Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

magdik

24. 4. 2011 13:41
Tomio

TOMIO FOR PRESIDENT! Díky to byl krásný blog! Pane Okamuro, škoda že to ti političtí vypatlanci nečtou co si o nich myslíme a že dokonce umíme i přemýšlet. Kéž by takto přemýšlela podstatná část tohoto národa a nebyla tak pasivní. Kde bychom všichni mohli být. Díky ještě jednou!!!!!!!!!!R^

0 0
možnosti

maudite

25. 4. 2011 2:41
Re: Tomio

Takvych Tomiu jsou tisice. Tomo se odlsuje jen tim, ze nema plny cesky puvod a ze je v cr zakorneno, ze lide odjinud jako jedini umeli byt u moci uspesni. C si myslite, jake by mel moznosti ? Trictvrte roku by se snazil  pak by byl posaven pred volbu : budto odejde z poltiky sam pod pohruzkou umele vyvolaneho skandalu ( v jeho pripade "by se naslo" ze ma maslo na hlave v podnikani anebo by musel vzit uplatek a "zapoit se".

Vite, ono ani nejde "zapojit se" bez vzati uplatu. To nejste pro koordinatory moci totiz "duveryhodna"

Pan Tomo ma urcie dostatek rozumu, aby se o neco takoveho v soucasne dobe ani nepokousel .

0 0
možnosti

maudite

23. 4. 2011 5:27
Omyl

reseni jsou teda fakt jen dve ale uplne jina.

Budto se zasadit o rozpusteni ceskeho statu a organizaci neceho nastupneho ponechat na samospravnych uzemnich celcich, nebo se z te diry po kosmickem granatu odstehovat. Vse ostatni je prokazatelne zacykleno.

0 0
možnosti

1888

22. 4. 2011 14:32
Nejspis by to chtelo

vyhazet vsechny politiky a   zvolit takove, kteri nic nedelaji, nebo se pohybuji pouze na mezinarodnim poli a maji proto vysoke preference. Takove lze snadno nalezt delegovane u nejruznejsich mezinarodnich ci dokonce celosvetovych organizaci. Velkou chybou bylo take, ze jsme v minulych volbach nezvolili za prezidenta toho ciziho statniho prislusnika. Jsem ale optimista a pevne verim ze se ze vsech svych omyly postupne poucime. Vsude se  zacina ztezka za velkych porodnich bolesti. Nedavno v TV dokumentu vzpominal zastupce firmy Sony na velmi tezke zacatky, kdy se na ne divali v Nemecku jako na šupáky a nechteli se s nimi bavit kdyz se zde v padesatych letech snazili prodavat lacinou azijskou elektroniku. 

0 0
možnosti

tomtop

21. 4. 2011 8:34
vyměnit politiky ... a co dál ?

chtělo by to udělat jednoznačně průhledný systém, kde by byly zcela zřetelné jak funkce politiků a jejich aktivita, tak i veškeré zakázky. A samozřejmě taky důsledné funkční nástroje pro porušení pravidel. Je mi jasné, že nikdy se ničím nezavděčí politici všem, mohli by v tom být nemalé zmatky vycházející z neodbornosti a neznalosti veřejnosti v dané problematice stejně jako neznalosti cen služeb, které by mohly být pro nepoučené nepochopitelné.

Vezměme si jakoukoliv organizaci - počínaje sdružením vlastníků bytů a konče neziskovkami. Žádná z nich by si nemohla dovolit hospodařit neprůhledně ... to by se hned aktivně řešilo. Jak je tedy možné, že těm, kterým svěřujeme stotisíckrát větší finanční hodnoty, se nemusí zodpovídat jak efektivně s nimi nakládají, nenesou téměř žádnou zodpovědnost a málokdy musí přijmout trest ? Nevím, nakolik procent jsou naši politici zkorumpovaní, jak velké kompromisy musí dělat, ačkoliv vědí, že to není výhodné ... ale co víme jistě je to, že se to děje.

0 0
možnosti

1888

22. 4. 2011 14:44
Re: vyměnit politiky ... a co dál ?

Mozna by to chtelo posilit ministerstvo vnitra aby ani mys neproklouzla. Pachani by se pak stalo ztratovou cinnosti a jak dobre vime ani kure nehrabe zadarmo.

0 0
možnosti

pbh

21. 4. 2011 7:58
Dobré pojmenování situace, ale...

návrh řešení ve smyslu "Vyměňme politiky" povede

1. k prakticky totožné situaci, neboť kdo je tam asi dosadí jiný než dnešní Kalousci a Langerové, že ??

