Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Potřebujeme co nejsilnější ochranu naší státní hranice

Aktuální návrh na vytvoření společné evropské pohraniční a pobřežní stráže Evropské unie (EPS) na ochranu vnějších hranic Schengenského prostoru je zřejmě v tuto chvíli jediným pokusem o reálnou ochranu hranic Schengenu.

Návrh má ale samozřejmě své velké mouchy – to by nebyla Evropská unie, aby něco nebylo špatně. 

Zásadní a pro mne velmi negativní na právě skončeném jednání vedení Evropské unie na téma ochrany vnějších hranic Schengenu je, že nepadlo žádné slovo o tom, že stráž nezákonné imigranty na území EU nevpustí. Českou republiku zastupoval na jednání jménem vlády ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL premiér Sobotka.

A je tu jasná otázka - k čemu má vlastně EPS sloužit? Nejedná se pouze o regulaci přítoku těchto imigrantů? V souvislosti s tím, že Německo a další země stále tlačí na přerozdělování migrantů a němečtí politici prohlašují, že i v dalších letech hodlají přijímat statisíce migrantů, je skutečně otázka, jaký úkol bude mít EPS?

Je nutné, abychom v prvé řadě trvali na plnění mezinárodních dohod  - to znamená, že nárok na azyl mají jen skuteční uprchlíci před válkou a to pouze v první zemi, v níž se dostanou do bezpečí. V tomto případě nemá nárok na jakýkoli azyl ani jeden migrant přicházející přes Turecko, a EU by na své území neměla vpustit ani jednoho dalšího migranta a současně vyhostit všechny běžence, kteří pronikli do EU přes Turecko.

Pokud nějaká země Evropské unie tyto migranty přijme opět, je povinna se o ně starat podle stávajících dohod ona. V praxi to znamená, že pokud Řekové na své území uprchlíky vpustí, pak je to jejich volba, ale je porušením smluv, když je pouští dál do nitra Evropy a opět tu má každá evropská země zcela legitimní právo migranty vracet do Řecka. Tyto dohody se však nedodržují.

Z výše uvedeného plyne i nutnost posílení vlastních hranic České republiky, abychom nelegální migranty zachytili ihned na hranici a mohli je vrátit do zemí, odkud přišli. V této souvislosti je ovšem nepřípustné, abychom ochranu naší hranice předali jinému státu nebo EU - nemůžeme připustit, aby o tom, kdo na našem území zůstane nebo nezůstane, rozhodovaly jiné země.

Takže ochraně společné hranice Schengenu společnými silami říkám ANO. Zároveň je třeba vyvinout tlak na jednotlivé země Schengenu a přimět je k odpovědnosti tím, že pokud od nich k nám přijde nelegál, ihned jim ho vrátíme a je jejich starost, co s ním. A zároveň říkám jasné NE tomu, aby o tom, kdo na našem území zůstane nebo nezůstane, rozhodovaly jiné země. Je nutné, abychom si zachovali takovou suverenitu, abychom byli schopni hájit naše vlastní národní zájmy a také naši bezpečnost.

A k tomu je potřeba co nejsilnější ochrana hranic České republiky bez ohledu na EPS a národní ochranu hranic sousedních zemí.

A samozřejmě podle mého názoru je nutné nahlas říct, že země, které z jakýchkoliv důvodů nezvládají střežit své vlastní hranice, v současné době nemohou být prostě součástí Schengenu a musí být vyloučeny. Ostraha nově vzniklého Schengenu by pak mohla být prováděna i s pomocí ozbrojených složek cizích států, ovšem v případě, že by o to daná hraniční země požádala, ale to se může samozřejmě řešit bez vzniku další nesmyslné agentury jako je Evropské pohraniční stráž (EPS).

V prvé řadě hranice Schengenu v podstatě neexistují - Schengen je jen řada mezinárodních smluv mezi členskými státy a oficiálně existuje pouze řada národních hranic. V rámci Schengenu měl každý stát tuto hranici střežit podle společných pravidel.

