Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zabráníme zvyšování daní aneb slibem nezarmoutíš

LL O podrazu ODS a TOP 09 s (ne)zvyšováním daní jsem v posledních dnech přečetl tolik příspěvků, že by to možná vydalo na povídkový román. Přesto mi to nedá a i já přispěju svou troškou do mlýna. Opakovat před volbami mantru o tom, že nedopustím zvyšování daní a pak udělat pravý opak, je snad nejzákeřnější forma zločinu, kterého se lze v politice dopustit. A o takových zločinech se nesmí mlčet.

Tak jako komuniste po valce oklamali zivnostniky, oklamala ODS a TOP09 odpurce zvysovani daniwww.praha.eu

 


Takže tři poznámky:
1. Lhát se nemá
Schválně si vygooglujte (tak jako to udělal např. @kasparek) co psaly ODS a TOP09 o zvyšování daní na svých webech. A srovnejte to se současnou realitou. Daně se zvyšovat budou. A to prý kvůli kompenzaci nákladů na zavádění penzijní reformy. Tomu, co ODS a TOP09 předvedly, říkám kryptosocialismus, někdo ho prohlédl, někdo přemlouvál báby a nechal se napálit...
Dočetl jsem se, že někteří "pravicoví" voliči krok ODS a TOP09 obhajují. Zvyšování daní je totiž podle nich správné, protože reformy musí bolet. Takže použití socialistických metod nevadí, hlavně když to bolí...Uf!
2. Kupředu levá
ODS a TOP09 se svou politikou čím dál více přibližují levicovým stranám. Obě strany uzavřely na komunální úrovni se sociálními demokraty několik koalic. Stalo se tak i ve velkých městech, kde si jen blázen nechá namluvit, že se zde politika točí pouze kolem kanálů a veřejných komunikací, které nejsou ani pravicové ani levicové. TOP09 se na celoevropské úrovni přidala k evropských lidovcům, kteří se zasazují mj. o fiskální federalizaci, jednotné eurodaně a další dobroty ze socialistické kuchyně. Věci veřejné snad ani nestojí za zmínku, žádný program nemají, jako lehká děva (podobně jako kdysi lidovci a zelení) půjdou vždy s každým, kdo se jim odmění. A když jsou teď socialistické nápady in, proč se k jejich podpoře nepřidat. Všechny parlamentní strany prosazují socialistickou politiku, všechny strany jsou přesvědčeny, že se k prosperitě prodaníme. Vznik vlády Národní fronty s účastí všech parlamentních stran by byl oproti současnému stavu jen nepatrnou změnou.
3. Bezohlednost knihomolovů, nakladatelů a kulturní fronty
Nebezpečné jsou výzvy skupinek knihomolů, intelektuálů či reprezentantů tzv. kulturní fronty brojících proti zvyšování sazby DPH u knih. Z jejich nářků vyplývá, že kdyby u knih zůstala nižší sazba, se zvyšováním ostatních daní nebude problém. To není nic jiného než bezohlednost, která cosi vypovídá o vztahu intelektuálů ke svobodě. Nehledě na to, jak sebou intelektuálové nechávají manipulovat knižními nakladateli. Ti si hledí pouze vlastního zájmu. Sobecky se ani oni nebouří proti zvyšování daní obecně, ale vadí jim pouze zvyšování daní u knih. Tyto postoje pouze hrají do karet politikům, kteří si o sobě myslí, že jsou polobohy a mají právo určovat, zda je pro obecné blaho více prospěšný banán nebo Kafkova kniha. A podle toho pak stanovují, jakou sazbu daně na jednotlivý druh zboží či služeb uvalit.

 

Takže tři poznámky:

1. Lhát se nemá

Schválně si vygooglujte (tak jako to udělal např. @kasparek) co psaly ODS a TOP 09 o zvyšování daní na svých webech. A srovnejte to se současnou realitou. Daně se zvyšovat budou. A to prý kvůli kompenzaci nákladů na zavádění penzijní reformy. Tomu, co ODS a TOP 09 předvedly, říkám kryptosocialismus, někdo ho prokoukl, někdo přemlouvál báby a nechal se napálit...

Dočetl jsem se, že někteří "pravicoví" voliči krok ODS a TOP 09 obhajují. Zvyšování daní je totiž podle nich správné, protože reformy musí bolet. Takže použití socialistických metod nevadí, hlavně když to bolí...Uff!

