Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

e911

29. 1. 2011 15:17
Možná napadá...

Dobrý den:-)

Čtvrtým rokem provozujeme lokalizační záchrannou službu, která má v péči právě psychiatrické klienty, seniory a osoby v rizikových provozech, jako je např. montáž a oprava výtahů, monitoring osob ve výkonu trestu pracujících v civilním provozu (v testu).

Monitoringem to nekončí, protože máme po celé ČR svá výjezdová stanoviště s proškoleným personálem - záchranáři - stopaři (Rescue - Tracer), kteří vyjíždí na místa událostí a lokalizují klienta, případně ošetří a zajistí transport zpět.

Přeji Vám krásný den,

Damian Kajaba

0 0
možnosti

babísek

6. 1. 2011 16:16
bezpečnost dětí na prvním místě

Pamatuji si na své dětství, kdy největším nebezpečím pro většinu z nás  byly vysoké stromy a tenký led na rybníku, Naštěstí jsme si nikdy nehráli sami a ve velké partě kamarádů kteří pomohli když se stal "malér".

Nebezpečný člověk pak byl jen soused (když nás chytil na hruškách) nebo školník(pokud nás chytil nepřezuté) v obou případech to "nebezpečí" spočívalo v tom, že nás odvedli  za límec k rodičům (nebo do ředitelny ) a následovala exekuce tatínkovou spravedlivou rukou .Někdy provedli  exekuci přímo, vědouc že pohlavek v pravou chvíli je trestem nemíjejím se účinkem navíc ten rychle následující trest byl poučením pro ostatní.

Dětství mých dětí bylo v tomto směru podobné.

A co hrozí dnes? Provoz na silnicích, adrenalinové "zábavy",individua, která se neštítí ublížit dětem a nejen jim, neboť ví, že tresty jsou mírné nebo nepřijdou vůbec, podivné"známosti" z internetu.

Proto jsem pro využití všech dostupných možností mít o dětech vždy přehled i za cenu ztráty jejich soukromí.

0 0
možnosti

Více takových Kožených

17. 12. 2010 20:30
Ne, ne

žádné čipování - to je absolutní ztráta svobody. Značkovali se na těle otroci, kteří neměli žádná práva. Dnes jsme označkováni sice také, ale osobní doklady jsou od fyzického těla oddělitelné.

0 0
možnosti

vlasec

24. 12. 2010 0:03
Re: Ne, ne

Asi ne absolutní, jelikož únos je ještě horší ztráta svobody. Ale pocit "Big brother is watching you" to ve mně vyvolává. Souhlasím, že je to další nedostatek tohoto způsobu. Ono i kdyby mě měli sledovat jen rodiče na každém kroku, netěšilo by mě to.

0 0
možnosti

Bobrufka

30. 11. 2010 17:19
Mno, jen aby pachatel kvůli možnému dohledání

nakonec neusekl dítěti ručičku nebo nožičku.

Já bych spíš preferovala v nejistých situacích dávat dítěti čip skrytý v oblečení, třeba v ponožce- předpokládám, že by pachatel dítě nezouval, nebo nesvlékal na místě únosu.

0 0
možnosti

lukinoo

29. 11. 2010 15:03
a co teprve

Ztracené manželky, ztracení psi, ztracené doklady, ztracené auto, ztracené mládí

0 0
možnosti

tojsouveci

29. 11. 2010 9:44
Mně

Mně se to moc nelíbí.....Obávám se, aby se to časem nestala povinnost pro všechny lidi s klasickým: "Proč ti to vadí, když se chováš v souladu se zákonem?"

0 0
možnosti

Psí zadek

28. 11. 2010 12:08
Článek

je míněn dobře, ale chtěli byste jako děti náramek, jaký je zmíněn, nosit? Mně by to přišlo neskonale ponižující.

0 0
možnosti

crocodileclip

27. 11. 2010 8:09
Velký bratr nás bude hlídat?

