Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J67a77n 70R84á41ž

13. 1. 2021 18:36

KARMA!R^

Bezvadně napsaný postřeh o tom, proč mnoho mladých je při srážce s realitou skutečné životní praxe zcela bezradných.

Frustrace mnoha mladých z poznané nazařaditelnosti do procesů kde se vydělávají peníze, tak z mnoha nich vytváří bludné duchy, kteří si nevědí rady z nenaplnění jimi očekávané životní perspektivy.

Lze to pozorovat na mnoha absolventech universit, ale zvláště pak na těch, kdo po absolvování např. gymnázia budou stále obtížněji hledají pracovní zařazení podle svých představ. A bude to stále horší a horší, na což bohužel mnohé rodiny své děti vůbec nepřipravují.

Stále je těžké vysvětlit rodičům, že formální universitní vzdělání, tedy ten vysněný titul před jménem, už není zárukou získání kvalitní pracovní pozice.

1 0
možnosti
JR

J26a53n 83R94á65ž

13. 1. 2021 18:48

Jetě přidávám postřeh:

Před Vánocemi jsem byl svědkem diskuze souseda se svým synem o jeho dalším životě. Znám toho kluka. Je velmi manuálně zručný a přemýšlivý, na gympl se mu neche a vysvědčení za základky na to má a rád by dělal něco rukama. Rodiče, evidentně frustrovaní že universitní titul sami nemají, ho k dalšímu studiu přímo tlačí. Nevím , jestli jim názor změní moje informace o tom, že instakatér, který nám cca tři hod. opravoval odpad, předložil po dodělání fakturu: Práce 1650Kč, dopravní paušál 500Kč a 500Kč spotřební nateriál, což byly dvě plastová kolínka a 40cm trubky. Jelikož byla práce bezvadně provedená, a instalaterů, kteří na zavolání v reálném čase přijedou poskrovnu, tak jsem bez mrknutí oka zaplatil. K tomu jsem sousedovi řekl: Je lepší, když bude kluk dělat dobře honorovanou práci, která ho baví, než aby se s titulem otravoval za daleko méně peněz někde v kanceláři. Jen, kvůli tomu klukovi doufám, že pochopí.

1 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
jednatel společnosti Aperta, s.r.o., konzultant, trenér

Seznam rubrik