Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Můžete definovat rozdíl mezi úspěšným podnikatelem a oligarchou. A navíc úspěšným oligarchou a neúspěšným oligarchou? ;-D A dále se zkuste zamyslet nad rolí kněze? Jaké je poslání kněze? Vést duchovně věřící a poskytovat svátosti, anebo vstupovat do politického dění a budovat svou kariéru?! Kristus vystoupil proti kněžím Chrámu, avšak nikdy nevystoupil proti římské moci v provincii. Za své konání nesbíral finančně okořeněné Templtonovy ceny. Vedl věřící k pokoře a skromnosti, brojil proti hamižnosti.

Kněz Halík je rozhodně velkým opakem toho, co by podle Krista kněz měl být....Rv

0 0
možnosti
Foto

Pane Nožičko je potřeba si ujasnit (jak vám i níže psali) kdo je to oligarcha.

Oligarcha je člověk, který v jedné osobě koncentruje moc politickou i ekonomickou přičemž ta ekonomická síla musí být velmi výrazná.

Například Andrej Babiš.

Pak jsou podnokatelé co podporují politiky, ale sami aktivně v politice nepůsobí-to je běžný přijatelný způsob (někdo tu politiku zaplatit musí). Je to např. pan Jančura, či pan Bernard z okolí Andreje Babiše (i když ti už jeho podporu ztáhli) a třeba i zmiňovaný pan Sekyra. Tito lidé ale nejen nejsou Oligarchy, ale ani nemají moc ovládat politiky (minimálně ne zcela)-prostě podporují lidi o kterých si myslí, že u nás vytvoří lepší prostředí (i pro podnikatele)

Jsou podnikatelé co působí v politice, ale stěží mohou být považováni za Oligarchy, na to nejsou dost bohatí-např, pan Bárta.

A ne pan Halík se zdaleka nepodobá panu Zemanovi ani vystupováním ani v souvislosti s lidmi kolem něj. Například se nedá předpokládat, že by uděloval diplomatické krytí představitelům soukromých Ruských nebo jiných společností a bral je sebou na oficialní jednání.

3 4
možnosti
JN

Pane Polický, já samozřejmě vím, kdo je to oligarcha a právě proto mně přišlo trochu úsměvné, když pan Halík ve včerejším pořadu označil za příklad oligarchy Jaroslava Tvrdíka.

Vámi zmíněný Andrej Babiš samozřejmě příkladem oligarchy je, ale ten není ve své aktuální politické funkci díky Zemanovi, nýbrž díky hlasům voličů v posledních parlamentních volbách.

3 2
možnosti
Foto

Docela souhlas , pouze jednu připomínku. Operujete s pojmem " dřívější člen KSC".....

Mno , ze tří nejvyššších představitelů ČR jsou dva z tohoto ranku ( Zeman , Štěch). Ten třetí (Hamáček) byl tehdy příliš mlád a zaneprázdněn studiem. Jinak by to bylo 100 % - o tom jsem přesvědčen.

Opravdu - jsme zemí Kafky i Haška....:-(

1 0
možnosti
JN

V tom máte pravdu, ale jde o to, že zrovna panu Halíkovi nebo politikům z KDU-ČSL, kteří se zpravidla proti komunistům tak zásadově vymezují, Sekyrovo předlistopadové členství v KSČ nevadí...

0 0
možnosti
PB

..... tak nakonec su rád že aspoň ten Trump z teho vyšel čistej,- v Americe nemají vůůůbec žádný oligarchy a proto tam prezidetský kandidáty dotujou enem ti úspěšní podnikatelé,- ..... nóóó, a když přestane šlapat brázdu tak ho ti úspěšní podnikatelé vodstřelijou,- taky kdo jinej, žejo,- když tam ty oligarchy nemajou V!!!

8 0
možnosti
JR

J96a67r62a 76R86a84n68k

27. 4. 2016 2:47

Ale no tak, Peto....jak vysel ten Trump cisty8-o.....mam pocit, ze ctes same pozitivni veci a jen to, co se dozvis z ceskeho tisku..... Prave se na nej chysta u soudu Cynthia Kern, protoze dluzi "big money" studentum, kteri si zaplatili jeho pofiderni universitu, to kdyz uz jsi odbocil OT

2 0
možnosti
Foto

Mocní si užívají své moci, jiní se spojují s podnikateli přisátými na státní penězovody a ovce se tu erudovaně přou, který lupič je ten správný k jejich okradení. Na druhou stranu je třeba přičíst k dobru to, že autor, bez ohledu na to koho kritizuje, nebo koho chválí, obhajuje systém, který ho živí a přináší mu určitou prestiž ve společnosti.

0 0
možnosti
JM

Pan Halík navštivil také ČRo Dvojka. Na dotaz, proč u nás uprchlíci žít nechtějí odvětil: "Asi ztrácíme atraktivitu, která byla dána osobností prezidenta Václava Havla." Myslím, že není lepšího příkladu totální odtrženosti tohoto myslitele od reálného života.

36 1
možnosti
JR

J36a39r71a 23R85a33n51k

27. 4. 2016 2:47

A nemel pravdu???

1 0
možnosti
JM

Nebyly to Události komentáře, nýbrž Interview 24. Povýšený Halík nad většinovou společnosti, kterou dle něj zachvacuje rakovina extrémismu a naproti vrnící Tvarůžková. Když už rozebírali tu imigraci, mohla se ho zeptat, proč tak straní islámu, proč by u nás stavěl mešity, proč by to dělal i přes nesouhlas naprosté většiny obyvatel a jestli právě on a jemu podobní apologeti islámu nejsou tím extrémem. Mohla se ho zeptat, ať jmenuje alespoň jedinou pozitivní věc, kterou by naší společnosti muslimská imigrace přinesla. Ale to ne, panu Halíkovi se v České televizi zásadně nekladou nepříjemné otázky, panu Halíkovi se musí naslouchat. Je to totiž morální autorita.

V Radiožurnálu dnes KONEČNĚ redaktorka udělala pokus o novinařinu a kladla Halíkovi také nepravdoláskové otázky. Halík byl najednou znejistěn. Ze všech se sice vylhal, protože košatě mluvit to on umí, ale bylo cítit, že ho to celkem sralo. A mě zas velice potěšilo. Je houšť!

25 2
možnosti
JN

Omlouvám se za tu záměnu Událostí a Interview 24 (v článku jsem to nyní opravil).

2 0
možnosti
PK

P47a66v70e32l 57K54u21l60a

26. 4. 2016 21:05

Na co všechno vy nepřijdete, abyste mohl toho vašeho Zemana chránit :-D

7 16
možnosti
Foto

Spíš, na co na všechno nepřijde Halík, aby ho mohl pomluvit.

22 1
možnosti
VF

Halík prezidentem nebude. Kandidovat si může ale dopadne jak Fišer;-D

6 0
možnosti
Foto

Nevolil bych ani jednoho, ale myslím, že převaha Fišera nad Halíkem by byla nejméně 3:1.

6 0
možnosti
  • Počet článků 1589
  • Celková karma 39,87
  • Průměrná čtenost 3227x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik