Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

petr.n_22

27. 2. 2011 22:50
Ať už se ...

...to zvrácené zlo nikdy nevrátí. Žijeme v úžasné době a mame velké možnosti, a je na každém, co z nich dokáže vytěžit.

Děkuji všem, kteří v 11/89 a před tím pomáhali svrhnout zlo [>-]. A přeji boží soud těm, kteří ho od roku 48 budovali.

0 0
možnosti
OS

OSLO

27. 2. 2011 23:20
Re: Ať už se ...

Amen ;-(

0 0
možnosti
RC

josefbad

27. 2. 2011 22:46
prohra

rok 1948 byla prohra pracujiciho lidu. Staci porovna Rakousko a nas. Kdo po tech 40 letech na tom byl lepe?

0 0
možnosti
TV

tomtop

27. 2. 2011 20:18
hmmm ?

" důstojnost člověka nebude měřena jeho majetkem "

možná až po smrti, jinak za každého režimu většina vás posuzuje právě takto. Je to otázka lidské povahy, nikoliv politiky.

0 0
možnosti
FV

fouly

27. 2. 2011 19:27
Odkud

jsi chlape vylezl?Po 60 letech!

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

27. 2. 2011 19:07
tady je čim dál větší sranda

0 0
možnosti
W

wiki5

27. 2. 2011 18:59
skoda

ze nejde antikarmovat - otresny nazor

0 0
možnosti
KS

Nekos Zpozakulis

27. 2. 2011 19:03
Re: skoda

Souhlas. Místy mi to přijde jako obšlehnuté ze skript "Dějiny KSČ a MDH"

0 0
možnosti
L

lrkfa1

27. 2. 2011 17:39
Naprostý souhlas - karma

R^

0 0
možnosti
P

Polarnyk

27. 2. 2011 15:38
Nikdy se nevrati, pohadka mladi. Soudruhu.

Zepry byly volby v roce 47 svobodne...... Kdyz demokraticke strany nedostaly ani dostatek papiru na tisteni novin a komunisti lzive slibovali podporu zivnostnikum a pokracovani demokrace.

Ja se sametove revoluce nezucastnil a dodnes toho lituji. Proto rad ctu tyhle zoufale komunisticke skreky o" vitezstvi praujiciho lidu".

Mily soudruhu, jsme v E.U., jsme v NATO a vy v kazdych volbach ztracite par procent hlasu. Jednou budete dostavat 1 az 2 % jak je v demokratickych zemich zvykem a bude pro vas zrizena na Sumave rezervace.

Prijdu se na vas s vnoucaty coby stary tramp podivat.

0 0
možnosti
OS

OSLO

27. 2. 2011 16:20
Re: Nikdy se nevrati, pohadka mladi. Soudruhu.

Čest vaší trapné práci! Vidím, že se toho oslovení nedokážete zbavit ani po 21letech. Blouzníte a to je jako hypnóza, v ní také lidé obnažují své podvědomí. Zřejmě vám autor na vaše fantasmagorie neodpoví. Jinak pochybuji, že se té vaší vysněné rezervace dožijete. Jako správný demokrat asi sníte o nějakém koncentráčku. Asi jsem vás měl pozdravit Heil... ! ;-D

0 0
možnosti
CGV

Ctitel Giuseppe Verdiho

27. 2. 2011 11:50
Rudolf Slánský

Stalinismus byl reakcí na politiku západních zemí směrem k fašismu? Ale proč při procesech v 50. letech se obžalovaní museli naučit zpaměti své "výpovědi" a ty potom museli před soudem odříkat jako papoušci? Ve složité situaci jsou třeba vynášeny rozsudky neúměrně přísné, nebo pro jistotu odsoudí člověka, u něhož si vinou nejsou jistí, ale také si nejsou jistí nevinou. To bych pochopil. Když nepřítel zabíjí stovky mých lidí denně, lze pochopit, že generál postaví bez soudu ke zdi pro jistotu i toho, na koho je sice silné podezření, ale žádné důkazy.  Ale proč například visel Slánský, když bylo všem jasné, že evidentně neudělal to, co mu bylo kladeno za vinu? Tím neříkám, že mi ho je zpětně líto. Dostal to, co sám dával jiným lidem, leč i v jeho případě byla porušena zásada, že souzen má být člověk jen za to, co udělal. On spáchal jiné špíny, ale visel za něco, co neudělal. Složitou situací lze vysvětlit rozsudky sporné, avšak nikoli rozsudky vědomě od samého začátku vykonstruované. 

0 0
možnosti

rezjir rezjir

27. 2. 2011 17:33
Re: Rudolf Slánský

Rudolf Slánský byl odsouzen za zbraně pro Izrael, za to ho ale nebylo možné odsoudit, protože by tím Československo přiznalo porušování embarga OSN. No a když máte šéfem rozvědky na ministerstvu vnitra Zdenka Tomana, který organizuje a zajišťuje finančně mimojiné pašováním jablonecké bižuterie ten přesun těch zbraní, šefém  kontrarozvědky Štěpána Plačeka, ktérý píše Sovětům dopisy s žádostí o internacionální pomoc před únorem 48, šéfem vojenské kontrarozvědky Bedřicha Reicina, který zase provokuje protistátní trestní činnost  a šefém evidenčního odboru ÚV KSČ Švába, který zase zaštiťuje zasílání zpráv třetího odboje na Západ o tom, jak se Československo přípravuje vpadnout do západní Evropy, je ta konstrukce obžaloby Slánského a protistátního centra, že se snažilo zavléci Československo do války, tak moc přitažená za  vlasy?  A co všechny ty soudruhy spojovalo jaksi primárně, no přece národnost! A komu to prospívalo? Izraeli, protože se tím odpoutávala od něj pozornost?

0 0
možnosti
T

tromi10

26. 2. 2011 22:52
taky nechápu jak někdo ještě může volit

zlodějskou ods

0 0
možnosti

Soininen

27. 2. 2011 0:55
Re: taky nechápu jak někdo ještě může volit

chápu, že lidé jako vy, se sotva základním vzděláním, který veškeré informace čerpá z Rudého práva či z Halo novin nedokáže plně pochopit veškeré aspekty, motivy proč voliči volí, tu či onu stranu. Stejně tak se to týká veškerých pravidel fungování politického prostředí a hospodářství státu. Inu to je tak, lidé volí jednotlivé strany, neb se ztotožňují s jejich politickou ideologií a názory které zastávají, dle kterých pak provozují určitou politiku. Tato politika může být, různá, záleží jaká je u moci zrovna strana či uskupení stran. ODS samozřejmě nikoho neokradla, to samozřejmě ani není možné, jen vytvořila neúmyslně jisté podmínky, které umožňovali negativní projevy určitých lidí, či zájmových skupin. Mimochodem ODS je prokazatelně nejúspěšnější politická strana v novodobé historii ČR, neb po tomto uskupení jako jediném, zůstali vidět aspoň nějaké pozitivní výsledky. To není, případ levicových vlád, které nás uvrhly bezmála do rozpočtové krize svou zvrhlou, rozhazovačnou politikou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3134x
Jsem ročník 1950 a to v mnohém ovlivňuje mé názory. Leccos o životě jsem pochopil, jiné asi už nepochopím nikdy. Tragickou chybou bojovníků "za něco" je, že začnou bojovat "proti někomu".