Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BS

Neni treba snizovat pocet uctelu. Nechala bych stejny pocet trid s nizsim poctem zaku. Chodila jsem na zahranicni gympl. Ve tride nas bylo patnact a na nektere predmety nas jeste delili...

0 0
možnosti
BS

Aha to patrilo pod pana Pakostu...

0 0
možnosti
JP

Autorce rozumím a souhlasím s ní v podstatě ve všech bodech, které uvedla. Ale řešení tohoto je jediné - opravdu snížit počty škol, tím i žáků a vrátit se ne k naplnění nějakých čísel maturantů a vysokoškoláků (kvantitě), ale spíše ke kvalitě ..... Jen, víte, milá autorko, že to třeba bude znamenat, že vám váš ředitel zítra řekne sbohem, už nechoďte, nepotřebuju vás jako učitelku...? A to právě asi nikdo nechce udělat, říznout do problému, protože to znamená propouštění. Tedy aspoň si to myslím.

0 0
možnosti

Ředitel to neřekne, protože zanedlouho by jemu oznámil zřizovatel školy, že se škola zavírá.

0 0
možnosti
Foto

I52v65o 69C84i69l52i87c35h

21. 9. 2014 13:42

Problém je v tom, že oni považují za míru vzdělanosti určitá cílová procenta obyvatelstva, čím vyšší, tím lepší a neuvědomují si, že Gaussovu křivku inteligence tím neoblbnou a že tím množstvím tu opravdovou, ne jen papírovou, vzdělanost naopak sníží, protože díky zmíněné křivce musí samozřejmě snížit i nároky :-/

2 0
možnosti
Foto

I80v31o 64C17i11l40i20c79h

21. 9. 2014 13:47

PS: A tohle ještě navíc u nás zhoršuje i nešťastný způsob financování škol podle počtu žáků a ne podle úspěšnosti (a uplatnitelnosti v praxi).

1 0
možnosti
MP

Jedna blbá - druhá pitomá .. a třetí taky.....  Btw. je to program všech stárnoucích a ze zenitu ustupujících  a moc strácivších lidí, dštít síru oheň atd na mladou generaci. Nic nového pod sluncem.

A použít jako učitelka v souviuslosti s žáky termín "každý blbec" svědčí o vašich pedagogických kvalitách a o tom jak přes prsty se na děcka vlastně díváte ;-€

1 1
možnosti

Pokud do školy vezmete (kvůli penězům) naprosto kohokoli, je označení "každý blbec" velmi příhodné.

0 0
možnosti
FS

F31i63l80i76p 90S33m79o10l77a

21. 9. 2014 12:36

Paní učitelko, vy byste asi maturitu z češtiny neudělala, protože text by měl být (při maturitní zkoušce) členěn minimálně do tří odstavců (úvod, stať a závěr).

2 1
možnosti

Z vašeho textu vyplývá, že si myslíte, že autorka tímto textem skládala maturitní zkoušku.

0 1
možnosti
RH

Myslím, že jestli může někdo přispět ke zlepšení, tak jsou to středoškolští učitelé. Samotná maturita by měla být ověřením znalostí, které již student, vzhledem k tomu, že došel na konec studia, ovládá. Pokud studenti na maturitu nemají, tak se to musí zjistit dřív. V opačném případě je to plýtváním prostředků a úsilí pedagogů i studentů.

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že má-li student na maturitu se nezjišťuje předem. Dnes je tolik soukromých škol, kterým jde hlavně o to, aby získaly studenty a udržely se. Konečnou situaci už asi tolik neřeší.

0 0
možnosti
MC

R^Bylo by dobré všude od shora dolů vidět vysokoškolsky vzdělané lidi, ale jak vytvořit spravedlivý funkční žebříček, aby ten nejslabší inženýr prolézal kanalizací a schopní zůstávali na vrcholu pyramidy? Socialismus ho rozhodně vytvořit nedokázal, ba naopak. Ovšem lidé neumí býti svobodní a ani o to majorita národa nestojí. Bohužel pravdou je, že vždy, až po válce se lidem otevřou oči a začnou ctít osobnosti, hodnotový žebříček se narovnává a závist rovných, rovnějších a nejrovnějších na nějaký čas ztrácí své "mírové" kořeny falešného kolektivismu. Přeji vše dobré.:-)

1 0
možnosti
AT

Jen aby to nedopadlo jak v Americe, kde kvůli černochům museli zmírnit maturitní otázky tak, že tu vytouženou maturitu získá i IQ tykve...

0 1
možnosti
LN

...myslím že na této úrovni už jsme....

5 0
možnosti
DK

Kamarad si nedavno nechaval postavit barak...Nebyla jedina firma, ktera by neco na tom baraku nezdupala. Nektere zavady byly vetsi, jine mensi, ale vzdycky neco zkazili, pritom se jednalo o veci, ktere cloveku, ktery s tim denne dela, musely byt jasne a ocekaval bych,ze ten proces uz budou mit zautomatizovany...Jo, najit dobreho remeslnika je dost velky problem.

1 0
možnosti
  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 975x
Jsem učitelka na střední škole, věkem starší, ale cítím se v pohodě a svěží. Mám devítiletou holčičku. Jsme, my dvě holky, spolu samy a vystačíme si. Je mi s ní fajn, je mi fajn i v práci, mezi mými žáky, je mi fajn na okouzlující Vysočině, která se pyšní úžasnou přírodou, čistým vzduchem a ...
Miluji psaní, mluvení a učení, což jsem skloubila dohromady, a tak se mohu plně ve svém zaměstnání plně vyžívat a užívat si.

Seznam rubrik