Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

Asi by bylo vhodné mít nějaký nástroj, který by reguloval nesmyslné přidávání st. zaměstnancům. Možná ho nová vláda vymyslí. R^ KarmaR^

0 0
možnosti
MK

Platy státních zaměstnaců by měly být závislé na hospodaření státu. Stejně tak je to u zaměstnanců normálních firem.

Když bude státní rozpočet v přebytku, ať se klidně platy zvyšují. Stejně jako u úspěšných firem. No a když stát hospodaří špatně a je tu rozpočtový schodek, pak by měly klesat i státní platy. Ani u firem ve ztrátě tomu není jinak.

Fialova vláda se ke státním zaměstnancům chová dost velkoryse. Místo snižování hodlá platy jen zmrazit. Je příliš troufalé za to očekávat od státních zaměstnanců vděčnost?

5 0
možnosti
JN

"Když stát hospodaří špatně a je tu rozpočtový schodek, pak by měly klesat i státní platy." - no jo, jenže to by pak např. znamenalo, že když loňský rok v důsledku pandemie covidu skončil ekonomicky špatně, tak je třeba snížit platy mimo jiné i zdravotníkům ve státních nemocnicích, přestože v době covidu jedou na vyšší výkon než obvykle a navíc je jich v řadě regionů nedostatek...

0 0
možnosti
MP

Zmrazit je málo. snížit o 30 procent. Měl by být v zákonech zakotven princip solidarity a platy policajtůl, úředníků, ministrů a poslanců by měly sledovat příjmy nejpostiženějšíc skupiny.

0 0
možnosti
MV

Vy jste tomu zase dal, pane Nozicko

pri Vasi pameti me zarazi, ze jste pri tom vsem kydani jaksi pozapomnel, ze proti zmrazeni platu se sveho casu ozvali i clenove ANO

tenkrat, prosim, pripomente mi, jste se take vypsal?

2 5
možnosti
JN

Pane Valičku, a neopisujete náhodou od pana Horenského? ;-)

Ale máte samozřejmě pravdu, tenkrát v Senátu proti zmrazení platů hlasovali i dva (slovy dva) senátoři za ANO, takže se Vám i některým jiným hluboce omlouvám za to, že jsem tuto jistě velmi podstatnou věc opomenul v dnešním článku zmínit. :-)

7 0
možnosti
JK

Jsem myslel, že po tom hrozném žvástu minule, za který jste to poprávu schytal, si dáte aspoň pauzu nebo větší pozor, ale to ani náhodou, co?

2 7
možnosti
JN

A vy si vážně myslíte, že když to v diskusích "schytám" od takových jako vy plus několika dalších zdejších nejmenovaných "es", tak z toho mívám těžké spaní? To si teda trochu moc fandíte... ;-)

Váš názor na mé články pro mě pane Kubíčku opravdu podstatný není - spíš bych si asi lámal hlavu nad tím, co jsem udělal špatně, pokud byste článek v diskusi pochválil. :-)

7 2
možnosti
AM

A23d55a27m 39M39a27l51ý

6. 1. 2022 7:40

Pan Nožička by platy soudcům pochopitelně nezmrazoval.

Není naivní.

A ví, že je to jen populistické Fialovo gesto.

To pan Babiš, to bylo něco jiného, ten to myslel s lidem upřímně ;-(

12 2
možnosti
  • Počet článků 1595
  • Celková karma 39,68
  • Průměrná čtenost 3239x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik