Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dasalo

2. 4. 2011 2:03
K čemu nám jsou politické strany?

Mohly by to být spolky ideově spřízněných duší - když už má někdo potřebu se sdružovat. Konečně, takových spolků tu již máme dost (zahrádkáři, pěvecké sbory,  ...).

   Z hlediska občana jsou strany jen pro zlost. Dalo by se vypočítat, co občan od státu potřebuje aby se mu zde dobře žilo a kolik ho to bude stát na daních. Tedy aby stát prosperoval jako dobře vedený podnik. K tomu je ovšem nezbytné mít ve vedení podniku schopné a věci oddané lidi, kteří nekradou a je na ně spolehnutí. Žádný majitel podniku si nebude do vedení firmy brát lemply, kteří kradou, ničemu nerozumí  a vedou podnik od desíti k pěti.

    Akcionáři ale i zákazníky podniku jsme my - občané.  V našem podniku (státě) nevidím místo pro politiku  a politiky. Jsou to naprosto zbyteční lidé, ve valné většině ovládaní nezřízenou touhou po moci a majetku. Jaké jsou výsledky jejich "práce"? Vyměnil by majitel prosperujícího podniku své úspěšné manažery za tyto lidi? Asi by brzo zkrachoval.  Bohužel končím, došla písmenka.

0 0
možnosti
AD

darny

11. 1. 2011 9:34
Je to dobrá myšlenka,

bohužel v ČR utopie. Vy jste nepochopil, nebo nevíte, že všichni ti politici - Klaus, Zeman, Pithart, Kalousek, Kníže, Novinář a spol, nejsou nic jiného, než nomenklaturní kádry a salonní levičáci. Podívejte se do jejich minulosti, myslíte, že studovat v USA za doby totality bez stranické knížky, patolízalství a rektálního alpinismu bylo možné? Myslíte, že být redaktorem Mladého světa - (v té době prestižní časopis) by bylo možné bez přitakávání a přisluhování? Všichni tito "politici" jsou produktem doby minulé a vědí, že i komunisti kradli, tedy nechali si stavět domy za státní peníze, nebo kupovali majetek za odhadní cenu, nakupovali ve svých prodejnách, kde kilo uheráku nestálo 180,- ale jen 70,- a pod. Do funkcí se jmenovali kamarádíčci z partaje a nebo ty největší sv.ně, ze kterých měli všichni strach, protože tito věděli spoustu špíny na ostatní. A tak bych mohl pokračovat dál.

0 0
možnosti
AD

darny

11. 1. 2011 9:38
Re: Je to dobrá myšlenka II

Dokud lidi budou volit své oblíbené partaje - ODS, KDU-ČSL, ČSSD, Zelené a pod., kde tito političí vyžírkové sedí, dokud doopravdy nezvolí dvě, tři malé strany dnes málo známé, dokud velké partaje nezmizí v propadlišti politických dějin, tak se nikdy nic nezmění.

Politik, státní úředník, policajt, soudce a pod. by měli, resp.musí mít osobní i hmotnou odpovědnost za svá rozhodnutí. To tady kdysi bylo, za minulého režimu. Jenže bohužel, to je zrovna jedna z věcí, která i když fungovala, byla odsunuta neznámo kam, jelikož je to věc velice pro veřejné činitele nepohodlná. Proč si omezovat imunitu, že???

0 0
možnosti
HF

Hana F.

9. 1. 2011 19:34
OPĚT SKVĚLÉ !!!!

Vaše články by měly být vysázeny zlatým písmem!!!!

Úžasně dokážete problémy očistit od politického balastu a vystihnout podstatu věci.

0 0
možnosti
T

Takseptam

8. 1. 2011 22:19
Nestranický ministr - odborník?

Zajímavý nápad.  Tak například ministr práce  a sociálních věcí.  Čeho by  asi  měl být  odborníkem? Práce?  Jako že  machr  v nějakém  oboru?  Tedy  špičkový  odborník?  Ale ti  jsou  úzce  specializovaní  a  většinou  jiné obory minimálně  neznají, nebo ignorují. Nebo odborník v  sociálních  otázkách?  Ten  kdo  umí  nejlépe  vyždímat  erár, nebo  ten  kdo  bláhově  doufá v zabezpečení od  státu  v nouzi, stáří, nemoci?  Jinak  s  vámi  souhlasím, odborníci,  ale až  od  postu  náměstků a níže.  Rozhodující  slovo  mají  stejně nejnižší úřednice, písařky  atd.    Něco  napíší, ministr je  líný i číst, tak podepíše co mu podstrčí.  Ale to  se  zkouší  i v podnikání.  Asi  znáte...

K vašemu  článku.  Myšlenka spíše vizonářská, stabilizující, že ministra   na  post   navrhují komise. Já bych  řekl  že by je měly navrhovat všechny  strany, které  získaly mandát  od  voličů.  Samosebou, tak  jak to od vás zaznělo to  není  dopracované, ale  nadějné z hlediska  "Vyššího principu mravního".

0 0
možnosti
ZJ

James Bond

7. 1. 2011 15:14
Milý pane,

vážím si Vás jako úspěšného podnikatele. S Vašimy názory, které jste v poslední době prezentoval, však převážně nesouhkasím.

Při tak zvaném kočkopsů si šéfa budou vybírat budoucí podřízení, za přikyvování dvou bývalých "úspěšných" ministrů. Ještě by to chtělo, aby komisi doplnit druhý nejvyšší státní úředník, předseda senátu. To by byla mela.

0 0
možnosti
C

carolusI

7. 1. 2011 14:31
Aby

k takovým změnám mohlo dojít, museli by všichni současní politici emigrovat a k tomu nedojde dokud tento stát neohlodají až na kost.

0 0
možnosti
OS

MOTOTESHIKUZU

7. 1. 2011 14:16
KARMA

Díky !!!!!!!

0 0
možnosti
J

jarno3

7. 1. 2011 14:13
Je to hezky napsáno.

Bohužel v našem státě utopie.

0 0
možnosti
J

jajabar

8. 1. 2011 11:22
Re: Je to hezky napsáno.

R^R^R^;-(

0 0
možnosti
N

Nero

7. 1. 2011 14:01
Souhlasil bych,jenže:

Nepochybuji o vašem IQ,nepochybuji ani o Vašich zkušenostech.Chci li někoho něčím jmenovat a tvářit se jako(lidovci) že nic,to odborníci, jmenuji komisi tak,aby výsledek byl jaký si přeji JÁ.Pokud si strany najmenují tyto odborníky do oné komise ,tleskám.Konečně nebude policejní šéf po každých volbách jablkem sváru a policie může trochu fungovat.

Ale toto Vy JISTĚ víte a přesto píšete něco jiného.Proto Vám nevěřím.Jde o úmyslnou lež.

Jinak je v blogu i něco o soudcích,co ale zapadne do nicoty.Škoda Vás.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/