Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Paní Gajdošová už to tady napsala za mě: Autorka spala s mužem, se kterým si jen užívala a vůbec neřešila, jestli případné dítě bude mít dva zodpovědné rodiče (dítě může někdy počít i někdo zdánlivě neplodný). Pak na to chtěla peníze od státu, tedy nás všech. Nicméně oceňuji, že se jinak k situaci postavila celkem zodpovědně, i její obecný náhled na problematiku samoživitelství v posledních dvou odstavcích článku.

0 0
možnosti
Foto

J93a13n57a 19M53a21j49o96v98á

19. 8. 2014 19:21

Copak najednou ten dvojí metr?

2 0
možnosti

Nemám v oblibě matky samoživitelky, protože jsou vzorovým příkladem toho, co jste napsala na konci článku.

Vy to ale máte v hlavě i životě srovnané, takže přeji hodně štěstí.

Btw. najděte pro malou nějakého fajn taťku. ;-)

5 0
možnosti

P18e32t92r 95S41k53á80c11e29l

23. 8. 2014 23:11

Souhlas - více viz shora můj názor.

0 0
možnosti

Zajímavé mlčení, ale je to vaše volba...

1 0
možnosti

"Přesto se do určité články pustím (čtením)." Začne-li text gramatickým popíchnutím do cizích řad, bylo by fajn, aby se v jeho blízkostí nevyskytovala věta s poněkud pokaženým skloňováním. :-)

1 0
možnosti

No, ono je toho nakonec více. "Svůj vztah by", pak nějaké ty překlepy. Řekla bych "tak ať", jenže je otázka, zda to není typický příklad, kdy pro třísku v oku druhého člověk nevidí kládu ve vlastním. Nemohu se zbavit pocitu, že i Vaše přísné hodnocení mnohých samoživitelek není podloženo obdobným přístupem. Ta, která živí sama tři děti, může být vdova, která nepočítala s tím, že manžel zemře ještě před narozením posledního dítěte. Ta, která má jen dvě, mohla utéct v polovině druhého těhotenství od člověka, co ji začal bít. Příběhy jsou různé. Vy jste alespoň od samého začátku věděla, do čeho jdete, a to dítě "proti plánu" bylo asi i vítězstvím nad předpokládaným osudem. Přeji Vám co nejlepší život pro Vás i Vaši dceru.

3 0
možnosti

predevsim mam pocit, ze pro vas je dite neco jako vyhra v loterii a ne prostredek pro parazitovani na ostatnich.

po tatinkovi bych kazdopadne pozadoval alespon financni prispevek, kdyz uz se nechce angazovat osobne.

ale muselo to byt velke prekvapeni :-)

3 0
možnosti
Foto

Uvažoval jsem, jestli nemám dle vašeho vzoru přestat číst, když jsem narazil na "svůj ... vztah... byl", ale řekl jsem si, že nebudu až takový hnidopich. Jsme sice češi a měli bychom vládnout dobrou češtinou, ale nikdo není dokonalý. Ani vy. ;-)

A jinak za článek a téma R^

1 0
možnosti

Nejdřív si stěžujete, jak vám na úřadě nikdo nepomohl a odmítl vám dát peníze, když máte auto, abyste v posledním odstavci hrdě říkala, jak si nestěžujete. Zábavné.

4 0
možnosti

Já jsem to pochopil tak, že o sociální pomoc žádala, jen když byla na mateřské a neměla žádný výdělek, kdežto teprve teď, když sama pracuje a vydělává, si nestěžuje a po nikom nic nechce.

1 0
možnosti

Článek jsem nečetl, ale vždy se pozastavím nad slovem "samoživitelka". Jednak jsem nikdy neviděl slovo "samoživitel" a jednak to slovo v základu znamená spíš to, že se člověk živí sám... Jestli není lepší popsat opisem, že je člověk na starost o dítě sám, protože to není jen o živení dítěte.

0 0
možnosti

Je to jednoduchý zaběhnutý termín, kterému všichni rozumí, tak proč vymýšlet složité popisy. 8-o

7 0
možnosti

A65l87e26n74a 60O79u43z94k63á

18. 8. 2014 20:25

Evidentně víte, co jste chtěla a uměla se k tomu celému postavit. Je fajn, že to takhle zvládáte, že žijete a jdete dál. Držím palce, ať vám to holky oběma jde co nejlíp. :)

12 0
možnosti

Moc tento text nechápu. Všichni, co mají děti ví, že se člověk nemůže (tedy pokud chce mít aspoň nějaký slušnější život) spoléhat na stát, což je ostatně dobře.

6 0
možnosti

Zrovna jsem to chtěl napsat. Proč by měl člověk, který má nějaký majetek, chtít peníze od státu? Co třeba otec dítěte? Ten snad nemá své povinnosti? Když se paní svobodně rozhodla mít dítě, tak se o něj taky musí postarat. A otec tím spíš.

2 0
možnosti
  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 975x
Jsem učitelka na střední škole, věkem starší, ale cítím se v pohodě a svěží. Mám devítiletou holčičku. Jsme, my dvě holky, spolu samy a vystačíme si. Je mi s ní fajn, je mi fajn i v práci, mezi mými žáky, je mi fajn na okouzlující Vysočině, která se pyšní úžasnou přírodou, čistým vzduchem a ...
Miluji psaní, mluvení a učení, což jsem skloubila dohromady, a tak se mohu plně ve svém zaměstnání plně vyžívat a užívat si.

Seznam rubrik