Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

tojsouveci

19. 1. 2009 11:08
I tak by to šlo

Ještě jedna možnost vysvětlení některých "Déjà vu ". Těch, kdy přijede osoba na nějaké místo na světě, kde nikdy nebyla a najednou má pocit, že to tam zná. Nabízí se teorie předchozích životů atd. Já jsem nikdy nebyl např. v USA a věřík, že kdybych se ocitnul v nějaké velkém městě, tak déjà vu žažiji také. Ne proto, že bych tam v minulém životě žil, ale proto, že během svého života jsme viděl už tolik amerických filmů, že by bylo spíše neskutečné, že by mě déjà vu  v USA nepotkalo. :-) 

0 0
možnosti
LM

gamaorionis

19. 1. 2009 12:32
Re: I tak by to šlo

Zajímavá teorie - ovšem to by znamenalo, že různé typy Déjá vu mají různý původ...

A k těm filmům - možná že to vysvětluje i ta má domnělá opět objevení se na nějakém místě - možná jsem to opravdu jen viděla v televizi... :-)

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

19. 1. 2009 0:53
Nemůžu

Sem napsat svůj názor na věc, jelikož by mě moji odpůrci zde na iDnes opět zesměšňovali. Za článek velká karma. R^

0 0
možnosti
PK

Ccecil

19. 1. 2009 8:18
Re: Nemůžu

ono to jde ještě víc?

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

19. 1. 2009 0:29
Násobné Déja vu..

ano.I to se stává. Moje teorie? Myslím,že jsou dvě: Jedna vědecky korektní a ta druhá ne. Tu první vám mohu sdělit tady: Každá událost je ukládána do mozku vzorcem dojmů. Do tří úrovní. První úroveň je mělká - události zapomínáme ihned a jsou záležitostí jen podvědomí.Dají se vyvolat hypnózou. Druhá úroveň je hluboká - středně a dlouhodobě uchovatelná paměť. Velkou úlohu v ní hraje čich,dominuje. Třetí úroveň jsou traumata.Ovlivňují naše podvědomí i vědomí podstatným způsobem. Člověk vnímá čas skrze "To co se stalo", "To co se děje","To co se může stát"...ukládá do mozku tuhle matrici.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

19. 1. 2009 0:37
Re: Násobné Déja vu..

Déja vu je nějaká porucha tohoto schématu. Matrice vykazuje nestabilitu. Důkazem toho je, že pokud posloucháte Déja vu a zachováte se "jinak"...může přijít další Déja vu..může se objevit kdykoliv a kdekoliv. Může dokonce i trvat relativně dlouho. Vědecky "nekorektní" teorie Déja vu...je ovšem mnohem zajímavější a lépe zapadá do pocitu harmonie ROZUMU a CITU...souvisí s věcmi, které věda neummí, nechce a nemůže ze své podstaty ani pojmenovávat. Lidé nejsou stroje..Celek není jen součtem jednotlivých poznatelných části, stejně jako hmota není jen "TO v ničem"..;-)

0 0
možnosti
N

neoau

18. 1. 2009 21:52
jen okamzik

U me to je pouze ten okamzik uvedomeni si, hned po te pocit povedomi jiz ale ztracim a vracim se do pritomnosti, kde se zpravidla jeste chvili snazim v duchu predpovidat beh veci pristich, ale bohuzel bez vetsicho uspechu:)) Minutove daja vu bohuzel neznam...

0 0
možnosti
LM

gamaorionis

18. 1. 2009 22:11
Re: jen okamzik

Taky mi je líto, když to zmizí... A je pravda, že se také snažím si to prodlužovat :-))

LN

0 0
možnosti
D

deatomizator-treti-generace

18. 1. 2009 21:48
pridam svoji teorii

;-D deja vu mate, protoze znate svoji budoucnost... clovek pravdepodobne ve spanku se nachazi v nejakym stavu, jako kdyby prijimal informace, ikdyz jakym zpusobem to je jedno... a potom mate deja vu, protoze tu informaci nebo situaci kterou zazijete, jste uz videla prave v tom spanku... najednou si na to vzpomenete, a dostavi se ten velice zvlastni pocit, jak vy rikate nad veci... tak si to vysvetluju ja... proste znate svoji budoucnost.

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1090x

Seznam rubrik