2. Kupředu levá

ODS a TOP 09 se svou politikou čím dál více přibližují levicovým stranám. Obě strany uzavřely na komunální úrovni se sociálními demokraty několik koalic. Stalo se tak i ve velkých městech, kde si jen blázen nechá namluvit, že se zde politika točí pouze kolem kanálů a veřejných komunikací, které nejsou ani pravicové ani levicové. TOP 09 se na celoevropské úrovni přidala k evropských lidovcům, kteří se zasazují mj. o fiskální federalizaci, jednotné eurodaně a další dobroty ze socialistické kuchyně. Věci veřejné snad ani nestojí za zmínku, žádný program nemají, jako lehká děva (podobně jako kdysi lidovci a zelení) půjdou vždy s každým, kdo se jim odmění. A když jsou teď socialistické nápady in, proč se k jejich podpoře nepřidat. Všechny parlamentní strany prosazují socialistickou politiku, všechny strany jsou přesvědčeny, že se k prosperitě prodaníme. Vznik vlády Národní fronty s účastí všech parlamentních stran by byl oproti současnému stavu jen nepatrnou změnou.

3. Bezohlednost knihomolů, nakladatelů a kulturní fronty

Nebezpečné jsou výzvy skupinek knihomolů, intelektuálů či reprezentantů tzv. kulturní fronty brojících proti zvyšování sazby DPH u knih. Z jejich nářků vyplývá, že kdyby u knih zůstala nižší sazba, se zvyšováním ostatních daní nebude problém. To není nic jiného než bezohlednost, která cosi vypovídá o vztahu intelektuálů ke svobodě. Nehledě na to, jak sebou intelektuálové nechávají manipulovat knižními nakladateli. Ti si hledí pouze vlastního zájmu. Sobecky se ani oni nebouří proti zvyšování daní obecně, ale vadí jim pouze zvyšování daní u knih. Tyto postoje pouze hrají do karet politikům, kteří si o sobě myslí, že jsou polobohy a mají právo určovat, zda je pro obecné blaho více prospěšný banán nebo Kafkova kniha. A podle toho pak stanovují, jakou sazbu daně na jednotlivý druh zboží či služeb uvalit.

 

Autor: Marek Numerato | pátek 25.2.2011 20:03 | karma článku: 22,77 | přečteno: 1644x
  • Další články autora

Marek Numerato

Kdo chce, parazita si vždy najde. Zásluhou státu

Stačil jeden výrok stínového ministra financí Jana Mládka na stranickém sjezdu ČSSD a česká média i široká veřejnost se začaly seriózně zabývat tím, zda jsou živnostníci parazity. Byl jsem zcela udiven tím, kolik lidí na tuto hloupou hru přistoupilo. Zvláště mě pak překvapilo, jakou taktiku někteří živnostníci zvolili, aby se nařčení z parazitismu ubránili.

19.9.2013 v 16:55 | Karma: 23,14 | Přečteno: 1206x | Diskuse| Politika

Marek Numerato

ČSSD a KSČM. Minimální rozdíly nejen u daní

Kdykoliv ČSSD řeší vnitrostranické otázky, dojde i na otázky novinářů týkající se spolupráce sociálních demokratů s komunisty a na (ne)platnost Bohumínského usnesení. Tyto otázky jsou již zcela bezpředmětné. Na tom, zda bude ČSSD vládnout na celostátní úrovni s komunisty vůbec nesejde. ČSSD je již sama o sobě stranou komunistickou - s představiteli, kteří se nestydí za komunistickou minulost, za komunistickou rétoriku ani za prosazování komunistického programu.

16.3.2013 v 17:02 | Karma: 28,28 | Přečteno: 909x | Diskuse| Politika

Marek Numerato

Skandinávský model aneb dost už bylo bludů o ráji na zemi

Skandinávský model kladoucí důraz na zajištění širokého spektra služeb ze strany státu a založený na vysokém zdanění a progresivních přímých daních, nám mnozí politici, novináři, ekonomové a další předkládají za vzor hodný následování. Propagátorem švédského socialismu je i jeden z favoritů prezidentské volby Miloš Zeman.

2.12.2012 v 11:35 | Karma: 22,22 | Přečteno: 2803x | Diskuse| Ekonomika

Marek Numerato

Hospodářská komora chce kartu pracovníka. Zaplatíme ji všichni?

Hospodářská komora lobbuje u ministerstva práce za zavedení elektronické karty pracovníka, ve které by byl zaznamenán průběh zaměstnání, lékařské prohlídky pracovníka či jeho proškolení například v oblasti bezpečnosti práce. Karta má rovněž evidovat, od kdy je pracovník zaměstnán.

23.11.2012 v 21:40 | Karma: 22,91 | Přečteno: 1557x | Diskuse| Ekonomika

Marek Numerato

Londýn se chystá na svátek. Skutečně?

Miliardy liber musela vysát britská vláda z kapes daňových poplatníků, aby mohla být v příštím týdnu zahájena olympiáda v Londýně. Celkové náklady na ostře sledovanou sportovní akci se vyšplhají na 11 miliard liber, přestože původní odhady počítaly s nižšími částkami.

22.7.2012 v 12:35 | Karma: 19,08 | Přečteno: 1535x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...