Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Politikové a soudci mají vždy času dost - až to bude, tak to bude.

Premiér a hejtmani musí ale v krizových případech rozhodnout hned !

R^R^R^

1 0
možnosti
JK

Vy si představujete ten Ústavní soud jako bandu trotlíků, kteří se někde v zákulisí připravují hodit do něčeho vidle a přitom nevíte, že volby se budou normálně konat i kdyby se strany na změně volebního zákona nedohodly. Zásah Ústavního soudu se týká až fáze přepočtu hlasů voličů na poslanecké mandáty, jinak byl volební zákon ponechán v platnosti, podle zákona by pak přepočet provedl Nejvyšší správní soud. Údajný nedostatek času je jen Babišovo kňučení, nikdo jiný s tím časový problém nemá.

Zkuste místo psaní blogu učit tělocvik, to vám půjde líp.

0 3
možnosti
JN

Aha, další právní "odborník" v diskusi. :-)

A jinak: já tělocvik neučím a doufám, že vaše přítelkyně- učitelka neučí občanskou nauku.

0 0
možnosti
Foto

J67o91s34e48f 28B81á84r95t76a

16. 2. 2021 13:59

Kdy rozhodne ÚS, kdy bude třeba:-)

0 0
možnosti
MV

Babis a jeho band dostali ve snemovne policek a konecne musi zacit jednat. jak "jednani" v podani aktualni vlady dopadne lze predpokladat - uz pouha resuscitace pandemickeho planu o tom hodne vypovida... a dalsi vycuranost - pry "nova situace podporujici obnoveni NS" (po jednani s hejtmany)... ok. nekdo tomu i uveri. US soud konal spravne pri poslednim rozhodnuti stran prepocitavani hlasu a kona dobre i v situaci stran vyhlaseni NS. ze premier i prezident Ustavu CR ohybaji jak se jim zrovna hodi vime. znevazovat Ustavu CR mohou jen lide s "charakterem" Babise a Zemana - vidime to i tady na blozich

2 3
možnosti
JP

Není tak podstatné, za jak dlouhou dobu budeme znát zatím hypotetické rozhodnutí Ústavního soudu o protiústavnosti vyhlášení nového nouzového stavu (i když o tom, že čím dříve, tím lépe, nebude sporu). Důležitější bude, že soud o věci rozhodne, i když se zpožděním. Protiústavní jednání ohrožuje právní stát, kterým podle mého názoru přestáváme být. Poslední události jenom potvrzují nebezpečnost psychopata v čele státu.

3 0
možnosti
Foto

Pokud opakované vyhlášení nouzového stavu mělo za cíl ochránit naše životy, pak nemůže být shledáno protiústavním, neboť jak praví Listina základních práv v jednom svém článku, lidský život je hoden ochrany i před narozením.

3 4
možnosti
PN

Já bych řekl, že tentokrát to rozhodnutí nebude za 3 roky. Je zajímavé, jak ti, jenž jsou stále a neochvějně proti Babišovi mají jasno- porušení ústavy. A obhajují své tvrzení tak, že vlastně kvůli koronaviru už nikdy nikdo nebude moci vyhlásit nouzový stav.

3 1
možnosti
Foto

Že naše soudnictví je pomalé, odhlédněme od nouzového stavu i volebního zakona, je bohužel fakt. Jak ty soudy ohledně vyhlášení nouzového stavu případně dopadnou lze těžko predikovat. U jedné instance to může být tak, u druhé jinak. Myslím si, že v takovém případě, kdy to není jednozačné, bychom měli řešit samotný problém kvůli čemu se ten stav přijal než formální stránku.

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
RK

Babiš získal 14 dní na to, aby si koupil komunisty. A to stačí. Jinak souhlas, Jiří. R^

1 0
možnosti
Foto

J78a41n 69Š61i48k

15. 2. 2021 21:18

Tipuji tento pátek. Ale bez legrace. Ať bude vývoj jaký chce, tak bude zase k smíchu. Je pochopitelné, proč okolní státy uzavírají před námi hranice. Mají obavy z Coronaviru a taky z viru Složitosti. Dokážeme všechno tak krásně omílat a obracet a přetáčet a hledat ty nejsložitější cesty a nejzapeklitější řešení. Není divu, že z nás mají všichni strach. Mohli bychom změnit celý svět.

6 0
možnosti