Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

ctvrta.sudicka

21. 10. 2009 0:08
"nevychovanost"

Tak já mám v obchodě fůru zkušeností a navíc studuju psychologii (u práce na plný úvazek v obchodním centru:o) A můžu Vám s klidným svědomím říct, že problém "nevychovaných prodavaček" fakt není v tom, že by byly nevychovaný.:o) První problém já spatřuji v organizaci práce. Nemám zkušenosti s prací v zahraničí, nicméně v českých obchodech připadá na jednoho zaměstnance fakt docela dost povinností. Kdesi jsem, myslím, že zrovna na blogu idnes četla nějakou poznámku, že v naší drahé vlasti máme místo prodavačů vyskladňovače:o) Trefné, protože v našich obchodech a zejména OC musí zaměstnanci často vysklaďňovat, naskladňovat, přeskladňovat a přejímat a tak celkem závodním tempem a tímtéž tempem potom obsluhovat:o) Takže práce fakt fůra a samotná obsluha zákazníka za pultem je tak pětina povinností.

0 0
možnosti
AM

ctvrta.sudicka

21. 10. 2009 0:12
Re: "nevychovanost"

Další věc, že bych v pracovníkům v obchodě zavedla normálně supervize a vůbec pravidelnou spolupráci se systemikem. Protože jak už psala dole paní, co pracuje ve zdravotnictví tak práce s řadou lidí není lehká, zejména se sortou, která se doma nudí a tak si venku otevírá pusinku:o) Takže pak personál klouže do votrávenejch ksichtů tak nějak automaticky:o) A tak, dost filozofií, jdu spát. Celý den jsem naskladňovala, přeskladňovala, dělala inventuru, hlídala kasu a prodejní plochu, parádní standartní šichta (12 hodin + 2 přesčasové), mám dost. Jo a mimochodem, asiaty miluju:o)))))))

0 0
možnosti
J

jehoň

20. 10. 2009 16:34
Vietnamská lekce. Z čeho?

Nemohu souhlasit s autorem článku o slušných Vietnamcích. Ano, vypadají slušně,ale to je jen základní maska zkušeného kšeftaře.Zkuste mu však postavit na odpor. Buď neumí cesky nebo Vám sprostě vynadá českými nadávkami z nichž je nejobvyklejší slovo začínající písmenem č, což jsem zažil na vlastní kůži.

Žiji v menším městě a nikdy jsem se nesetkal, až na jednu výjimku,s neochotou perzonálu; pokladnÍ vždy s úsměvem slušně pozdraví a poděkuje za nákup. Ve vietnamském obchodě s potravinami bych si nekoupil ani tři dny starý rohlík. Nejhorší na tom však je, že při slevách supermarketech vykupují zlevněné potraviny všeho druhu, aby je potom o 10 km dále prodávali ve svých obchodech se 100% přirážkou zejména starým a nemohoucím lidem pro které jsou supermarkety fyzicky i finančně nedostupné. Jejich drzost při těchto "nákupech" je nezměrná. Jistě se to netýká malých prodejců, ti dělají co můžou a s nostalgií pozorují své zbohatlé soukmenovce, kteří si vozí zadky v Audinách, BMW aj.,

0 0
možnosti
C

ctenar1970

21. 10. 2009 22:57
Re: Vietnamská lekce. Z čeho?

Z ceho? chovani s zakazniky v duchu"Nas zakaznik,nas pan".T.Bata radil:Budovejte lidi driv nez prumysl.Same moudre rady ne od Vietnamcu ale od "kapitalistickych" Cechu,ktere raskonici se uci lip,nez sami Cesi;-D

0 0
možnosti
A

adela1

19. 10. 2009 19:08
vy nevíte, o čem je život

mám, dojem, že nevíte, o čem mluvíte, pracuji ve zdravotnictví a tudíž musím každého pozdravit i mu poděkovat, nicméně i na nás bývají lidé neurvalí a sprostí a dokážu si představit, co za den schytají "kyselé" prodavačky.Vietnamci posedávají denně u svých hadříků a nemusí umět nic.My musíme nejenže znát spoustu teorie, nesmíme dělat chyby, pokud lidem radíme, musíme mít v pořádku podklady pro pojišťovny, někdo musí v pořádku přebrat zboží a vést účetnictví, jen tak mimochodem nám musí denně sedět kasa na korunu a pokud ne, je malér a ještě si na nás otvírají ústa lidé, kteří se pravděpodobně doma nudí, mimochodem spousta z nich má problémy s hygienou.Zkuste to někde za pultem v létě, kdy musíte zaskakovat za kolegy,kteří mají dovolenou, budete tam od rána do večera, budou Vás bolet nohy, nepochybuji o tom že VY budete mít úsměv od  ucha k uchu a druhý den tam radostně naklušete znova.

0 0
možnosti
P

praveverka

19. 10. 2009 20:07
Re: vy nevíte, o čem je život

Kdo říkal že nemůžete založit Večerku? ;-D

0 0
možnosti
MR

Martina 77

19. 10. 2009 13:16
Souhlas

Vietnamskou komunitu celkově vnímám jako přínosnou pro naši společnost!!

0 0
možnosti
MI

Marika_88

18. 10. 2009 21:57
nedivím se

Já s vámi v podstatě souhlasím. Nicméně je to o tom, že prodavačky nemají zisk z vašeho nákupu. Jejich chování je pochopitelné, když sedí a poslouchají pípání už 10. hodinu.

0 0
možnosti
PH

petrph

18. 10. 2009 18:06
No odpověděl jste si sám

Vietnamec - vlastní obchod, vlastní zisk, vlastní rozhodování o tom co a za kolik bude prodávat a vydělávat...Česká prodavačka, zaměstnankyně za minimální plat , prodá (podá) o co si kupující řekně, nemá žadný zájem či profit z toho jak je spokojen

0 0
možnosti
P

praveverka

18. 10. 2009 17:47
Máte pravdu!

Situace v obchodních domech se strašně zhoršuje. Pro jídlo chodíme k Vietnamcům jelikož tím ušetříme čas i benzín. A když  něco zrovna nemají, tak si to zapíšou a druhý den je to na pultu. Prodávají tady přes deset let a nikdy nebyly stížnosti na jejich chování.

0 0
možnosti
P

poiuyt

18. 10. 2009 16:09
Kdyz Vietnamci podnikaji uspesne

vase hodnoceni je spravne,bez ohledu na to,do jake miry zde diskuteri souhlasi s vami.

0 0
možnosti
PJ

Hip

18. 10. 2009 14:54
taky už jsem rezignoval

Například moje přítelkyně při vstupu do obchodu automaticky zdraví. Odpovědi se dočká málokdy. Pokud prodavačka při vstupu pozdraví a v některých obchodech to mají povinné, milerád jí odpovím. Vietamci jsou celkově slušnější než Češi. Vychází to z jejich kultury a žebříčku hodnot.

0 0
možnosti
JK

kéňa

18. 10. 2009 14:44
je to jednoduché

vcházíme zdravíme, co chci po druhých, udělám sám.O čem se bavíme ?

0 0
možnosti