Diskuse

Školky

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

mikd

8. 1. 2009 20:45
...

u nás byly nevyužité prostory pronajmuty kadeřnictví, má to své výhody,maminy si cestou pro prcka mohou nechat upravit "hlavu", nicméně i u nás je teď nedostatek míst pro děti, ale upravit prostory zpět pro děti se nikdo nechystá, pronajímané prostory asi vynáší víc,než děti:-/

0 0
možnosti
LM

gamaorionis

8. 1. 2009 20:58
Re: ...

To je právě smutný důsledek vyspělého kapitalismu.. Správně by v nájemní smlouvě s tím kadeřnictvím mělo být zaneseno, že jde o pronájem na dobu určitou. By mělo... Teď mají obyvatelé asi jedinou šanci - pomocí tlaku na zastupitele (petice, vystoupení na schůzi města,..) si vymoct uvolnění prostoru pro školku. To by měla být zas ta světlá stránka kapitalismu:-)

LN

0 0
možnosti
DH

Denule

8. 1. 2009 20:09
rušení školek

V podstatě s Vámi souhlasím, ale zapomněla jste na jeden zásadní důvod, proč se školky ve městech  rušily - většinou se jedná o starší vilku s pěknou zahradnou na dobrém místě. Víte kolik radních již v bývalých "nepotřebných" školkách bydlí? (Píšu o Liberci, ale nedělám si iluze, že by to jinde bylo jinak). Bohužel. A pak se s velkou slávou případně postaví nějaká nová školka ( a nebo taky nepostaví, na malé děti není tolik vidět). 

0 0
možnosti
LM

gamaorionis

8. 1. 2009 20:52
Re: rušení školek

Máte pravdu. U nás taky byla školka v pěkné vilce, Školku zrušili, ale asi tam nikdo nebydlí, protože objekt chátrá. Ale počítám, že to někdo výhodně odkoupil..

LN

0 0
možnosti
HP

Hery Potrovka

8. 1. 2009 19:27
U nás

jaxi investor nemusí přemýšlet, jak školku postavit. Nebo už jste snad viděla někde stavět novou školku? Já ne. Co se postavilo do roku 89 stojí a zaplaťpánbůh za to, jinak ???  Mnoho lidí je rádo, že může žít v "králíkárnách", které jim pan Veškrna v 89 tak pomlouval: bydlíte v králíkárnách. A teď buďte rádi, že nejste pod mostem.Howk.

0 0
možnosti
LM

gamaorionis

8. 1. 2009 19:56
Re: U nás

Pohybuji se v projekci, takže ano, viděla. Školky postavené za totality stojí a fungují výborně - je to čistě funkčně řešený provoz. Ale bohužel je často ve městech zrušili a místo nich postavili právě ty méně vyhovující. A myslím, že každý investor by si měl set sekra rozmyslet do čeho investuje. ;-)

LN

0 0
možnosti
P

PetrBuben

8. 1. 2009 18:51
skolky!

Skloky jsou moc drahe! ja bych misto toho postavil vojenske zakladny. kazdou s radarem a raketami. co kdyby nas napadli nejaci teroriste???.... kdo ma penize na skolstvi, kdyz je treba zafinancovat miliardare a feudaly??  jak? snizenim mezd. uzavirkou skol a nemocnic..... rika se tomu zkorumpovany kapitalismus.

http://www.petrbuben.blog.idnes.cz

0 0
možnosti
JK

jhk2

8. 1. 2009 18:35
no jak myslite

vami navrzene spravne architerktonicke reseni  je hezke, ale tak je tedy postavime jak vy navrhujete a jeste poradte kdyz ji budu chtit pronajmou tak jako co ? myslite zesi nekdo pronajme obchod na rok?  invetsuje do svyho podnikani s tim ze za rok nebo mozna za dva se vystehuje ? co umistite do nevyuzite skolky?

0 0
možnosti
LM

gamaorionis

8. 1. 2009 19:24
Re: no jak myslite

Obchod samozřejmě nebude to pravé ořechové, ale takové ty věci jako kroužky pro děti, místo pro různé spolky a oddíly, třeba i menší administrativa by byly vhodnější... Samozřejmě do toho ti lidé půjdou s vědomím, že je to dočasné, ale třeba by jim to pro začátek i vyhovovalo. Netvrdím, že každý takový prostor v každé obci je pronajmuletný, ale za pokus to stojí. Na příklad nově založené mateřské centrum má vždy problém najít vhodné prostory menšího rozsahu - a spojitost s MŠ se přímo nabízí. Myslím, že obec v rámci svých aktivit téměř vždy bude mít něco, co by bylo vhodné umístit do takového prostoru, když nájemné nemusí být horentní a zvlášť Když zároveň podpoří školku.

Jinak děkuji za věcnou kritiku. :-)

LN

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1090x

Seznam rubrik