Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MG

Na UK jsem se se situací, v níž by někdo reálně využíval údaj z kolonky Pohlaví, setkal jednou. To když jsme na anatomii na 1. LF UK měli jednoho stařičkého profesora, který byl tak věrný tradičním hodnotám, že kdykoli šel zkoušet holku, měl v kapse připravenou hrst zrní, aby pokaždé, když holka něco neuměla, mohl to zrní vysypat před ní na stůl na znak toho, že ji považuje za slepici. A samozřejmě byla spousta dalších, kteří své diskriminační praktiky nevystavovali takhle na odiv, ale studenti je pociťovali. Že by kolonka Pohlaví plnila jakoukoli užitečnější funkci, jsem nezaznamenal, takže nevím, komu kromě takových starých úchylů bude chybět. A je to taky další ukázka toho, že kdyby se někteří samozvaní ochránci tradičních hodnot uměli chovat, tak jim na ně nikdo nesahá, ale když se někdo chová jako spratek a hází své hračky po ostatních dětech, tak mu je mají rodiče sebrat a šmitec.

1 1
možnosti
JB

J64á83n 17B58o69k41o47r

14. 10. 2020 15:19

To mi príde ako hovadina. Správny pedagóg by mal mať v prvom rade držať v hlave veci ohľadom štúdia a nie kartotéku toho, ako má koho oslovovať. Ak som muž, tak som proste muž a keď ma niekto tak bude titulovať, tak ako ma to môže uraziť? Aj keď si o sebe napr. myslím, že som lietadlo. Jako tiež sa stretávam s oslovením, ktoré mi možno nie sú po chuti (či už chce byť niekto vtipný, alebo to má tak zaužívané), ale táto generácia snehových vločiek snáď považuje za zločin už len keď sa na nich niekto špatne pozrie (resp. si to tak len vyložia).

2 1
možnosti
JK

Pane Bokore, vy znáte někoho, kdo si o sobě myslí, že je letadlo? Pokud ne, a jenom jste si o tom někde přečetl, proč to tady používáte?

0 1
možnosti
JK

Nožičkův článek je zcela nesmyslný, ale na jeho základě tu exhibují různí diskutéři se svými pošahanými představami. Studenti si nechtějí volit pohlaví, nýbrž chtějí zrušit kolonku pohlaví v informačním systému a volit si oslovení. To je ale sakra rozdíl od toho, co zde prezentují a rozvíjejí různí diskutéři, kteří tak usvědčují spíš sami sebe, že jsou úchylní přinejmenším v představách.

1 4
možnosti
VK

Pokud by někteří nezměnili pohlaví oproti tomu, uvedenému v OP, takovéto nesmysly by neřešili. A požadavek, aby byli oslovováni třeba vymyšlenými přezdívkami, to už je jen třešínka na dortu.

Co naplat, pokud pan Nožička napíše blog o školství (a širokým obloukem se přitom vyhne Zemanovi), obvykle trefí do černého.

1 2
možnosti
PN

P90e83t45r 32N59e92d94o37m23a

13. 10. 2020 17:55

pokud je mozne si zvolit pohlavi, tak je zrovna tak logicke, abych si mohl zvolit svuj vek neboli kolik je mi let. Kdyz se citim na 15let, jsem diskriminovan pokud na me okoli a system nahlizi jako na padesatnika. Chci mit slevu na MHD, pridavky na dite, chci zpet do skoly jako zak a chci mit 15lete kamaradky se kterymi budu chodit na WC, pac se citim jako divka.

2 1
možnosti
JK

Žvaníte, pane Nedomo. Myslím, že byste rychle vycouval, kdybyste měl skutečně žít jako patnáctiletá dívka. O to ale nikdy nešlo ani nejde, to jsou jen vaše hloupé představy.

1 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Já bych si chtěla zvolit věk. Hned bych byla v důchodu a v současné době, kdy se sice všechno " zavírá ale nezavírá" bych měla své malé ale jisté. Žádné odvody, obavy, jak vyjdu a z čeho zaplatím státu, za to, že můžu vůbec pracovat, žádné debilní kecy o zločinných živnostnících, kteří jistě kradou a loupí, by mě už nedostávaly do stavu dnes už naprosté otupělisti, (vede je třeba má sousedka už v důchodu a její dcera pohodlně usazená ve státní správě)....a zvolila bych věk i na dopravu gratis, důchodci, pokud vím, něco takového mají. A v tomto požehnaném věku bych vyčkala na lepší časy.

2 0
možnosti
VB

Zavedl bych jim tam jen jednu kolonku, kterou by určovala univerzita.

Všem podepsaným v petici bych ji vyplnil jednoznačně: "Vyloučen ze studia z důvodů IQ houpacího koně"

2 0
možnosti
Foto

:-/ Tyto iformace o matfyzacich jsou typickym HOAXem a studenti i skola se od teto falesne zpravy distancuji. Je to fakt smesne cemu jsou schopni ctenari uverit;-€

1 1
možnosti
Foto

Pokud jsou vrcholnými představiteli Karlovy university pedagogové jako M.C. Putna, tak bych se v našem školství nedivil vůbec ničemu

4 3
možnosti

chci aby me oslovovali v mnoznem cisle stredniho rodu :-)

0 0
možnosti
DH

D87a61v78i19d 33H62o24l45e29c

12. 10. 2020 10:10

Spíš by se měla jedna kolonka přidat. Sexuální úchylka.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,27
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik