Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŘK

Takže představa, že v Africe žijí snědí nebo černí lidí je "rasový stereotyp"?8-o

Hmm, tak tedy očekávám, že rasová korektnost bude oboustranná a v nějaké příštím filmu o druhé světové válce budou členy SS, SA nebo Hitlerjugend hrát i černoši nebo asiaté, protože představa nacisty jako blonďatého modrookého árijce je jasný rasový stereotyp :-P

3 0
možnosti
JB

Jestli si nedokážete představit, proč to někdo může vnímat rasisticky, tak se zkuste podívat, co byly tzv. "minstrel show." Je to v podstatě ten jediný důvod, proč je začerňování obličejů považované za necitlivé.

Čech to těžko pochopí, ta tradice tady nebyla. Jenom by bylo dobré vědět, že jinde byla a že to tam díky tomu může způsobit emoce. Když se budeme snažit vzájemně nejdřív pochopit a až pak teprve odsoudit, tak se nám bude žít mnohem líp.

2 2
možnosti
JB

Tak teď už jenom poprosím o reakci Elišku Kutnohorskou a Járu Cimrmana a budu mít Stroupežnický trio kompletní ;-D

0 0
možnosti
IH

Tak nějak si nemůžu vzpomenout, kdy jste napsal blog, který byl protirasistický. Zato jich máte spoustu, kde se navážíte do lidí, kterým se rasismus z duše hnusí. Když občas někdo přestřelí, tak to zveličíte.

Většinou si však nijak nezjistíte souvislosti, co třeba historicky znamená pro západní Evropu a USA stereotyp bělocha se začerněnou tváří na divadle. Až si to zjistíte, dost vás to překvapí. A třeba pak pochopíte i proč je v tom spatřován rasismus.

Ale co čekat od člověka, jenž se s kulturním rozhledem dostal jen tak daleko, že ví, že existuje hra Othello, mouřenín benátský (mouřenín znamená černoch), ale evidentně ji nikdy neviděl.

Poradil bych vám, udělejte si napřed rešerše, než vyplodíte něco podobného, ale proč, že? Když nadávání jde prostě samo a musí jít od srdce, i když pak vypadáte za hlupáka.

4 5
možnosti
JN

V tom, že jsem nikdy nenapsal protirasistický blog, se mýlíte. Viz následující odkazy:

https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=233750

https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=667619

Za toho Othella si sypu popel na hlavu, stalo se... Ovšem nemyslím si, že by tohle (stejně jako ta určitá nepřesnost ohledně Sorbonny) byla věc, jenž by měla vliv na podstatu toho, o čem je blogu řeč. Hezký den.

0 0
možnosti
Foto

Jste si jistý zda šlo o protest proti rasismu,či proti historické neznalosti?50 dcer Danaových nebyly černošky,stejně jako jejich otec,zakladatel rodu Danau,tak se v Aischylově době nazývali "staří" Řekové a to jistě černoši nebyli.:-)Starověký autor Prosebnic by se asi divil....

1 0
možnosti
DP

Není náhodou v Othellovi černej právě ten Othello?;-)

2 0
možnosti
JN

Ach jo, máte pravdu... :-/

0 0
možnosti
IM

I94v62a19n 63M10i51n74á20ř

1. 4. 2019 10:43

Lidé, kteří se tak ostentativně pohoršují nad těmito nesmysly - jsou ve skutečnosti - horší než rasisté. Zcela uměle a záměrně vytvářejí nenávistné klima tam, kde by to normálního člověka ani nenapadlo.

8 0
možnosti
PB

kde by to normálního člověka ani nenapadlo...

V tom případě se v prvé řadě neshodneme nad významem pojmu "normální člověk".

1 0
možnosti
JB

J69i84r84i 74B11o93r

1. 4. 2019 10:28

Máte vkus,vy si vždycky najdete téma.

4 0
možnosti
JN

Tak se hluboce omlouvám, že jsem se včera nepřidal k té více než desítce blogerů, co včera svůj blog věnovali slovenským volbám a vítězství paní Čaputové. :-/

4 0
možnosti
OU
JN

Úžasné, Rostislave - po téměř dvou hodinách usilovné práce se vám přece jen podařilo nějakou nepřesnost v mém článku nalézt. ;-)

Takže za drobnou nepřesnost se čtenářům omlouvám a uvádím vše na pravou míru:

"Sorbonna je součástí Pařížské univerzity, nejstarší francouzské univerzity, jež vznikla nejspíše někdy kolem roku 1160. Jméno Sorbonna je odvozeno od teologické koleje této univerzity, založené v roce 1257, a ta dostala jméno podle svého zakladatele, jímž byl Robert de Sorbon.

V současné době neexistuje Sorbonna jako samostatná univerzita, ale reformou z roku 1970 byla včleněna do Pařížské univerzity."

Což ovšem nic nemění na skutečnosti, že jste se níže v diskusi opět ukázal jako totální demagog.

10 0
možnosti
PB
OU
JN

Nějaký odkaz, dokládající Vaše tvrzení, by byl?

4 0
možnosti
  • Počet článků 1602
  • Celková karma 38,80
  • Průměrná čtenost 3237x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik