ČSSD ještě nevyhrála, epidemie konformismu už ale řádí

Vítězství sociální demokracie ve volbách už nejspíš nikdo neodvrátí. Mnozí této skutečnosti již začali přizpůsobovat své činy a chování. S každým dnem se rozšiřují zástupy těch, kteří skáčou, jak sociální demokrat pískne.

Zmeni Policie CR svuj slogan na "Pomahat a chranit CSSD"?iDnes.cz

Tento jev je nejvíce patrný na průběhu tzv. Voleb nanečisto, akce pořádané organizací Člověk v tísni na středních školách. Zajímavý projekt měl odhalit politické preference především těch středoškoláků, kteří ještě letos volit nemohou. Sociální demokraté moc dobře vědí, že nejmladší generaci jejich papalášské chování vesměs neimponuje. Aby nevyšla najevo jejich mizerná podpora u mladých lidí, rozhodli se představitelé ČSSD od začátku projektu házet Volbám nanečisto klacky pod nohy. Sociální demokraté nejenže si prosadili fakt, že výsledky studentských voleb budou zveřejněny až po reálných sněmovních volbách, ale dokonce se jim  podařilo přesvědčit ministryni školství Kopicovou, aby se zřekla záštity nad projektem. Ministryně budící podezření, že je posedlá touhou zůstat v čele rezortu i ve vládě řízené Jiřím Paroubkem, sociálním demokratům vyhověla.

Silný charakter neprojevili ani ředitelé, kteří své školy do projektu přihlásili a po nátlaku dua Rath - Hašek, účast ve studentských volbách stáhli. Jako člověk silných zásad se neprojevil ani Šimon Pánek, jeden z hlavních studentských vůdců Sametové revoluce a dnes ředitel Člověka v tísni. I on pravidla Voleb nanečisto upravoval dle potřeb sociálních demokratů.
Nejsou to však jen studentské volby, v jejichž průběhu se projevuje snaha konformně smýšlejících jedinců zavděčit se budoucím vítězům voleb. Volební manažer Lidového domu Jaroslav Tvrdík si vyšlápl na prozatímního ředitele veřejnoprávního rozhlasu Petera Duhana s tím, že Český rozhlas v předvolebním vysílání využívá k průzkumu volebních preferencí pouze agenturu SC&C. Výsledky, které zveřejňuje, zřejmě neodpovídají představám ČSSD, a tak se Peter Duhan rozhodl, že rozhlas bude ve vysílání využívat i služeb agentury STEM. Zasvěcení dobře vědí, že právě agentura STEM je dvorním dodavatelem průzkumů na objednávku sociální demokracie. Že by prozatímní ředitel Duhan dělal vše proto, aby se v čele možná veřejnoprávního, ale stěží nezávislého média udržel i po volbách?
A aby toho nebylo málo, do řad služebnictva ČSSD se v právě končícím týdnu přidala i policie. Ta prakticky bezdůvodně legitimovala na úterním pardubickém mítinku ČSSD aktivisty, kteří svými transparenty přišli vyjádřit nesouhlas s politickými názory a postoji sociálních demokratů. Chování policie zavání zastrašováním a fakt, že aktivisty legitimovali policisté nejen v uniformách, ale i v civilu, připomíná policejní praktiky z doby minulé. Není náhodou, že policii ovládá sociální demokrat Pecina, který časopisu Týden poskytl následující vyznání: "Za členství v SSM se nestydím, za to v ODS ano."
A co uděláte vy, abyste se sociálním demokratům zavděčili?

Autor: Marek Numerato | sobota 1.5.2010 11:27 | karma článku: 33,88 | přečteno: 1700x