Pane Okamuro i s tímhle nápadem by nepřestávali děti unášet, možná by pomohlo ty,, věci" vůbec z basy nepouštět. Ale to stojí moc peněz a tak politika oželí čísi dětský život a svoboda zvítězí. Neboť by tenhle náramek museli mít všichni, aby to fungovalo a donuť te je?!!Rv

0 0
možnosti

Gort

26. 11. 2010 10:33
A teď pro změnu pár oficiálních (reálných?) čísel

Zápis z tiskové konference 11.5.2010, zdroj: web Ministerstva vnitra ČR (mvcr.cz), cituji:

Náměstek policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování plk. Viktor Čech informoval o dosavadních výsledcích pátrání po pohřešovaných dětech: „V pátrání po pohřešovaných dětech se nám daří – důkazem je 95% úspěšnost. Nicméně, potřebujeme včasné informace o tom, že je osoba pohřešovaná. V roce 2009 bylo vyhlášeno 8,5 tisíce pátrání po osobách, z toho 16 případů se týkalo ohrožených dětí. V letošním roce jsme zatím zaznamenali 11 takových případů.“

Konec citátu.

Takže, jestli to správně chápu - v minulém roce bylo vyhlášeno celkem 8500 pátrání po osobách, zahrnující jak osoby hledané pro podezření z trestného činu, tak osoby pohřešované, a z těchto osob bylo 16 dětí. Čili z 9000 pohřešovaných dětí jsme rázem na 16 ???!

http://www.mvcr.cz/clanek/patrani-po-pohresovanych-detech.aspx

0 0
možnosti

kam!kaze_cze

26. 11. 2010 11:28
A teď pro změnu další část článku ....

Jitka Gjuričová, ředitelka odboru prevence kriminality, seznámila účastníky tiskové konference s detaily projektu: „Impulsem pro vznik projektu byly případy pohřešovaných dětí v letech 2007 a 2008, které skončily tragicky.!! Kdyby v České republice již existoval tento systém,nemuselo ke smutným událostem dojít.“!!

 

Jedná se o systém včasného varování v případech, kdy je v ohrožení život nebo zdraví pohřešovaného dítěte. Systém je založen na rychlém přenosu informací o pohřešovaném dítěti.Do několika minut po zadání informace o pohřešovaném dítěti v ohrožení života do policejního systému je záznam zveřejněn na webových stránkách http://www.policie.cz.

A jak bylo již výše napsáno:

Kdyby v České republice již existoval tento systém,nemuselo ke smutným událostem dojít.“

0 0
možnosti

martin5.3

26. 11. 2010 9:53
Taková perlička

Ono asi moc zastánců toho syszému nechápe dvousečnost tohoto řešení, když jsou schopni lokalizovat své dítě oni, tak to s největší pravděpodobností dokáže i ten zločinec a můžou mu dost usnadnit situaci.

0 0
možnosti

kam!kaze_cze

26. 11. 2010 11:18
Re: Taková perlička

Vážený perličkáři,

když je to tak jednoduché,tak mi prosím jedno konkrétní dítě lokalizujte a dokažte mi jak je strašně jednoduché systém hacknout.Sedněte si teď k PC a jedno jediné dítě mi najděte,když jste takový odborník a vaše názory jsou určitě podloženy nějakým hmatatelným praktickým důkazem,nebo zkušeností.Ono bohatě postačí třeba možnost prohlížení údajů a vyhledávání sledovacího zařízení omezit na jednu jedinou IP adresu.Takže kdokoliv jiný,byť by se  třeba dostal k loginu a heslu daného účtu,se na tento nedostane jinak,než z konkrétního počítače s konkrétní IP adresou.

Ve většině případů je pachatel únosů dětí dement,který působí impulsivně a ne na základě dlouhodobého plánování.

Takže své perličky hažte,ale nejdřív si o ní něco nastudujte;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75100x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/