zaostale asijske velmoci. Zapomenout na tu dobu hruzy a poroby naroda by podle meho nazoru byla velka chyba.

Komunisty s tim jejich lhanim a zlodejskymi moresy povazuji za stejne darebaky jako byli naciste. Pokud jste nelhal a skutecne jste k tem vlastizradcum nepatril, tak nevim, proc se rozcilujete.

5 0
možnosti
OK

obr Kolodej

26. 11. 2011 3:35
Re: Pro OBRA KOLODĚJE

Psychologu, jeste pro upresneni:

v poslednich letech mame celosvetovou krizi, ktera ma za nasledek mirny pokles zivotni urovne nejen v komunisty zbidacelych a vyplenenych zemich, ale i v zemich zapadni Evropy.

Problem na ktery jsme zde ja i rada dalsich poukazali je v tom, ze cesti komunisticti zlocinci i lide, kteri jim ve sve tuposti uverili, se nyni snazi svalit vse na "kapitalismus" a nakecat lidem s omezenou pameti, (nebo tem hodne mladym), ze prave dalsi pokus o centralni planovani a socialismus je jakousi cestou z nouze.

Aby tyhle sv*ne dosahly sveho cile, nestydi se pozadovat zastaveni kritiky komunistickych zlocinu v demokratickych mediich i ve skolach. Pokud na to pristoupime, tak jsme prohrali. To uz rovnou muzeme prohlasit Hitlera, Stalina, Pol Pota nebo Husaka a Castra za svatousky a zacit se jim klanet. Rv

6 0
možnosti
TK

psycholog.idnes

26. 11. 2011 12:36
Re: Pro OBRA KOLODĚJE

A zase. Chodíte na diskuze s obrovskou protikomunistickou palicí a bum, bum mlátíte každého, kdo odmítá tleskat současnému bordelu. Přečtěte si svoje příspěvky - komunismus, fašismus, zočinci, Pol Pot, Stalin bum, bum, bum...

  Ještě že kruh a kolo nebylo vynalezeno v ČSSR, protože by jste vyžadoval na autech čtveratá kola a zakazoval dívat na Slunce. Asi to nevíte, ale tady vyrostla diktatura nová. Noví papaláši prorostlí s mafí si sepisují a schvalují zákony tak, aby byli absolutně nesestřelitelní. Kdykoli se provalí, že kradou ve velkém, tak se nám jen smějí do obličeje. Už se ani nesnaží přetvařovat. Úplatky a zlodějina se staly normou legalizovanou všemi parlamentními stranami. Klaus nedoporučil po 89 lidi vychovávat, prý se morálka ustaví sama. Kecy. Pokud nepovedu ke slušnosti svoje děti, budou z nich zvířata. A tady se to děje ve velkém.U moci jsou ti největší gauneři a nemáme žádný legální nástroj, jak s tím něco dělat.

3 0
možnosti
TK

psycholog.idnes

26. 11. 2011 13:02
Re: Pro OBRA KOLODĚJE

Strašíte i centrálním plánováním. Vy budoucnost svojí rodiny neplánujete? Firmy neplánují?? Všichni můžou, a stát ne? Co je výsledkem trhu? 10% narůstající nezaměstnanost a současně problém uživit důchodce. Takže na jedné straně 10% práceschopných nemá do čeho píchnout a na straně druhé staří nevyžijí z důchodů. A my budeme říkat, že trh vše vyřeší. Vyřeší to jedině tak, že je nechá vymřít. Trh hloupý je pomalý moloch s velkou setvačností. 

Výsledkem trhu je to, že výrobou základních materiálních potřeb jako jsou bydlení, jídlo, teplo, oblečení... se živí jen cca 20% práceschopných. Všichni ostatní tvoří jen nabalený balast o kterém tvrdíme, že je nezbytný, aby to vše fungovalo.

Takže to vypadá jako banální problém: volné zaměstnance mám, půdu mám, prostředky mám,  ale on ten trh pořád nějak ne a ne přijít a dát to dohromady, abych nakrmil důchodce a handicapované, abych umožnil mladým vystudovat, bydlet a založit rodinu bez zadlužení po zbytek života..

3 0
možnosti
P9

pavel 99

26. 11. 2011 13:37
Re: Pro OBRA KOLODĚJE

Vy evidentně netušíte, co to bylo socialistické centrální plánování, že? Jinak byste to nemohl srovnávat s běžným firemním či rodinným plánováním.;-D

A výsledek trhu - ukončení neefektivních výrob a alokace prostředků tam, kde jsou efektivnější? Co je na tom divného. A že byla ta neefektivita zčásti zaviněna zásahy politiků? Za to trh nemůže, ten se jenom přizpůsobuje.:-/

4 0
možnosti
TK

psycholog.idnes

26. 11. 2011 14:00
Re: Pro OBRA KOLODĚJE

Ukončení neefektivních výrob. Ukončení neefektivních lidí...

V učebnicích se učí, že lidský druh zvítězil v evolučním boji nad ostatními druhy. Evidentně to už neplatí. Vítězným druhem je trh - peníze. Nezáleží naám na životech, záleží nám na penězích.

K socialistickému plánování, ano bylo tu a nikdo netvrdí, že bylo dokonalé. Také to byla nově vzniklá forma bez předchozích  zkušeností.  Jenže první automobil taky příliš nefungoval a nemohl se s koněm měřit. A řeklo se snad již nikdy více žádná kola, volanty motory, svíčky..?  Byl především zdrojem zkušeností pro další vývoj.

4 0
možnosti
OK

obr Kolodej

26. 11. 2011 21:20
Re: Pro OBRA KOLODĚJE

Od toho vaseho slavneho socialistickeho planovani utikaji uz i Kubanci aby se vyhnuli osudu posledni zeme, ktera se toho nesmyslu jeste drzi a ktera to dovedla k dokonalosti. Aby se vyhnuli hladomoru a'la Severni Korea.  

Kdyby do te zeme kapitalisti z Jizni Koreje nedodavali ZDARMA potraviny, tak uz tam vasi socialisticti planovaci davno chcipli hladem.

Vy tak muzete nekomu vykladat, ze nejste komous. ;-)

3 0
možnosti
TK

psycholog.idnes

26. 11. 2011 21:53
Re: Pro OBRA KOLODĚJE

Tak zrovna Kubánci, opuštěný  "ostrov svobody " (trošku vás podráždím ;-)) v tak těsné blízkosti "amerických imperialistů" vydrželi neuvěřitelně dlouho. Naše země by při podobném embargu byla na kolenou do dvou let.

4 0
možnosti
P9

pavel 99

27. 11. 2011 12:13
Re: Pro OBRA KOLODĚJE

pořád to nic nemění na to, že tenhle nepovedený experiment opouštějí.;-D

0 0
možnosti