Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

celim

16. 2. 2011 15:11
No takový Velký bratr je neprůchodný!

Ale možná, že nějaká modifikace by šla. Vlastně by se jednalo "jen" o nějakou navigaci, jejíž sw by mohl zaznamenávat do paměti údaje o délce projetých placených úseků a jednou ročně(nebo pololetně) by s tím majitel zašel na příslušný úřad, kde by připojená čtečka jen přečetla sumu km a následně by vyplivla účtenku, kterou by majitel auta("navigace") zaplatil. Pak by to nebyl ten Velký bratr.To by snad průchodné být mohlo. ta krabička by při těch objemech snad ani mocdrahá být nemusela a centrální počítač by nebyl zapotřebí.

0 0
možnosti

darny

7. 1. 2011 11:35
Pane pisateli - autore

Nevím, zda by se Vám líbilo být např. očipován. To je totiž to samé, jako sledovací zařízení v autech. Já se raději zbavím bezpečnosti výměnou za SVOBODU.

0 0
možnosti

stillforeign

18. 12. 2010 2:46
hezkej blábol

Souhlasím s panem Okamurou ale jenom v posledním odstavci ...ohledně tekoucích zakázek.

0 0
možnosti

Astern

2. 12. 2010 13:36
Rozpor

Tady je vidět rozpor mezi japonským a čekým myšlením. Japonci mají spoločenský řád nadřazený přáním jednotlivcům. Češi naopak chtějí být co nejvíc svobodní. Svoboda a bezpečnost jsou trochu na opačných tranách misek váh. Více bezpečnosti znamená méně svobody a naopak. Dle mého názoru se hranice minimální svobody v Česku posouvá hodně do extrému, kde svoboda vlastně znamená bordel a aroganci. Po změne spoločenského řádu z extrému do extrému se dnes pokud s omezení svobody chápe jako komunistické praktiky.

Navrhovaný systém nevidím reálně minimálně z důvodu, že hrozi riziko jeho zneužití státní mocí a že odpor řidičů vůci "nesvobodě" bude příliš silný. Bohužel nejsme v Japonsku, kde snaha o spoločenské dobro a poctivost lidí je na vysoké úrovni.

0 0
možnosti

pilinazlenina

17. 12. 2010 15:16
Re: Rozpor

nevím, jak je to v Japonsku ale spíše bohu dík. Iluzi bezpečí za svobodu mění jen tupec, který si ji nezaslouží.

0 0
možnosti

Sergeant survived

1. 12. 2010 23:13
Okamura san

kdy se dostanete k myšlence nastřelení čipů lidem do hlav, aby se dala sledovat jejich poloha a kontrolovat případné přestupky?

0 0
možnosti

PPetr

2. 12. 2010 6:16
Re: Okamura san

Čipy fásnem co nejdříve, ale důvodem bude "naše bezpečnost". Možnost sledování  a sankcí bude jen zamlčený vedlejší efekt objevený až budou mít čip opravdu všichni a odladí se technické detaily.

0 0
možnosti

Zákon o dodávkách teplé vody

1. 12. 2010 12:41
Většinou s Okamurou nemám problém

ale toto už je moc. Je už pak jen krůčínek k tomu aby systém panu Okamurovi vygeneroval větu " dostáváte pokutu jeden kredit za porušení morálního slovního statutu." ;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti

AAA2

1. 12. 2010 12:30
Koukam ze pan uz je odbornikem na vsechno

akorat zapomina na takove "drobnosti" jako treba alobal...

0 0
možnosti

PPetr

2. 12. 2010 5:58
Re: Koukam ze pan uz je odbornikem na vsechno

Jen se bude blbě vysvětlovat, jak je možné, že máte auto o 50 km dál v bodě Y, když nevyjelo od baráku v bodě X.

Velkého Bratra si určitě dotáhnou k maximální dokonalosti (třeba bonzování stavu tachometru).

Zlaté české ručičky sice o.j.e.b.o.u kde co, ale tak jednoduché to nebude.

0 0
možnosti

Bobrufka

29. 11. 2010 12:58
Hudba budoucnosti

0 0
možnosti

PPetr

2. 12. 2010 5:49
Re: Hudba budoucnosti

Ještě se párkrát vyspinkáš...............a máš čip v hlavě. ;-(

0 0
možnosti

petrph

29. 11. 2010 12:20
ale od toho řešení od toho přece sami politici ustoupili

Když zavedli drakonické postihy a tresty za dopravní postihy, včetně systému bodování. Jistě každý uzná že tyto tresty nejsou adekvátní přečinům, ale že jsou tvrdé právě proto že jich většina policie nepostihuje a má tedy existovat  výstražný účinek.

Za situace kdyby by měla GPSka a zabudovaný počítač hlídat skutečně všechny přečiny a přestupky řidiče by buď byla většina řidičů za pár dní vybodovaná a nebo by za drobné a nikoliv nebezpečné přestupky musely být drobné postihy  a pokuty - asi něco ve stylu filmu  Demolition Man, kde Sylvester Stallone dostává soustavně pokuty od počítače za sprostá slova a nevhodné chování, aby si pak s těmito lístky na  záchodě utřel....:-)

0 0
možnosti

pavel 99

29. 11. 2010 11:57
Jinak od "kompertního sledovacího zařízení"

na bázi GPS bych si moc nesliboval. Je třeba si uvědomit, že celý výpočet (sledování) bude provádět ta jednotka ve vozidle - což nápadně připomíná registrační pokladny. A když  vím, jaké podvody se dají dělat s těmi, tak bych si vážně nedělal žádné iluze. Je to prostě elektronické zařízení, které lze šikovnou úpravou "přesvědčit", aby dělalo něco mírně jiného než má.;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/