Europohraniční stráž vzniká proto, že státy jako Itálie a především Řecko, ochranu vlastní státní hranice nezvládají - zčásti jako Italové nebo zcela jako Řekové. Na ochranu hranic dostávají už dnes hodně peněz od ostatních zemí Schengenu, ale nejsou schopny skutečnou ochranu hranic provádět. Z tohoto pohledu je skutečně potřeba zajistit ochranu hranic Schengenu společnými silami.

V této logice lze porozumět i návrhu, aby stráž mohla zasahovat i proti vůli těch hraničních zemí Schengenu (což se netýká ČR), kdo by ochranu sabotovali, jelikož není možné, aby na nechuť či neschopnost jedněch ohledně ochrany hranic Schengenu, pak dopláceli jiní.

Nikdo by si ale neměl dělat iluze, že další evropská agentura něco zvládne. Jelikož EU dlouhodobě selhává na mnoha frontách.

Autor: Tomio Okamura | pondělí 21.12.2015 9:00 | karma článku: 36,83 | přečteno: 1319x
  • Další články autora

Tomio Okamura

Hirošima a Nagasaki: Americké válečné zločiny ve prospěch byznysu

Svržení atomových bomb na Hirošimu a Nagasaki, jejichž výročí si právě v těchto dnech připomínáme, je typickou ukázkou amerických válečných zločinů ve prospěch byznysu.

10.8.2015 v 9:00 | Karma: 38,54 | Přečteno: 3924x | Diskuse| Ostatní

Tomio Okamura

Výzva imigrantům a nepřizpůsobivým

Zdravím všechny imigranty, uprchlíky či nepřizpůsobivé obyvatele České republiky. Musíte se uvědomit, že Vy, nikoliv Češi se musí přizpůsobit. Buď to akceptujete, nebo ne, ale potom se nedivte, že ponesete důsledky.

3.8.2015 v 9:00 | Karma: 47,96 | Přečteno: 12814x | Diskuse| Ostatní

Tomio Okamura

Euromasochismus

Žádný národ na světě a už vůbec ne světadíl si neuložil na hřbet politickou korektnost jako Evropané.

22.7.2015 v 9:00 | Karma: 42,83 | Přečteno: 3421x | Diskuse| Ostatní

Tomio Okamura

Znásilňovací špička příchází do Česka

Česká republika má dostat imigranty z africké Eritreji a ze Sýrie. To se máme na co těšit. Eritrejci totiž společně se Somálci patří například ve Švédsku ke "špičce" ve znásilňování žen.

16.6.2015 v 9:00 | Karma: 45,23 | Přečteno: 6796x | Diskuse| Ostatní

Tomio Okamura

Romové mě zažalovali

Romové na mě opět podali trestní oznámení - tentokrát za můj videoblog na mém facebooku, kde narovinu a znovu opakovaně říkám, že v České republice je diskriminovaná slušná většina, nikoliv nepřizpůsobivá menšina.

15.6.2015 v 9:00 | Karma: 44,65 | Přečteno: 3827x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Školák měl v osmi letech dvě mrtvice. Nemocných dětí od covidu přibývá

1. května 2024

Premium Netušili jsme, že mrtvici mohou dostat i děti, říkají rodiče těch, které to zažily. Některé dokonce...

Silný vítr komplikuje dopravu. Z Havlíčkova Brodu nejezdí vlaky na dvou tratích

1. května 2024  17:13,  aktualizováno  19:46

Silný vítr potrápil hlavně řidiče na Pardubicku. Z důvodu pádu několika stromů museli policisté...

OBRAZEM: Prahou prošel majálesový průvod. Masky kritizovaly Beka a bydlení

1. května 2024  19:05

Součástí oslav 1. máje byl ve středu studentský majálesový průvod, který vyrazil z pražské Kampy a...

„Mami, ve zdech je příšera,“ tvrdila holčička. Dům ovládlo 60 tisíc včel

1. května 2024  18:21

V domě rodiny Classových v Severní Karolíně číhalo po několik měsíců opravdu nečekané překvapení....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/