2. ke státnímu bankrotu pod taktovkou KSČSSD

Najít reálné řešení je těžké, možná si budovat svými blogy pozici budoucího "ideálního" nezávislého kandidáta - tak jen pozor, ať se přitom neušpiníte, pane Tomio.

Přiznám se, že úplně nevím, co bych nyní při předčasných volbách dělal, a že by přispěly k něčemu dobrému, když "lepší produkt" - jak trefně píšete - momentálně jaksi není na skladě. Proto je nepovažuji za nejlepší řešení, i když z logického hlediska máte pravdu a čte se to pěkně....

0 0
možnosti

Maura Irena

20. 4. 2011 21:00
Ráda Vás čtu

pane Okamuro VR^

0 0
možnosti

1888

22. 4. 2011 14:41
Re: Ráda Vás čtu

Pan Okamura je velikej sympatak. Jeho kukuricna polevka je velkym prinosem nasemu kulinarstvi, podobne jako Emanueluv mrkvovy dort.

0 0
možnosti

honza2007

20. 4. 2011 13:25
jednoznačný důsledek předčasných voleb

Nástup levice (komunistů) k moci - tohle chceme? ;-O

0 0
možnosti

multIX

20. 4. 2011 15:20
Re: jednoznačný důsledek předčasných voleb

Horší už to být nemůže,ani ti komunisti.Měli jsme už dost možností k porovnání!

1 0
možnosti

Dexfree

20. 4. 2011 11:37
Trochu se divím

Nevím, rpoč, tolik lidí nadává na dnesní politiku, ať si každý šáhne do svědomí, koho volil. Kdo volil ODS, Top 09 nebo VV nemá právo nadávat, vždy´t to tak chtěl? jak se říká, pozdě bycha honit.  Výměnou politiků se nic nezmění, protože se stejně udělají koalice a vše je při starém. když už změnu, tak ten kdo vyhraje volby ať vládne. v senátu pak může být koalice, aby neprošli nesmysli. Ale,  kdyby byla u moci jedna strana 4 roky a ně koalice, pak by se ukázalo, kdo to jak myslí. taky bych přecházení ze stran zakázala. vemte si kalouska, tem přechází od strany ke straně 20 let a je v pohodě.

1 0
možnosti

1888

22. 4. 2011 14:47
Re: Trochu se divím

Vase myslenka je podnetna, nedovedu si ale predstavit jak zjistovat koho kdo volil. Jinak se pravo stane nevymahatelne.

0 0
možnosti

RumBum

20. 4. 2011 9:57
analyza dobrá, řešení špatné

oni se totiz i ti dnes "čistí" politici ušpiní po svém nástupu k moci. Řekl bych, ten tlak je takový, že mu málokdo odolá. Pěkným příkladem je slečna Kočí, nebo dříve Zelení - taky začínali plni ideálů.

Je potřeba vycházet z toho, že každý politik mě bude chtít okrást. Proto musím po politicích chtít co nejméně. Stát by měl zajišťovat jen opravdu kritické záležitosti, jako justici, obranu, policii, základ zdravotnictví... Pro ostatní by měl hlavně stanovit zákony.

Čím více budeme po politicích chtít (důchody, silnice, zdravotnictví..), tím více budou krást! Státní peníze jsou jako obrovská mršina v buši. Čím větší tam mršina bude, tím více hyen přiláká.

1 0
možnosti

velky bratr

20. 4. 2011 11:37
Re: analyza dobrá, řešení špatné

Pokud to budou zakony typu povinneho penzijniho "pripojisteni", pak je to to same, jen se ty zisky smeruji primo a nezdrzuji statni kasu. Zakony musi byt tak malo a musi byt tak prehledne, aby byly pro kazdeho poznatelne.

0 0
možnosti

pepito

20. 4. 2011 9:04
Milý Tomio

docela povedená analýza. Navrhované řešení má však malou chybičku: Nové volby = nástup levice, jinými slovy: konec reformám, zatažení do ještě větší chudoby, trestání úspěšných, rozdávání na dluh.

( JTPP: ministerstva se rozdělovala, mn. číslo rodu středního )

0 0
možnosti

honza2007

20. 4. 2011 13:26
Re: Milý Tomio

Získání ústavní většiny = sen komunistů - proč asi...;-€

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/